Esnaf Halk Günü etkinliği başlatıldı
Ekonomi, 17 Şubat 2022 03:16
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (MEBOB) bağlı Sebzeciler Esnaf Odası ile Malatya Kasaplar Esnaf Odası üyeleri Kasap Pazarı ile Sebze Pazarındaki esnaflar, yüzde 7 KDV indirimine ek olarak yüzde 5 indirim daha yaparak bundan sonra her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri Halk Günü düzenleyecek.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Halk Günü etkinliğinin diğer esnaf meslek kollarında da başlatılacağını belirterek, vatandaşları milli ve yerli esnaflardan alışveriş yapmaya davet etti.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, Malatya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Yusuf Küçer ile birlikte Kasap Pazarı ve Sebze Pazarındaki esnafları ziyaret ettikten sonra bundan sonra her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri geleneksel hale getirilecek olan Esnaf Halk Günleri etkinliğini başlattılar.
MESOB Başkanı Şevket Keskin; “Kasap Pazarı ve Sebze Pazarında bundan sonra Çarşamba ve Perşembe günleri Halk Günleri düzenlenecek ve marketlerden daha ucuz olarak halkımıza ürün satacağız.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda ürünlerinde yüzde 7 indirim yapması çok önemliydi, esnaf camiası olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve bu zor günlerde devletimize destek olmak amacıyla yüzde 5 indirim yapıldı.
Toplam yüzde 12 indirim yapılmış olacak. Çarşamba ve Perşembe günleri bütün Malatya halkını Kasap Pazarına ve Sebze Pazarına davet ediyorum.” dedi.
Keskin, Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, Malatya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Yusuf Küçer’i tebrik ederek, “Malatya halkımıza şunu söylüyorum; kendi esnafınızdan, kendi öz malınızda alışveriş yapın, bu paranız Malatya’da kalsın, Malatya kalkınsın.” ifadesini kaydetti.
Keskin şöyle devam etti; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan elektrik ve akaryakıt konusunda destek bekliyoruz. Elektrik faturaları gerçekten çok yüksek geliyor, elektrik faturası esnafın aylık kirasını geçmiş durumda.
Yakıt çok fazla.
Sayın Cumhurbaşkanımızdan KDV gibi bir indirim bekliyoruz. Akaryakıttan ya ÖTV’ nin kaldırılmasını, yada ÖTV’ nin de bir KDV’si var, yada KDV kaldırılmalı. Elektrik ve akaryakıttaki düzenlemenin vatandaşa çok büyük bir faydası olacak.
Büyük bir sıkıntı içindeyiz. Ama biz esnaf olarak bir kez daha şunu söylüyoruz, bu devlet bizim, bu millet bizim, bu bayrak bizim, bu ezan bizim, devletimize, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkacağız.”
Malatya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Yusuf Küçer, “KDV’de yüzde 7 indirim yapılmıştı, bizde yüzde 5 indirimi kendimiz yaptık. Et, balık, tavuk gibi ürünlerimizi Kasap Pazarındaki esnafımızdan halkımız gelip indirimli olarak alabilir.
Biz marketlerden daha kaliteli ve daha ucuz ürün satıyoruz. Hijyen konusunda dükkânlarımızın kapısı herkese açıktır kontrol edilebilinir.
Halkımızı aileleriyle birlikte alışverişe davet ediyoruz. En ufak bir şikâyet olduğunda bizler oda başkanları olarak buradayız. Bize destek veren MESOB Başkanımız Şevket Keskin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, “Sebzeciler Pazarında ana koridor alanı tamamen genişletildi. Devletimizin yüzde 7 KDV indirimine ek olarak bizde yüzde 5 indirim, bazı ürünlerde yüzde 10 ile 25 arasında indirim yaptık.
Marketlerin insanların aklıyla nasıl oynadıklarını göstermek için bizde esnaf olarak Halk Günü yaptık. Bugün birçok marketin Halk Günü, bizde Halk Günü yaptık, halkımız fiyatlara bakabilir. Halkımız fiyat karşılaştırması yaparak daha uygun fiyata daha kaliteli ürünleri sebze pazarında alabilir.
MESOB Başkanımız Şevket Keskin’e teşekkür etmek istiyorum, hiçbir zaman desteğini bizden esirgemedi, her zaman yanımızda oldu, her mecrada bizim güçlü sesimiz olmaya devam etti. Halkımızı Sebze Pazarına, Kasap Pazarına bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Halk Günü etkinliği Kasap Pazarı ve sebze Pazarı ile sınırlı kalmayacak, diğer esnaf gruplarımızda kendi sektörlerinde Halk Günleri düzenleyip, halkımıza indirimli ürünler satacaklardır” dedi.
Ekonomi, 17 Şubat 2022 03:16
Yorumlar (0)
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
