Milletvekili tutdere cumhurbaşkanına seslendi: “Tütüncülere verdiğiniz sözleri yerine getirin, zulüm yasasını kaldırın!”

Ekonomi, 17 Şubat 2022 22:58

Milletvekili tutdere cumhurbaşkanına seslendi:  “Tütüncülere verdiğiniz sözleri yerine getirin, zulüm yasasını kaldırın!”

 

 

TBMM Başkanlık divanı üyesi tutdere: tütüncüler için meclis kürsüsünden bir kez daha seslendi!

 Tütün bilmecesi devam ediyor: tutdere cumhurbaşkanının tütüncülere verdiği sözleri hatırlattı

 Adıyaman’da tütün üreticilerine söz veren Cumhurbaşkanı’na seslendi: milletin nefesini kestiniz!

 Milletvekili tutdere: tütünde önceden idari para cezası vardı, akp sayesinde bir de hapis cezası geldi!

   

          TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında tütün üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Haziran 2018’de Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmayı dinleterek tütüncülere verdiği sözleri hatırlattı.

            TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Milletvekili Tutdere, “Sayın Cumhurbaşkanı, siz bu konuşmayı yaptığınızda tütüne ilişkin sadece idari para cezası vardı, bugün üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası var. Hani kazanılmış haklara bir şey olmayacaktı? Hani bu işin teminatı sizdiniz? Hani millet rahat nefes alacaktı? Hiçbirisi olmadı.” ifadelerini kullandı.

 

Adıyaman'daki Tütün Üreticisi Yasaklarınız Nedeniyle Kan Ağlıyor

 

           Zamlar ve tütün yasakları nedeniyle Adıyamanlıların 1 Ocaktan bu yana zor günler geçirdiğini dile getiren Milletvekili Tutdere, “Adıyaman'ı hem zamlar vurdu hem de AK Parti'nin yasakları vurdu. AKP’nin getirmiş olduğu zulüm yasası 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi.

           1 Ocak’tan bu yana Genel Başkanımız grup toplantısında, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ve Adıyaman Milletvekili olarak ben meclis kürsüsünde defalarca ifade ettik, dile getirdik. Adıyaman kan ağlıyor, Adıyaman'daki tütün üreticisi yasaklarınız nedeniyle kan ağlıyor, bu insanlar evlerine ekmek götüremiyorlar, açlıkla karşı karşıyalar, açlıkla.

             Siz, bu insanların sabırlarını nereye kadar test edeceksiniz? Getirin, bu zulüm yasanızı erteleyin, ertelemek için bir kanun teklifi getirin Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz buna destek olacağız dedik. Bugüne kadar tık yok, sağırları oynuyorsunuz, duymazlıktan geliyorsunuz, görmemezlikten geliyorsunuz.” dedi.

 

Milletvekili Tutdere TBMM Kürsüsünden Cumhurbaşkanının Tütüne İlişkin Ses Kaydını Dinletti

 

           TBMM Genel Kurulu’nda AKP sıralarına seslenen CHP’li Tutdere, “Bizim çağrılarımıza kulak vermediniz. Bir de Adıyaman mitinginde Sayın Erdoğan ne demiş onu dinleyin.” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingde yaptığı, “Adıyaman’ın tarihinde ve ticaretinde biliyorum tütün önemli bir yer sahip.

              Biz bugüne kadar sizlerin ekmeğine engel olmaya değil, ekmeğini büyütmeye geldik. İnşallah 24 Haziran’dan sonra bu konuda talimatlarımızı verdik, çalışmaları yapıyorlar ve asla sizin bu konuda da önünüz kesilmeyecek. Rahat olun. Sizin kazanılmış haklarınızı Ak Parti iktidarı geri almaz” konuşmasını dinletti.

 

Önceden Sadece Para Cezası Vardı, Bugün Hapis da Cezası Var

 

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında Adıyaman’da yaptığı konuşmasında verdiği sözleri anımsatan Milletvekili Tutdere, “1 Haziran 2018 tarihinde Adıyaman Meydanı'nda bütün Adıyamanlılara hitaben "Siz kazanılmış haklarınızdan asla geri adım atmayacaksınız, AKP ekmeğinizi büyütmeye geldi." demiştiniz.

             Peki, ben buradan soruyorum: Aradan yıllar geçti, Adıyamanlının, tütün üreticisinin ekmeği büyüdü mü? Hayır. Sayın Cumhurbaşkanı, siz bu konuşmayı yaptığınızda tütüne ilişkin sadece idari para cezası vardı.

            Bugün ne var? Üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası var. Hani kazanılmış haklara bir şey olmayacaktı? Hani bu işin teminatı sizdiniz? Hani siz gerekli talimatları vermiştiniz, millet rahat nefes alacaktı? Hiçbirisi olmadı.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanına Seslendi: Tütüncülere Vermiş Olduğunuz Sözü Yerine Getirin

 

            TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Adıyaman’da vermiş olduğunuz sözü yerine getirin” çağrısında bulunan Milletvekili Tutdere, “Milletin Meclisinden Sayın Cumhurbaşkanına çağrı yapıyorum: Adıyaman'da vermiş olduğunuz sözü yerine getirin; vatandaş sizden çözüm bekliyor, vatandaş sizden bu zulüm yasasının kaldırılmasını bekliyor, derhâl adım atın. Ortalık karışmadan, insanların huzurunu daha fazla bozmadan bu işe çözüm üretin, bu sorunu çözün.

           Bu işte yetki Cumhur İttifakı'nda, bu işte sorumluluk AKP iktidarındadır. Bu yasayı getiren de AKP'dir, bu yasayı şu andaki Meclis çoğunluğuna göre değiştirecek olan da AKP'dir; bu sorumluluktan kaçamazsınız.” dedi.

 

Bu Hapis Cezası Ne Hukukidir Ne Vicdanidir Ne de Ahlakidir

 

          Türkiye’nin dört bir yanındaki tütün üreticilerinin getirilen hapis cezasını reddettiklerinin altını çizen Milletvekili Tutdere, Millet İttifakı iktidarında hapis cezasını tarihin çöplüğüne atacaklarını vurgulayarak, “Siz yabancı sigara şirketlerinin Türkiye'de at koşturmasına göz yumdunuz, kendi çiftçinizin, millî ve yerli üreticinizin ürettiği tütüne üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası getirdiniz. Biz bu hapis cezasını reddediyoruz,

             Adıyamanlılar reddediyor, Malatyalılar reddediyor, Türkiye'nin dört bir yanındaki tütün üreticileri bu hapis cezasını reddediyor. Bu hapis cezası ne hukukidir ne vicdanidir ne de ahlakidir. Bir şeyi de belirtmek istiyorum.

           Biz çağrımızı yapacağız, iktidar partisini çözüme davet edeceğiz; onlar yaptı yaptı, yapmadı Genel Başkanımızın da bizim de sözümüz var, Millet İttifakı'nın iktidarında bu hapis cezasını tarihin çöplüğüne atacağız.” şeklinde konuştu.

Ekonomi, 17 Şubat 2022 22:58

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MEYDANLARA,  CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN  ÖNEMLİ  UYARI

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ  DEĞİŞTİ

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü

YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE  BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN  DİRENECEĞİZ "

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ  COŞKUYLA KUTLANDJ

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDJ

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ  RUHUNUN ZAFERIDIR "

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ RUHUNUN ZAFERIDIR "

İMAMOĞLU  " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI  "

İMAMOĞLU " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI "

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL  UN GONDEREMIYOR

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL UN GONDEREMIYOR

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN  PROTOKOL İMZALANDI

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ  HALİNE GELDİ

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ  CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "