Malatya çevre platformu Malatya ptt önünde basın açıklaması yaptı Kapitalizm, gölgesini satmayacağı ağaca su vermez
Yaşam, 11 Aralık 2021 02:07
Güzel İlimizin İlçelerinde ve Mahallelerinde Ekolojinin talan edilmesine karşı; yaşam alanlarımızı ve yaşam hakkımızı savunuyoruz. Onun için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.
Uluslararası ABD, İngiliz, Fransız, Hollanda ve Almanya gibi Kapitalist Ülkelerin Şirketleri ile işbirliği içinde olan ve Kamuoyunda Soyguncu, Talancı iktidar yandaşı olarak bilinen birkaç şirket uzun yıllardır ekolojimizi talan etmekte ve yaşam alanlarımızı yok etmektedir.
Yakın zamanda yeni Maden aramaları, Sondaj kuyuları vurma, Kum ocakları, taş ve Mermer ocakları açma, Hidro Elektrik Santrali (HES) RES’ ler ve Kısacası “JES” olan Jeotermal Enerji Santrallerinin yapılması için ruhsatların verilmesine yönelik birçok çalışma yürütülmektedir.
Bu şirketler Bergama’da, Artvin’de, Erzincan İliç’te, Rize İkizdere’de, Milas Ak Belen’de zenginliklerimizi çıkarıp götürüyorlar, tozunu, pisliğini ve yok edilmiş bir ekolojiyi bize bırakıyorlar.
Ayrıca 16 Aralık 2021 tarihinde Muhtemelen çıkarılmaya çalışılan özel statülü maden yasası ile Malatya’mız başta olmak üzere Sivas, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ ve Kahraman Maraş’ın bazı ilçeleri bu yasanın kapsamındadır.
Bu özel yasa çıksa da çıkmasa da Malatyalıların önünde Bir yığın çalışmakta olan Madenler varken, Çevre Bakanlığına başvurulmuş 840 adet ÇED başvurusu vardır. Bu başvurular Malatya’mızın ekosistemini ve doğasını bozacak.
Kayısımız başta olmak üzere Ceviz, Üzüm, Elma, Armut, Alıç, Dut gibi önemli geçim kaynaklarını, Hayvancılığı, su kaynaklarımızı, Nadir bulunan endemik bitkileri, Nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarını Tarihi, Kültürel ve doğa güzelliklerimizi yok edecekler.
“ Kapitalizm, gölgesini satmayacağı ağaca su vermez”
Bizler Malatya Çevre Platformu üyeleri olarak Buradan bizleri yöneten Yetkililere sesleniyoruz
2872 sayılı Çevre Kanununun amacı, bütün Vatandaşların ortak varlığı olan Çevrenin korunması, İyileştirilmesi, Kırsal ve Kentsel alanda arazinin ve doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması ve korunmasını sağlar.
Su, toprak ve Hava kirlenmesinin önlenmesi, Ülkenin Bitki ve Hayvan varlığı ile doğal ve Tarihsel zenginliklerinin korunarak, bugünkü ve gelecek kuşakların sağlık, uygarlık ve yaşam düzeyinin geliştirilmesi ve güvence altına alınması için yapılacak düzenlemeleri ve alınacak önlemleri, ekonomik ve sosyal kalkınma hedefleriyle uyumlu olarak belirli hukuki ve teknik esaslara göre düzenlemektir.
Çevre kanunun 2. Maddesinin a- bendi “ Çevre Koruması” terimi ekolojik dengenin korunması, havada, suda, toprakta kirlilik ve bozulmaların önlenmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların tümünü,
b- Bendi “Ekolojik denge” terimi, İnsan ve diğer canlıların varlık ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için gerekli olan şartların bütününü,
c- Bendi “ Çevre kirliliği” terimi İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle ekolojik dengenin bozulması ve aynı faaliyetler sonucu ortaya çıkan koku,gürültü ve atıkların çevrede meydana getirdiği istenmeyen sonuçları,
d- Bendi “ Kirleten” terimi fiilleri sonucu doğrudan veya dolaylı olarak çevre kirliliğine sebep olan gerçek ve tüzel kişileri tanımlar.
Biz Malatya Çevre Platformu yöneticileri ve üyeleri olarak bizi yönetenlerin anayasada belirtilerek güvence altına alınan haklarımızın korunmasını istiyoruz. Birkaç tane para hırsına kapılmış gözü doymaz şirketlerin kar amacı için doğamız talan edilmesin.
Rant uğruna doğa ve yaşam alanlarımız yok edilmesin. Bizim ve Çocuklarımızın geleceği çalınmasın.
Bizler; doğamızı ve Çevremizi Vahşi Madencilere karşı korumakta karalıyız. Çünkü şuna inanmışız “Doğamız hastalanırsa İnsanlık yok olur” onun için Doğduğumuz ve Yaşadığımız topraklarda yıkım projelerine karşıyız.
Saygı değer Malatyalılar Bütün bu nedenlerle sizleri, Malatya Çevre Platformu ve tüm İlçe temsilcilikleriyle, başka illerdeki İl Temsilcilikleriyle dayanışmaya davet ediyoruz. Dayanışma umudu büyütür!
“Sensiz bu mücadelede bir eksiğiz”. Hep beraber şöyle haykıracağız,
Vahşi Madenciliğe hayır.
Havama, Suyuma, Doğama Dokunma
MALATYA ÇEVRE PLATFORMU
Yaşam, 11 Aralık 2021 02:07
Yorumlar (0)
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
