Akçadağ Kadın Kooperatifinden Saç Kömbesi Tanıtımı
Kültür, 20 Aralık 2021 09:01
Akçadağ ilçesinin tescilli lezzeti ve tadıyla yöresel bir yemek olan Akçadağ Kömbesi Kooperatifçiliğin Malatya'daki öncüsü Akçadağ Kadın Kooperatifi Başkanı İlkay Akbaş Orijinal Saç Kömbesiyle herkese örnek oluyor.
Akçadağ Kadın Kooperatifi tarafından Sümer Parkında bulunan standında basın mensuplarına bir kez daha Közde Saç kömbesi tanıtılırken yiyenlerden tam not aldı.
Düzenlenen programa Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık, MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, Akçadağ Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Özdemir, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Hayta, Kayhan İnceoğlu,Ali Özpolat, BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen,Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ,Belediye Meclis Üyesi Ve Akçadağ Belediye Başkan Adayı Sami İlhan,Akçadağ Belediyesi Zabıta müdürü Zeki Özçakmak,İş İnsanı Seda Bayındır ile çok sayıda Gazeteci Akçadağ kömbesi tanıtımına katıldı.
Kooperatifçiliğin Malatya’da başarılı temellerini atan Akçadağ Kadın Kooperatifi Başkanı İlkay Akbaş Davetlilere tezekle pişirilen kavurmalı ve cevizli tereyağlı saç kömbesinin tanıtımı yaptı ve misafirlere ikram etti. Tanıtımda Akçadağ kömbesinin dilimlemesini ise MHP MYK üyesi Eyüp Gönültaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık yaptılar.
Akçadağ Kadın Kooperatifleri Başkanı İlkay Akbaş, yaptığı açıklamada” Akçadağ Kömbesi coğrafi işaret belgesi ile yörenin tescilli bir ürünü. Akçadağ saç kömbesinin tanıtımı yapmak için böyle bir etkinliği düzenledik. Kooperatif olarak bundan böyle isteyenler saç da ister tepside kömbe siparişlerini verebilirler. Kavurmalı, cevizli tereyağlı kömbe yapımına Akçadağ kadın kooperatifi olarak başladık.
Her Kömbe Akçadağ kömbesi değildir. Kalite, Lezzet, Malzeme ve pişirim ayrı emek ve zahmet isteyen dikkat edilecek hususlardır. Akçadağ Kömbesini Kooperatifimizden temin edenler aradaki fark ve lezzeti bizlere dönüş yaparak bildiriyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.
Kültür, 20 Aralık 2021 09:01
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
