Hakan yılmaz Çanakkale de destan yazan Aziz Şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz.
Siyaset, 18 Mart 2022 13:11
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz yazlı bir açıklama yaparak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, Türk tarihinde çok önemli bir zafer olduğunu söyledi. Hakan Yılmaz’ın yazılı açıklaması şöyle: “ Bu gün, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünde, canlarıyla, kanlarıyla, sarsılmaz imanlarıyla büyük bir destan yazan Aziz Şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz.
Çanakkale Deniz Zaferimizin yıl dönümü nedeniyle, bu eşsiz tarihi, gelecek nesillere aktarmak, kurtuluş savaşımızın bu en önemli savaşında atalarımızın yokluklar içinde, kahramanlıklarıyla neler başardıklarını gençlerimize aşılamamız gerektiğini ifade etmek isterim
Çanakkale, tarihe sığmayan bir destandır. Tarihte eşine rastlanmayan bu müstesna destan, milletimizin bu topraklarda sonsuza kadar yaşama kararlılığının tüm dünyaya ilanı olmuştur. Aziz Milletimiz,106 yıl önce bu büyük destanı yazan ve tarihin seyrini değiştiren kahramanlarımızın aziz hatıralarını yâd etmek için 18 Mart’ı Şehitler Günü ilan etmiştir.
Bugün, aziz vatanımızda hür bir şekilde nefes alıyorsak ve şanlı bayrağımız gökyüzünde gururla dalgalanıyorsa, elbette ki bunu başaran kahraman ecdadımıza borçluyuz. Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz.
"Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" diyen Gazi Mustafa Kemal’e, "Haydi oğlum git, ya Gazi ol, ya Şehit" diyerek oğullarını uğurlayan annelere, vatan toprağından vazgeçmemek için bile bile canlarını feda eden 57. Alay’ın kınalı kuzularına, tarihimizi sırtında taşımaya kalkan ve bunu başaran Seyit Onbaşı’ya; dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten tüm şehit ve gazi ecdadımıza borçluyuz.
Bunun için her yıl 18 Mart'ta, onur ve gururla Çanakkale Destanı’nın yıl dönümünü kutluyor, bu büyük destanın kahramanları cennetmekân şehitlerimizi yâd ediyoruz. Elbette bugün, Çanakkale Şehitlerinin torunları olarak bizlere düşen, kahraman ecdadımızın mirası olan bu topraklara layıkıyla sahip çıkmaktır.
Çanakkale ruhunu, inancını, azmini, kararlılığını bugün de kalbimizde hissetmek, gerektiğinde ortaya koyabilmektir. İstiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermemektir.
Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan Dumlupınar’a, Büyük Taarruza uzanan şanlı tarihimiz boyunca asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Milletimizin son ferdi şehit olana kadar bu topraklardaki varlığımız, birliğimiz ve kutlu mücadelemiz sürecektir.
İnşallah, aynı Çanakkale’deki ruh ve şuurla, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla omuz omuza verecek ve ecdadımızın emaneti olan aziz vatanımıza sahip çıkacağız. Şehit ecdadımızın aziz hatıralarını asla çiğnetmeyeceğiz.
Aydınlık yarınlar için kenetlenip yılmadan çalışacağız.
Bu duygularla, büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için can veren Aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.”
Siyaset, 18 Mart 2022 13:11
Yorumlar (0)
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
