TKP' den açıklama: Soyguna dur diyelim!
Siyaset, 03 Ocak 2022 08:47
Elektrik ve doğalgaza gelen büyük zamla yılı açtık. Yapılan bu zamlar emekçilerin büyük tepkisini çekerken, Türkiye Komünist Partisi'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi.
Yapılan açıklama da "Elektrik İşletmeleri Devletleştirilmelidir!" başlığıyla açıklama yapan TKP açıklamasında, "Bu oyun bozulmalı, ülkenin zenginlik ve kaynaklarının yağmalanmasına son verilmelidir.
Bu oyun bozulmalı yurttaşların temel hakkı olması gereken elektrik kullanımı patronlar için bir kazanç kapısı olmaktan çıkarılmalıdır. Elektrik Üretim ve Dağıtım İşletmeleri Devletleştirilsin! Aydınlatma, ısınma ve su haktır, satılamaz!" ifadelerini kullandı.
Açıklamanın tam metni şöyle:
Elektrik İşletmeleri Devletleştirilmelidir!
Soyguna dur diyelim:
Patronların kazancı değil yurttaşların hakkı için!
Aylardır ağır bir yoksullaşmayı yaşıyoruz. Ekmeğimizden suyumuza, elektriğimizden bindiğimiz otobüsün biletine her şey ateş pahası.
AKP hükümetinin sesi bir dizi aklı evvel ise tasarruftan, lokmalarımızı azaltmaktan, gerekmedikçe dışarı çıkmamaktan, evimizde de mümkünse tüm kışı bir odada geçirmekten bahsediyorlar utanmadan.
Sadece Aralık ayında temel gıda maddelerinde dörtte bir artış olduğunu açıkladı daha geçende bir işçi konfederasyonu. Asgari ücrete güya “rekor artışın” yaşandığı, dolar karşısında da Türk lirasının bir gecede yüzde 18 değer kazandığı Aralık ayında, biz emekçilerin ekmeği dörtte bir daha küçüldü anlayacağınız.
Ve Aralık ayının bittiği 2022 yılına girdiğimiz gece bir artış bilgisi daha düştü haberlere. Konutlarda elektrik tüketimine ortalama yüzde 75 zam yapıldığı haberiyle girdik yeni yıla. Sonra yine AKP’nin sesi bir dizi aklı evvel olanı kendince anlatmaya başladı biz emekçilere: Yapılan zam değil, halk için hükümetin girdiği büyük fedakârlıktan başka bir şey değildi onlara göre.
Aslında elektriğin fiyatı çok daha pahalanmış ama AKP hükümeti bu zammın tamamını elektrik dağıtım işi yapan özel şirketlere yansıtmamak için devlet kasasından misli ile para akıtmıştı. Elektrik dağıtımı şirketler kârlarını korumuş, biz emekçiler ise daha büyük değil “sadece” yüzde 75 zamla atlatmıştık elektrikte yaşanan pahalanmayı.
Söz ettiğimiz AKP hükümeti, geçtiğimiz 20 yılda öncesinde satılandan daha çok devlet malını ve ülke zenginliğini yerli ve yabancı patronlara satmış bir hükümet. Yurttaşların elektrik, su, ısınma, ulaşım gibi temel haklarını kazanç kapısı diye patronların eline teslim eden bir hükümet.
Patronlara ülke senin yağmala ne yağmalayabilirsen deyip, biz emekçilere ise ‘paran yoksa yaşama hakkın da yok’u dayatan, yağma düzenini temsil eden hükümet.
Şimdi elektrik dağıtım işletmelerini ele geçirip kasalarını dolduran Sabancılar, Cengizler, Limaklar, Kolinler ve bu yağmadan beslenen başka patronlar bir kez daha AKP hükümetinden memnuniyetlerini anlatıyor.
Biz emekçiler ise nasıl yapar da Ocak ayında daha az ısınarak, elektriğimizi daha az açarak bu soğukları atlatırız diye hesap yapıyoruz çoktan.
Bu oyun bozulmalı, elektrik üretim ve dağıtımı devlet eli ile gerçekleştirilmeli, elektrik kullanımı her yurttaş için temel bir hak olarak ilan edilmelidir.
Bu oyun bozulmalı, ülkenin zenginlik ve kaynaklarının yağmalanmasına son verilmelidir.
Bu oyun bozulmalı yurttaşların temel hakkı olması gereken elektrik kullanımı patronlar için bir kazanç kapısı olmaktan çıkarılmalıdır.
Elektrik Üretim ve Dağıtım İşletmeleri Devletleştirilsin! Aydınlatma, ısınma ve su haktır, satılamaz!
Türkiye Komünist Partisi
Siyaset, 03 Ocak 2022 08:47
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
