MALATYA 3. KAPTAJINA KAVUŞUYOR
Yaşam, 28 Aralık 2021 06:55
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün alternatif su kaynakları arayışı neticesinde Beyler deresi mevkiinde bulunan saniyede 1000 litrelik suyun sisteme kazandırılması için çalışmalara başlandı. Kaynak gözünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Malatya mız için çok ciddi bir kaynak. Artık, şehrimizin 3. bir alternatif su kaynağı var” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın alternatif su kaynakları ile ilgili verdiği talimatlar sonrasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu çalışmalar sonuç vermeye devam ediyor.
Beyler deresi mevkiinde bulunan yeni içme suyu kaynağı için kısmi kamulaştırma ve kaynak gözesinde iyileştirme çalışmaları başladı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanları su kaynağında incelemelerde bulundu.
600 BİN NÜFUSA YETECEK KAPASİTEDE
Yıllardır tek kaynaktan beslenen Malatya’nın 3.’cü kaptaja kavuştuğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Bulunan suyun sisteme kazandırılmasıyla birlikte 550-600 bin kişinin su ihtiyacı karşılanacak.
Kaynak gözünde ekiplerimiz çalışıyor. Proje çalışmalarının ardından ihale yapacağız. Gündüz bey ve Beyler deresi 1. kapıtajdan olası bir sıkıntıda bu kaynağımızı devreye alacağız. Çok ciddi bir kaynak. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın yeni alternatif kaynaklarla ilgili kesin talimatları vardı.
Bizlerde su arayışına yoğunlaştık. Neticede Malatya mızın geleceği için önemli bir kaynak. Saniyede 1000 litre civarında. Gerekli tahlille laboratuvarımızda yapıldı. Gündüz bey Kaptaj suyu ile birebir örtüşüyor.
Bu şehrimizin alternatif su kaynağıdır. Gelecekte Malatyamızın50-60 yılını kurtaracak kaynak. Kısa bir zaman içinde ihalesini yapacağız. Hızlı bir şekilde Malatya’mıza kazandıracağız” diye konuştu.
Yaşam, 28 Aralık 2021 06:55
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
