KİRAZ; KALP HASTASINA 15 GÜN SONRASINA RANDEVU VERİLİR Mİ?
Sağlık, 18 Ocak 2022 13:31
Sağlıkta dönüşüm dedikleri, hastaları eve hapsetmekmiş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, günümüzde hastaneden randevu alabilmenin çok zor olduğunu belirterek; “Pandemide maske dağıtamayanlar, bugün hastalara randevu veremiyorlar. Sağlıkta dönüşüm dedikleri hastaları eve hapsetmek olsa gerek” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, hastanede randevu alma konusunda yaşanılan sıkıntılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kiraz, 182 çağrı merkezinden randevu almaya çalıştığı görüntüleri de paylaşarak; “Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler üzerine 182 çağrı merkezini arayarak 2 bölümden randevu almak istedik.
Kardiyoloji bölümünde 3 Şubat Perşembe gününden önce randevu alamadık. Üstelik de 15 günden fazla bir süre kaldığı için bugün randevu verilmedi. Daha sonra aramamız istendi. Kardiyoloji için bugün arayan bir vatandaş Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden randevu alamıyor.
Diğer bir randevuyu da beyin cerrahinden almak istedik. İkisi de en kritik bölümlerden. Beyin cerrahi bölümüne de 25 Ocak Salı gününe randevu alabildik. Vatandaşlarımızın gelen bu şikâyetler de çok haklı olduğu gerçeği bizim aramamızla da bir kez daha ortaya çıkmış oldu” dedi.
Kiraz; “Her gün sağlıkta devrim yaptıklarını ifade edenler, sağlıkta dönüşüm yaptıklarını ifade edenler, sağlıkta kuyrukları bitiriyoruz vatandaş istediği saatte istediği gün zaman sağlık hakkına sahip olabiliyor diyenler şimdi hastanelerde randevu alamadığımız bir sisteme getirdiler.
Sağlıkta dönüşüm aslında randevu alamama durumuna geldi. Sağlıkta son dönemlerde çok büyük adaletsizlikler yaşıyoruz. Sağlığın özelleştirilmesi ile birlikte özel hastanelere verilen önem ve desteklerle birlikte sağlık sistemi çökmüş durumda. Buradaki adaletsizlik şu; kalp hastası olan bir vatandaş Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden randevu alamıyor ama parası olan bir vatandaş özel bir hastanede hemen muayene olup tetkiklerini de yaptırarak, hiç yorulmadan sağlık hakkına sahip olabiliyor.
Sağlık herkese eşit bir şekilde verilmelidir, parasız olmalıdır ve herkes bu sağlık haklarından faydalanabilmelidir” İfadelerini kullandı.
“Maalesef sağlık sisteminde en alt sıralara gerilediğimiz bir dönemi yaşıyoruz” diyen Enver Kiraz; “ Vatandaşlarımız başka sorunlarından da bahsediyorlar. Malatya merkezde oturan bir vatandaşa Doğanşehir’de, Darende’de, Akçadağ’da bulunan devlet hastanelerinde poliklinik sırası verilmesi teklif ediliyor.
Yüzlerce km uzaklıktaki hastanelere hasta yönlendirilmek isteniyor. Geciken tedavi insan hakkı sorunudur ve bu insan hakkı sorununu da maalesef bu iktidar, bu bakanlık bizlere yaşatıyor. Pandemi sürecinde sağlık bakanlığı ilaç ve maske konusunda da önemli sıkıntılar yaşattı. Bütün bu sorunlara baktığımızda maalesef içler acısı durumdayız.”şeklinde konuştu.
Kiraz açıklamasının devamında; “Kalp hastası olan bir kişi bugün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 15 gün sonraya bile randevu alamıyor. Bu 15 günlük süre içerisinde sağlık durumunun ne olacağını bir değerlendirmek gerekiyor.
15 gün sonra için randevu alan hasta tetkik yaptıracaksa veya tetkik sonucunu alacaksa bu işlemler 1 aydan fazla sürüyor. Bu süre içerisinde sağlık sorunu yaşayan bir vatandaşın sağlığının ne kadar gerileceğini düşünmek istemiyoruz.
Bu adaletsiz durum ile vatandaşlarımız karşı karşıya bırakılıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. İfade edilen devrimler halkın hizmetine sunulmalıdır. Birçok yerde şehir hastaneleri yaptılar ama hastayı müşteri gören ve müşteri garantili bir anlayışla yapılmış durumda” dedi.
“Sağlık sisteminde sağlıksız bir durumla karşı karşıyayız” ifadelerini kullanan CHP İl Başkanı Enver Kiraz; “İktidar yetkilileri hiçbir şeyi kabul etmedikleri gibi bu durumu da kabul etmeyeceklerdir. Buradan çağrıda bulunuyoruz, buyurun gelin beraber hastaneleri sırayla arayalım en ulaşılabilir bölüme 1 hafta 10 gün sonraya randevu alabiliyoruz.
En kritik bölümlere 15 gün sonraya randevu alamadığımızı sizlerde görün istiyoruz. Bu durumu da kamuoyunun ve vatandaşların vicdanına sunuyoruz.”şeklinde konuştu.
Sağlık, 18 Ocak 2022 13:31
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
