ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz; Eğip bükmediğimiz kalemlerimiz. Sırf bu nedenle Bursa’nın çağdaş gazetecilerinden intikam almak isteniyor

Yaşam, 24 Kasım 2021 20:14

ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz; Eğip bükmediğimiz kalemlerimiz. Sırf bu nedenle Bursa’nın çağdaş gazetecilerinden intikam almak isteniyor

ÇGD’ de Dayanışma Kazanacak: Basın Meslek Örgütlerini Mücadeleye Çağırıyoruz

 

 

 

            Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür park’ta dönüşüm başlatacağı gerekçesiyle park içerisindeki diğer işletmelerle kira sözleşmesini yenilerken yalnızca Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 32 yıllık dernek binasının yıkma kararına Bursalıların tepkisi sürüyor.

              Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ÇGD’ nin kuruluş yıl dönümü olan 2 Aralık tarihinde boşaltılarak yıkılması kararına karşı gazeteciler, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, TMMOB’ a bağlı akademik odaların, sendikaların temsilcileri ÇGD Bursa Şubesi ile Dayanışma Gecesi’nde buluştu.

             Gecenin açılış konuşmasını yapan ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, “Bildiğiniz gibi dernek binamız Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın hedefinde. Alinur Aktaş’ın asıl hedefi binamız değil elbette, kuruluşumuzdan bugüne savunduğumuz değerler, eğip bükmediğimiz kalemlerimiz. Sırf bu nedenle Bursa’nın çağdaş gazetecilerinden intikam almak isteniyor.  Bursa’da toplumun pek çok kesimi, siyasi parti, sivil toplum örgütleri, sendikaların temsilcileri, bu kentin vicdanı, ortak aklı çağdaşlık ruhuyla bir araya geldi. Herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Dernek binası yıkılsın diye bir tarihi hiçe sayarak yazan çizen yandaş kalemlere inat diyoruz ki… ÇGD Bursa, yalnızca lokal değil, bir kentin hafızası olduğu kadar da geleceğidir. Çünkü gerçek gazetecilerin, onurlu gazetecilerin örgütlü mücadelesinin simgesidir” ifadelerini kullandı.

 

 “ÇAĞDAŞLAR DİLEKÇESİ’NE” İMZA ÇAĞRISI

 

         ÇGD’nin yıkım kararına karşı Çağdaşlar Dilekçesi’ni imzaya açtıklarını da dile getiren Deniz,“1984’te aralarında Aziz Nesin, Uğur Mumcu, Vedat Türkali gibi isimlerin yer aldığı Aydınlar Dilekçesi’nde olduğu gibi bugün de biz, kalemine sahip çıkan gazeteciler olarak tüm aydınlara açık çağrıda bulunuyoruz.

            2 Aralık’a kadar ulaşabileceğimiz herkese ulaşalım. 2 Aralık’ta 32. yaşımızı kutlayacağımız törende Alinur Aktaş’a vereceğimiz ‘İstenmeyen Adam’ ödülü ile birlikte Çağdaşlar Dilekçesi’ni de tarihe not bırakalım” çağrısında bulundu.

 

 KARAR, KÜLTÜRPARK’TA YAŞANACAK YAPILAŞMANIN HABERCİSİ

 

             Dernek Avukatı Eralp Atabek, yaptığı konuşmada hukuki süreçle ilgili bilgi verirken, “Büyükşehir Belediyesi’nin nedense, dönüşüm adı altında Kültür park’a el atası geldi. Buna da ÇGD’ den başladı. Kültür park içinde tek hedef olarak burası seçilmiş durumda.

          Tam yanımızda da ruhsatı yeni verilmiş bir ters evimiz oldu. Öngörümüz o ki Kültür park’ta ileride daha fazla itiraz edilecek durumlar yaşanacak. Dernek lokalinin yıkımının önlenmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı alacağımızı bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

“ÇGD, TALAN EDİLEN HER ŞEYE KARŞI VİCDAN MÜCADELEMİZ”

 

         CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, “Bu, talan edilen her şeye karşı bir kez daha vicdanlı olma mücadelemiz. Eğer tarihe bu kadar kıymet veriyorsa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Stadyumu’nu getirdiği hale bakın.

           Gerçekten utanılacak bir hale getirdi. Bir padişah istiyor diye beton yığınına çevirdi. Geldiğimiz noktada, yan yana durmak lazım. Ağır kara bulutlar içerisinde yaşadığımız bu topraklarda, yeniden aydınlığa, yeniden demokrasiye hep birlikte mücadele ederek ulaşabiliriz” dedi.

