AMACINIZ KİŞİLERİ MEMNUN ETMEK Mİ, MAKAMLARI İHYA ETMEK Mİ?
Eğitim, 11 Nisan 2022 23:27
Malatya milli eğitim müdürü Malatyalı Battal Kanbayın görevden alınması ve yerine dışarıdan bir bayanın atanması Malatya da ki eğitim kurumlarını dernek ve sendikalarını başta olmak üzere eğitim camiasını Malatya halkının duyarlı bölümünü haddinden fazla rahatsız ederken bu na sebep olanlar şiddetle kınandı.
Demokratik eğitimciler sendikası başkanı Veysel Fırat ta konu ile ilgili yaptığı açıklama da “ Battal KANBAY artık Malatya Milli Eğitim Müdürü değil. Başarısının veya başarısızlığının ölçülemeyeceği bir süre zaafında neyi görüldü, neyi görülmedi ya da ne istendi deneyi yapmadı bilinmez ama sonuçta Malatya’da eğitim, girdiği bir yoldan 1,5 yıl sonra çıkarıldı.
Malatya sil baştan yeni bir yönetime adapte olmaya çalışacak. Açılmış dosyalar kapanacak, kapanan dosyalar açılacak, planlanan projeler güncellenecek, yine baştan başlamalar, yine alışma ve tanıma süreci, yine ve yeni bir yola gireceğiz.
Kaybolan yıllar ise Malatyalıların kazancı olacak.
Battal müdür baskı gruplarına boyun eğmemiştir. Kararlarını alırken her zaman eğitimin faydasını gözetmiş, bir zamanlar görünür olan bazı kişi ve kurumları görmezden gelerek doğru bildiğini yapmıştır. Önemli olan da buydu.
Zaten eğitim yönetimi çocuk oyuncağı olmuş. Herkesin parmağı eğitim yönetiminin içine girmiş. Bu değişiklikler o parmakların hareket alanını artırınca o kadar parmak arasında ne yapabilirsin ki? En sonunda da görev değişikliğine uğrarsın.
Battal Kanbay’ın görevden alınarak yeni bir milli eğitim müdürünün atanmasında ki gaye kişileri memnun etmek mi yoksa Malatya’nın Eğitimini ihya etmek mi? Bu sorunun cevabını Malatyalıların bilmesi lazım.
Eğer Malatya’nın eğitimi düşünülerek alındıysa bu karar, bu kararı alana da bu kararın altına imza atan vekillerimize de teşekkür ediyorum. Yok, eğer bu değişiklik kişileri memnun etmek için yapıldıysa, bu kararı alanı da bu kararın altına imza atan vekillerimizi de Malatya halkına havele ediyorum.
Bir buçuk yıl içinde bir milli eğitim müdürünün ne başarısından ne de başarısızlığından bahsedemezsiniz. Değerlendirilmesi yapılamayan bir müdürün görevden alınması eğitim kaygısı taşımadığının ispatıdır.
KAFA AYNI KAFA OLUNCA SONUÇ AYNI OLUR
Kafa aynı kafa olduktan sonra nere gidersen git değişen hiç bir şey olmaz. Bizde de Malatya için karar verenlerin kafası böyle olduktan sonra yeni gelen müdürün de rahat çalışacağı kendini emin ellerde hissedeceği bir ortam bulamayacaktır.
Daha 1,5 sene önce aynı kişilerin göreve getirdiği Battal KANBAY’ ın aynı kişler tarafından 1,5 sene sonra gönderildiğini izliyoruz. Emin olun bu kafa ile başarı elde edilmez.
Bu kafa değişmezse eğitimde felsefe de değişmez, başarı da gelmez. Bakalım yeni göreve başlayacak milli eğitim müdürümüz rahat bırakılacak mı?
Demokrat Eğitimciler Sendikası der ki, atamalar kişi memnuniyetini değil de makamların ihyasını sağlamak için yapılsın. Bu felsefede yapılacak her atama huzur getirecektir başarı getirecektir. Biz DES olarak bu anlayışın topluma yerleşmesi için her ortamda var olacağız. “ dedi
Veysel FIRAT
Des İl Başkanı
Eğitim, 11 Nisan 2022 23:27
Yorumlar (0)

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?
