MUSE OYMAĞI ÇAĞRISIDIR. Değerli Haçovalı dostlarımız
Yaşam, 27 Kasım 2021 18:57
Köyümüzün araziler üzerinde oynanan oyunların farkında mıyız?
Son zamanlarda sessiz sedasız köy Meralarımız ve taşınmaz arazilerimiz üzerinde bir dizi planlar yapılmakta ve adım adım sahneye konmak istenmektedir diyen MUSE Oymağı sakinleri yazılı bir açıklama yaparak köy mezralarımızda bölge arazilerinin üzerinde oyunlar oynandığını belirtirken yapılan açıklama da“ Köyden kentlere taşımamız, köyümüzün şehre yakın olması, organik tarıma ve hayvancılığa elverişli olması sebebiyle dışarıda ki herkesin iştahını kabardığını hepimiz biliyoruz.
Göçten kaynaklı sahipsiz kalan arazi ve meralarımızın birilerinin iştahını kabartması ve bunun sonucu olarak talan edilmesine ses çıkarmayacak mıyız?
Önce Fadıl an oymağı Çigan yaylasında 1800 metre² yayla arazinin ihale edilmesi, ardından yine Fadıl an oymağında yer alan 380 metre² köyün ortak taşınmazın ihale edilmesi, Palolu bir yabancının alması ve ardından Fadıl an oymak sakinlerinin tepkileri üzerine teminatların yakıp gitmeleri bilinen bir gerçektir.
Ve yine en son Muse oymağı ortak kullanım alanları içerisinde olan mera yerlerimizin birilerinin(!) başvurusu üzerine ihaleye çıkarılması, ihalenin bir köylümüz tarafından kazanılması(!) sonrası yapılan ihaleye fesat karıştırılması girişimleriyle bu ihale iptal ettirilmiştir.
Bundan sonrada arazilerimiz ve meralarımız üzerinde yapılacak hesapların karşısında duracak ve hukuki her türlü yola başvurmaktan geri durmayacağız. Ardından yakın zamanda Muse oymağı Bire sınırları içerisinde yer alan kırke bire de ağaçlandırma yapmak üzere Milli Emlak tarafından ihaleye çıkarılma hazırlıklarının yapıldığı bir evredeyiz.
Ata topraklarımız olan arazilerimiz ve meralarımız üzerine oynanan bir hukuksuzluk ve hak kayıplarıyla karşı karşıya olduğumuz apaçık ortadadır.
Değerli Haç ovalı dostlarımız, daha fazla arazi ve hak kayıplarımız ile Karşılaşmamak için ortak hareket etmeye dünden daha fazla iş birliği içerisinde hareket hareket etmeye ihtiyacımız var..!
Değerli Haç ovalı dostlarımız,
Babalarımızın dedelerimizin bizlere miras bıraktığı bu toprakların göz göre göre yabancı kişilere ya da kişisel çıkarları için içimizde birilerine peşkeş çekilme sine ya seyirci kalacağız ya da güç birliği yapıp buna dur diyeceğiz.
Yıllar yılı Oymaklar arası dostane diyalog ve ilişkilerin bize ulaşan tertemiz mirasına sahip çıkmak Hepimizin tarihi bir mirasıdır diye düşünüyoruz.
Lütfen köyümüze sahip çıkalım ve köyümüz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkaralım. Birçoğumuz Haç ova topraklarında fiziki olarak yaşamasak da o köy bizim köyümüzdür. Analarımızın, Babalarımızın ve dedelerimizin hatıraları var o topraklarda.
Gelenek ve göreneklerimiz, kültürel yaşam izlerimizin kökleri Haç ova topraklarına kadar uzanmaktadır.
Taş ocakları, Enerji santralleri ile kirletilmek istenen ter temiz doğamıza sahip çıkalım ve köyümüzün birlik ve dirliğini bozan bu oyunları gelin hep birlikte ortak paydada bozalım. Ortak değerlerimiz olan birliğimizin, dirliğimizin sürmesi, sevinçlerimizin artması ve türküler söyleyip halaylar çektiğimiz düğün ve şenliklerimizin devam etmesi için ayrılıklardan arınıp birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.
Ve diyoruz ki; Yıllara dayanan hak sahibi arazileri hak sahibine verelim, yapılan tarihi geçmiş yanlışlıkları hukuken düzeltelim ve tahrip edilmek istenen köyümüzün doğasına sahip çıkalım.
Samimi ve içten duygularımızla tüm Haç ovalı dostlarımızı bu kaygılarımızı anlamaya, dayanışma içinde güç birliği ile hareket etmeye davet ediyoruz.
MUSE OYMAĞI SAKİNLERİ
Yaşam, 27 Kasım 2021 18:57
Yorumlar (0)

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK

MALATYA'DA Kİ SORUNLAR 10 BAŞLIKTA TOPLANACAK VE ANKARA'YA SUNULACAK

MALATYA'YI DÜNYA HARİTASINA YERLEŞTİREN HEKIM

BAŞKAN GEÇİT " °KIRSAL GÜÇLENİRSE ŞEHIR DE GUÇLENİR "

BASKAN MİKAİL SÜLÜK, İŞ BULMAKTA ZORLANAN PÜTÜRGELILERI GERİ DÖNMEYE DAVET ETTİ


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ
