'Harem selamlık' talimatı veren müdür görevine geri döndü
Eğitim, 29 Mart 2022 05:49
Kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere talimat veren ve hakkında başlatılan soruşturmayla açığa alınan okul müdürü Haydar Akın, görevine iade edildi.
Bursa'da Mithatpaşa Ortaokulu'nda, öğretmenlere, 'kız ve erkek öğrencileri ayrı ayrı oturtun' talimatı verdiği için açığa alınan okul müdürü Haydar Akın, görevine iade edildi. Akın’ın, Devlet Memurları Kanunu kapsamında, ‘devam eden soruşturmanın çalışmasını engellemediği’ gerekçesiyle görevine iade edildiği öğrenildi.
Olay, Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu'nda geçen hafta meydana geldi. Okul Müdürü Haydar Akın önce WhatsApp'tan ardından da yazılı olarak öğretmenlere talimat göndererek, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulmasını istedi.
Haydar Akın'ın gönderdiği mesajda, "Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıflar görüyorum.
Sınıf öğretmenlerimizin, sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle, kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim" ifadeleri yer aldı.
Okul Müdürü Haydar Akın imzasıyla öğretmenlere gönderilen yazılı talimatta ise "Değerli öğretmen arkadaşlarımız 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz" denildi.
Olayın duyulmasının ardından hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılan Haydar Akın, tepkiler üzerine açığa alındı.
Konu ile ilgili Eğitim- Sen üyeleri ile CHP Bursa İl Örgütü de okul önünde toplanarak tepkilerini dile getirip adliyeye giderek okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.
Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, ‘Devlet Memurları Kanunu’ kapsamında, ‘devam eden soruşturmanın çalışmasını engellemediği’ gerekçesiyle bugün görevine geri döndü. Karar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrılan Haydar Akın'a tebliğ edildi. Tebligattan sonra okula giden Akın görevine başladı. (DUVAR)
Eğitim, 29 Mart 2022 05:49
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