 

“KENTİN GERÇEK GAZETECİLERİNİN YANINDAYIZ”

 

             Dayanışma gecesine katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türk yılmaz, “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür park’ta dönüşüm başlatılacağı gerekçesiyle park içerisindeki diğer işletmelerle kira sözleşmesi yenilenirken yalnızca Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’ne yıkım kararı alınmasına karşı Bursa’nın çağdaş gazetecileriyle bir aradayız.

          Gençliğimizin, anılarımızın mekanı, geçmiş dönem il başkanımız Yılmaz Akkılıç’ın kurucusu olduğu ÇGD Bursa Şubesi’nin, bu kentin gerçek gazetecilerinin yanındayız. Haklı bir mücadele veren basın emekçilerini destekliyor, yıkıma karşı gazetecilerle birlikte dayanışma içerisinde itiraz ediyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi yıkım kararından vazgeçmelidir” dedi.

 

“YIKARLARSA YENİSİNİ YAPARIZ”

 

          CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise “Burada hepimizin anıları var. Birçok kez söyleşilere katıldık, çok değerli isimler ağırlandı. Bizim gençliğimiz neredeyse burada geçti. Atatürk Stadı’nı yıktılar, Atatürk Spor Salonu’nu yıktılar, bunca emeğin ve anının olduğu ÇGD’ ye sıra geldi.

            Çevrede bu kadar bina varken, yaklaşık 400 bin metrekarelik Kültürpark’ta 400 metrekarelik yeri yıkarak, Kültür park’ı yeşillendirecekleri iddiası çok komik. Çevrede çok sayına bina var ve sadece ÇGD yıkılıyor.

           Konuyla ilgili hukuki girişimler devam ediyor. Yıkılacağına inanmıyorum ama velev ki yıkılırsa, CHP iktidarı yakın! Gerçek gazetecilerin derneği ÇGD asla yuvasız kalmayacak, bunun sözünü buradan veriyorum. Yıkarlarsa, burada yenisini yaparız” diye konuştu.

 

“UMUDUMUZU YİTİRMEYELİM ANCAK YIKILIRSA 2024 NİSAN AYINI BEKLEYECEĞİZ”

 

             Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Bozbey de, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslendi: “Hikâyeleri yok edemezsiniz. Gelin, hikâyesi olan yapılara dokunmayın. Bırakın burası yaşasın. Bunu sağlamak zorundayız.

           Kurumların en önemli görevi kurumsal yapıları korumaktır, kollamaktır, destek çıkmaktır. Yerel yöneticiler bu konuda sorumluluk üstlenmelidir.” Bozbey, “Umuyorum ki son ana kadar bu karardan vazgeçerler. Umudumuzu yitirmeyelim ancak istemediğimiz bir sonuçla karşılaşırsak da 2024 Nisan ayını bekleyeceğiz ondan sonrası zaten kolay” diye konuştu.

 

“8500 YILLIK BURSA TARİHİNİN EN BAŞARISIZ YÖNETİCİSİ”

 

           CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da gazeteciliğe başladığı yıllarda üyesi olduğu ÇGD Bursa Şubesi’nin gazetecilerin evi olduğunu belirtirken, “Kimse kusura bakmasın. Burası bizim evimiz, birçok konuyu meslektaşlarımızla dertleştiğimiz yer ÇGD. Anılarımız var burada. 32 yıllık derneğe karşı alınan bu tavır hepimizi vicdanen çok yaralamıştır.

Prusia’dan Bursa’ya 8 bin 500 yıllık kentin en başarısız yöneticisi Alinur Aktaş’tır” ifadelerini kullandı.

             KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, DOĞADER Bakanı Sedat Güler, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fikri Düşünceli de gecede yaptığı konuşmada ÇGD ile dayanışma içinde olduklarını belirtirken, “Yıkımdan vazgeçilmesi için sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Yaşam, 24 Kasım 2021 20:14

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ  YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK  DURUMU NASIL?

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır  "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON  MALATYAYI VURDU

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME  ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE  " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK  "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ  YIKILMISTIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN "  TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON  FENDOĞLU  ANJİYO OLDU...

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI  "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!

MALATYA " SON 150 YILIN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADI "

MALATYA " SON 150 YILIN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADI "

BASIN KONSEYI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ VERDİ

BASIN KONSEYI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ VERDİ