Burhan Karaduman Saldırısının Bilinmeyenleri!
Asayiş, 07 Kasım 2021 18:50
Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını gölgede bırakan olayın ardından yaklaşık bir hafta geçti ama şüphe kaslarımızı çalıştırdığımızda hala bilinmeyen bazı sorular akıllarda kalmaya devam ediyor.
Malatya'da Yaşanan Saldırı Olayı, Perde Arkası ve Akılda bıraktığı sorular
Olayı hiçbir şekilde masumlaştırmak ya da saldırının hak edilmiş bir eylem olduğunu kabullenmek zaten akılla örtüşmeyen bir durum.
Başta da belirttiğimiz gibi bizim için kişilerin ya da eylemlerin hiçbir önemi yok sadece araştırmacı gazetecilik yapmanın gerekliliğini ortaya koyuyor ve olayı en ince ayrıntısına kadar deşmeye, gerçeklere ulaşmaya çalışıyoruz.
Konu ile ilgili iddialarda bulunan ve İstanbul da yaşayan Malatyalı meslektaşımızın iddiaları ve sorularını Kamuoyuna sunuyor takdiri siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz!
“ VEE SORUYORUZ
Soru 1: Saldırı eylemini düzenleyen ya da azmettiren her kimse çok mu saf ki Cumhuriyet Bayramı gününü, yerini, saatini ve saldırıya uğrayan Burhan Karaduman’ın ifadelerinde ki gibi karanlık kör noktayı seçiyor?
Soru 2: Burhan Karaduman Gazeteciyse illaki fotoğraf makinesi, kamerası boynunda olur. Olayda darp edildiğinde cihazlarının olmayışı ya da kırılmaması nasıl bir tesadüftür?
Soru 3: Yine Burhan Karaduman’ın ifadelerinde gazeteci arkadaşlarının yardıma koştuğu bilgisinin ardından nasıl bir reflekstir ki olaya ait herhangi bir görüntü ya da resim çekilmemiştir?
Soru 4: Gazeteci her zaman toplum önünde olayları ve eylemleri resmetmek, video almak, röportaj yapmak, ses kaydı almak ya da programı izleyip notlar almak için bulunur Burhan Karaduman’ın uzakta ve karanlık kör noktada ne işi vardı?
Soru 5: Malatya Haber Sitesinin “ Bu Saldırı Devlete de Meydan Okumadır ” başlıklı yazısında maksadını ve haddini aşan başlıkta amaç nedir?
Soru 6: Malatya Haber Sitesinde o kadar yazar olmasına rağmen künyesinde herhangi bir görevle kurumla organik ve resmi bir bağı olmayan Güler Hazar’ın ısmarlama yazısına neden gerek duyulmuştur?
Soru 7: Olayı başından beri Turgut Özal Üniversitesi’ne Rektör Aysun Bay Karabulut’un eşi Ercan Karabulut ile ilişkilendiren haberler yayınlanmıştı. Daha düne kadar Basın Müdürü olarak çalıştığı kurumdan neden ve hangi gerekçeyle ayrılmıştır. Bu işten ayrılığın olayla nasıl bir bağı vardır?
Soru 8: Rektör Eşi Ercan Karabulut ile sosyal medya üzerinden tartışmaların ekran görüntüleri eski olmasına rağmen neden olayın ertesi günü Malatya Haber Sitesinden karalayarak verilmiştir? Bu olay yaşanmadan öncede savcılığa verilemez miydi?
Soru 9: Kendi sitesinde TSO, Üniversite, Birkaç farklı ihaleyi, kişiyi eleştirdiği görülen Burhan Karaduman’ın sadece sevmeyeni ve saldırıyı planladığını iddia ettikleri sadece Ercan Karabulut mudur? Başkaları olma ihtimali ve hakimin kararı öncesi neden göze alınmadan hedefe konulmuştur?
Soru 10: Saldırıyı Gazeteciliğe ve Gazetecilik mesleğine yapılan bir eylem gibi gösterip Gazeteciler ve Medya mensuplarını yanına çekip poz vermek ne derece doğrudur?
Soru 11: Malatya Medyası Mesleğe saldırıyı kınamak için mi oradadır. Yoksa Burhan Karaduman’a destek için mi oradadır?
Soru 12: Malatya Haber adlı sitede yer alan destek kurumları ve sitelerinden isminin kullanılması için izin alınmış mıdır?
Soru 13: Olayın faillerinin verdiği ifadelerden oluşan Tutanakların yayımlanmaması ne derece doğrudur?
Soru 14: Darp edildiğini iddia eden Burhan Karaduman darp raporu almış mıdır? Yoksa Malatya Haber Sitesinin olayı büyütmesiyle mi yetkililer harekete geçmiştir.?
Soru 15: Tutanaklardaki ifadelerde Karaduman’ın iddia ettiği gibi “ Sana ……un Selamını Getirdik” şeklinde bir sözün edilmediği yer alıyor. Bu beyan yalan mıdır?
Soru 16: Malatya Haber Sitesi ve Burhan Karaduman ve destekçileri Gazeteciliği sınırsız bir hürriyet alanı mı sanmaktadır?
Soru 17: Güler Hazar isimli şahsın Malatya Haber Sitesinde köşesinde aylardır Turgut Özal Üniversitesi ve Rektör Aysun Bay Karabulut’u eleştirmesinin bu olayla bir bağı var mıdır?
Bu sorular olayın ilk anından itibaren bize destek ve tebrik için gelen telefonlardan edilen suallerdir. Kamuoyunun ve duyarlı medya sektörünün kafası karışıktır. Olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması istenilmektedir. Nitekim son yıllarda kurumlar, siyasiler ve şahıslar için o kadar yanlış bilgi ve yalan haber yer alıyor ki teyit için sitelerin bile kurulması gerçek bilgiye erişim noktasında önemli bir hal almıştır.”
************
NOT; Diliyor temenni ediyoruz bu sorulara sağlıklı doğru cevaplar verilir ya da bu soruların karşılığını buluruz. İşte o zaman bu işin bir aşk mı yoksa başka bir nedenle mi yapıldığı ya da yapılmak istendiği ya da provokasyon mu olduğunu anlarız anlayabiliriz. Yoksa olay tam bir muamma olarak Malatya tarihinin kara sayfalarında kalacaktır.
İbrahim Göçmen
Asayiş, 07 Kasım 2021 18:50
Yorumlar (0)
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
