Başkan Sadıkoğlu: İhracat rakamlarımız sevindirici .Ancak artan maliyetler sanayicimizi zorluyor
Ekonomi, 02 Kasım 2021 00:55
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2020 yılında Malatya’dan toplam 301 milyon dolar ihracat yapıldığını anımsatarak, 2021 yılının ilk 10 ayında (Ocak-Ekim) Malatya’dan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 325 milyon 148 bin dolar ihracat yapılarak 10 ayda geçen yılın tüm ihracat rakamının üzerine çıkıldığını söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Malatya’dan 2021 Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40artışla 46 milyon 479 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.
İLK 10 AYIN İHRACATI 2020’NİN TÜM İHRACATINI GEÇTİ
Ocak-Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre Malatya’dan yapılan ihracatın yüzde 36artışla 325 milyon 148 bin dolar olarak gerçekleştiğini ve bu rakamın 2020 yılının tüm ihracat rakamının üzerinde olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu,“Malatya olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan salgına rağmen üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyoruz. İhracat rakamlarımız her ay artıyor. 2021 Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40 artışla 46 milyon 479 bin dolar ihracat gerçekleştirdik.
Yılın ilk 10 ayı olan Ocak-Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 325 milyon 148 bin dolarihracatgerçekleştirdik, bu rakam 2020 yılının tüm ihracat rakamının çok üzerinde. Potansiyelimize baktığımızda daha gidecek çok yolumuz var.
Nitelikli firmalara yer tahsisleri gerçekleştirdik, yeni yatırımlar devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda hem ihracatta hem de üretimde çok daha güçlü bir performans sergileyeceğimize inanıyorum. Şehrimiz bunu yapabilecek kabiliyette ve kapasitededir. Bu zorlu dönemde ihracat yaparak şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm sanayicilerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“ARTAN MALİYETLER SANAYİCİMİZİ ZORLUYOR”
İhracat rakamlarının sevindirici olduğunu ancak artan maliyetlerin sanayicileri zorladığını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Sanayicimiz ihraç edeceği ürünleri üretirken ihtiyacı olan ham madde maliyetlerindeki artışlara yetişmekte ciddi anlamda güçlük çekiyor.
Tedarik, hammadde, konteynır gibi sorunlarımız devam ederken enerji maliyetlerindeki olağanüstü artışlar rekabet gücümüzü kırıyor.Eylül ve Ekim aylarında doğalgaza yapılan zamların üzerine birde Kasım ayında yapılan yüzde 48'lik zam sanayimize ve üreticilerimize olumsuz yansıyacak.
Enerji maliyetlerindeki bu zamlar işimizi daha da zorlaşacak. İş dünyası olarak her koşulda taşın altına elimizi koymaya ve üretmeye devam edeceğiz. Ancak, sürdürülebilir bir sanayi için üreten kesim desteklenmeli ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde tedbirler alınmalıdır” diye konuştu.
Ekonomi, 02 Kasım 2021 00:55
Yorumlar (0)

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!
