Başkan Yılmaz; Tütün Baronlarının Yanında Değil, Üreticimizin Yanında Olacağız
Siyaset, 30 Mart 2022 12:28
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Doğanşehir İlçe Başkanı İle Birlikte Doğanşehir’de Tütün Üreticileri ve Çiftçilerle Bir Araya Geldi.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, Dış Kaynaklı Tütün Baronlarının Yanında Değil, Milli ve Yerli Tütün Üreticimizin Yanında Olacağız Dedi.
Doğanşehirli tütün üreticileri, Başkan Hakan Yılmaz’a yaşadıkları sorunlar ve sıkıntılar hakkında bilgi vererek tütün satışına konulan yasağın bir an önce kaldırılmasını istediler.
Doğanşehir Tütün Ekicileri ve Çiftçiler Platformu Üyeleri yaptıkları açıklamada, ilçe halkının büyük bir geçim kaynağı olan tütün ile ilgili çıkan yasanın acilen değiştirilmesini yoksa yasanın bu haliyle kalması durumunda artık hiçbir Doğanşehirlinin tütün ekemeyeceğini ve büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacaklarını söylediler.
Üreticiler yasa çıkmadan önce ilçenin geçim kaynağının büyük bir bölümünün tütün üretimi olduğunu, bunun haricinde elma , nohut ve kayısı gibi ürünlerden geçimlerini kısıtlıda olsa sağladıklarını söyleyen üreticiler, asıl geçim kaynaklarının tütün olduğunu,eğer tütün ekmez ve biçmez isek, ne geçimizi sağlayabilir ne çocuklarımızı okutabiliriz dediler.
Geçim kaynağımız tütüne konan yasak Doğanşehir halkını ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Bizler tütünümüzü satamaz ve Pazar bulamaz hale geldik. Eskiden İlçe dışına tütünümüzü pazarlarken şimdi elimizden çıkaramıyoruz. Ektiğimiz tütünü elden çıkaramadığımız için evlerimizde ve depolarımızda çürür hale geldi. Sizlerden Doğanşehir halkının sesi olup sesimizi duyurmanızı talep ediyoruz.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz , Basit usul vergi sistemi ile tütün üreticisi kardeşlerimizin çiftçilerimizin kayıt altına alınması çiftçi kayıt sistemimize mutlaka üreticimizin kayıt edilmesi yıllardır milli ürünümüz olan tütünümüzün kayısı gibi elma gibi , fasulye ve patates gibi diğer tarım ürünleri gibi milli bir ürün olarak kabul edilmesi gerekir.
Tütün üretiminin sanki bir esrarmış gibi eroinmiş gibi muamele görmesi doğru değildir. Bununla ilgili yasal düzenlemenin acilen yeniden yapılıp kargo ve nakliye taşımacılığında yeniden düzenleme ile serbest hale getirilmesi gerekmektedir.
Başkan Hakan Yılmaz konuşmasında, Tütün ile ilgili 1 Ocak 2022’de Çıkartılan kooperatif yasası çiftçinin lehine gibi gözükse de aslında çiftçinin aleyhine olan bir yasadır. Çıkartılan bu yasa daha çok uluslararası tütün şirketlerinin ve sermaye baronlarının işine gelmektedir. İnşallah en kısa zamanda yapılan bir seçimde iktidara gelip Siz tütün emekçilerinin emeklerini bu şirketlere ve sermaye baronlarına terk ettirmeyeceğiz.
Bu yasakla sadece tütün üreticileri değil, milyonlarca insan işsiz ve aşsız kalacaktır. Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi bu yasayla ilgili bir yıl önce tütün sorununu Meclis gurup toplantısında gündeme getirdi ve sizlerin sesi oldu. Biraz öncede söylediğim gibi İnşallah en kısa zamanda iktidara geldiğimiz gün tüm çiftçilerimizin sorunlarını çözerek, ithal eden değil üreten bir Türkiye haline getireceğiz. “ dedi
Siyaset, 30 Mart 2022 12:28
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
