BATTALGAZİDE YENİ NESİL ÇANAKKALE ZAFERİNİ YAD ETTİ
Siyaset, 18 Mart 2022 18:23
Battalgazi Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. yıl dönümü dolayısıyla ‘Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale’ adlı anma programı düzenlendi. Büyük ilgi gören programda, Çanakkale savaşlarının yaşandığı günlerde askerimizin bir öğünlük yiyeceği olan hoşaf ve ekmek ikramı yapılıp, yeni neslin o günleri yad etmeleri sağlandı.
Battalgazi Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde ‘Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale’ adlı program düzenlendi.
Gerek Türk tarihi gerekse Dünyanın en önemli savaşları arasında yer alan Çanakkale Zaferi’nin hangi şartlarda kazanıldığını konu alan program, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çanakkale şehitlerinin yazdığı son mektuplarının yer aldığı resim sergisini gezen vatandaşlar, Malatya Musiki Cemiyeti’nden sanatçıları tarafından seslendirilen kahramanlık türküleri ile duygusal anlar yaşadı.
Çanakkale Şehitleri Abidesi Minyatürünün de yer aldığı programda kurulan stant ile özellikle savaş süresi boyunca cephelerde açlık ve zorlu hava şartlarına rağmen canlarını hiçe sayarak savaşan askerlerimizin bir öğünlük yiyeceği olan üzüm hoşafı ve ekmek ikramı yapılıp, yeni neslin o günleri yad etmeleri sağlandı.
Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanının 107.yıldönümünü kutlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, şehitlerimize olan şükran borcumuzu ancak vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkarak ödenebileceğini söyledi.
İLÇE BAŞKANI KAHVECİ: “BÜYÜK BİR GURUR VE HEYECANLA İDRAK EDİYORUZ”
Millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettikleri Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarını ve aziz şehitleri, rahmet ve tazimle yad ettiklerini belirten AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, “Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü. Çanakkale denildiği zaman ülkenin kurtuluşuna vesile olan, insanların topyekûn mücadele örneği gösterdiği, 7’den 77’e eli silah tutan gençlerin o dönem vatanın bütünlüğü ve geleceği için mücadele ettiği bir ruh ortaya çıkmıştır.
Çanakkale’yi gezdiğimizde de bunu net olarak görüyoruz. Ecdadımız o gün canlarını hiçe sayarak, düşmana karşı ülkemizi korumuş ve bu vatanı bize emanet etmişlerdir.
Bizler şehitlerimize minnettarız. Tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bugün bize bu kahramanlık destanını hatırlatan Battalgazi Belediyemize de teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜDER: “GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNİ İNŞA EDEMEZ”
Çanakkale, Anadolu'daki Türk varlığına ve mukaddes değerlerimize hasım olanlara karşı kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destan olduğunu aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün tarihe adını altın harflerle yazdırmış Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümü.
Geçmişi unutturmamak, geçmişi bugüne taşımak ve ecdadımızın bu toprağı kendi ellerinde tutmak için göstermiş oldukları mücadeleyi bugünkü neslimize gösteriyoruz. Çanakkale ruhu, milletimizin ecdadından devraldığı bağımsızlık ülküsünü gelecek nesillere daha güçlü şekilde teslim edeceği kutsal bir değerdir.
Tarih, topraklarımızı işgal etmeye kalkanların hüsrana uğradıkları nice ibretlik derslerle doludur. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Burada askerlerimizin hangi postalları giydiklerini, o gün cephede kimlerin çarpıştığını, hangi koşullarda istiklal mücadelesi verdiklerini sembolize ederek vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık.
Bugün bu topraklar üzerinde özgür ve hür dolaşabiliyorsak eğer bu canlarını hiçe sayarak şehit olan ecdatlarımızın sayesinde. Bastığı toprakları canından değerli görerek savunan ve Anadolu'yu Türk milletine vatan kılan atalarımıza layık evlatlar olarak bugün de ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara geçit vermeyecek, milletimizin bekasını top yekûn bir mücadeleyle savunacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
Siyaset, 18 Mart 2022 18:23
Yorumlar (0)
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
