Gazetecilik suç değildir!
Gündem, 16 Şubat 2022 14:50
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya şube başkanı İbrahim Göçmen, Türkiye’ye mal olmuş önemli gazetecilerin yazdığı yazılar ya da konuştukları kelimeler düşüncelerini söylemeleri durumunda birer birer ceza evine gönderilmesine tepki göstererek bu uygulama demokrasilerde olmaz dır. Bu uygulamalar olsa olsa faşizm ve diktatörlük rejimlerde olur.
“ Gazetecilik suç değildir! “
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerinden dolayı tutuklandıktan sonra hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve 24 gündür ceza evinde olan gazeteci Sedef Kabaş başta olmak üzere Türkiye’ye damga vurmuş önemli gazeteciler birer birer ceza evine gönderilmeleri ya da gönderilmekle korkutularak sindirmeye çalışmaları, demokrasiye inanan ve demokrasi mücadelesi veren hakkıyla gazetecilik yapan kalemini ekranını mikrofonunu satmayan satanlarla birlikte olmayan gazetecileri sindiremez korkutamazsınız.
Korkmadık korkmuyoruz korkmayacağız. Çünkü “ Gazetecilik suç değildir “
Doğru düzgün hakkı ile gazetecilik yapmak suçsa biz bu suçu işlemeye ilelebet devam edeceğiz
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya şubesi olarak “Gazetecilik suç değildir” diyoruz.
“ONURLU MESLEK”
ÇGD Malatya Şube Başkanı olarak “Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Hülya Kılınç haber yaptıkları için cezalandırıldılar! Gazetecilik çağdaş yaşamın ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru haline gelmiş olmazsa olmaz olan onurlu bir meslektir.
Toplum halkın halkların yararı gözetilerek yapılan gazeteciliği, talimatla yapılan egemenlere eğilen kalemini de boynunu da satılmış gebe kalmış olarak patronlara ve güçlülere boyun iktidara boyun eğen bir meslek olarak yeniden tanımlama çabalarına geçit vermeyeceğiz!
Şunu herkes her iktidar ve egemen güçler iyi bilsinler ki her ne kadar her geçen gün sayımız azalsa da bu ülkede ülkesini bayrağını bütün olan Türkiye’yi seven halkını halkları seven demokrasi, barış ve özgürlükten emekten yana olan halkın yanında olan ve onların haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazeteciler daha bu ülkede bitmedi bitiremediniz bitiremeyeceksiniz.
Bir uğur Mumcu gitti onlarca geldi bir Metin Göktepe gitti yüzlercesi geldi. Bir Taner kışlalı gitti yüzlerce geldi şu an ceza evinde olan yüzlerce gazetecinin örnekleri görevde ve yılmadan usanmadan asli görevleri olan gazeteciliğe devam ediyorlar.
Netice olarak hiç kendinizi yormayın üzmeyin demokrasi aşığı gazetecileri de ceza evi ile baskı ve şiddet ile yormayın üzmeyin Çünkü
“ Gazetecilik suç değildir!”
NOT; Bu yazı yazıldığı zaman sevindirici bir haber aldık ve çok sevindik. Çünkü adalet haksızlığa dur diyerek Barış pehlivan ve Murat Ağırel i serbest bıraktılar.
Ancak gazeteci olarak yazdığı yazılardan tutuklanan Hülya Kılınç meslektaşımız “AHLAK “ polisinin nezaretinde yürütülmesi gazeteciler olarak bizleri üzmüştür.
Hülya hanım hiçbir ahlaksızlık yapmamış tam aksine mesleğinin en ahlaklı sı olarak haber yapmış egemenlerin iktidarların hoşuna gitmediğinden cezalandırmışlardır.
Ahlakın zirvesinde olan arkadaşımıza bu şekilde yapılan haksız uygulamayı şiddetle kınıyoruz.
Gündem, 16 Şubat 2022 14:50
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
