Keskin, Cumhurbaşkanımız kürsüden inmeden konut fiyatları 300-400 bin TL arttırıldı
Ekonomi, 11 Mayıs 2022 18:22
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ekonomik sıkıntıların atlatılması için tüm destek ve uygulamaların tabana, köylüye, çiftçiye ve esnafa verilmesi gerektiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ev kredisi müjdesini verdiğinde daha kürsüden inmeden ev fiyatları büyük oranda arttırıldı” dedi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin’in olağan genel kurulda yeniden MESOB Başkanlığına seçilmesinden dolayı Malatya Emlakçiler Odası Başkanı Ali Özgül ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hayırlı olsun ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa konut sahibi olacaklara kredi faiz oranının 0.99 olarak uygulanacağını açıklamasından sonra piyasada oluşan son durumu istişare ettiler.
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi uygulamasını açıklamasından sonra konut fiyatlarının büyük oranda arttırıldığını belirterek piyasada kontrol ve denetim olmadığını kaydetti.
Keskin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile yeni bir kredi imkânı doğdu. Evi olmayan ve ilk defa ev alacaklar için 2 milyon TL’ye kadar bir kredi imkânı veriliyor. Bunun ülke ekonomisi için bir fayda getireceğini inanmıyorum, Bilindiği gibi KDV indirimi yapıldı ve devlet KDV indiriminden dolayı zarar etti, ama marketler fiyatları arttırdılar ve vatandaşa KDV indirimi yansıtılmadı ve bundan bir fayda görmedi.
Bu durumu sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim. Hükümetimiz tarafından piyasaya bir para sürülecekse, piyasanın canlanması için bir çalışma yapılacaksa, bu destekler çiftçiye, köylüye verilmesi lazım ve arkasında da dönüp esnafa destek verilmesi lazım.
Aksi takdirde konut alımları ile ekonominin düzeleceğine ben şahsen inanmıyorum. Para mümkün olduğu kadar, üretime, alt tabana ve alana yayılmalı. Destek ve kredi imkânları öncelikle üretime yönlendirilmeli. Çiftçiye, köylüye, esnafa imkân verilmeli.” Şeklinde konuştu.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin şöyle konuştu; “Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptıktan sonra daha kürsüden inmeden konut fiyatlarına 300 bin TL zam yaptılar.
Bu konut satanlarında adı karaborsacı ve stokçu olması lazım. Mutlaka hükümetin bu konunun üzerine eğilmesi lazım. Ekonomi alanında önümüzü göremiyoruz. Bugün 1 milyon TL’ye satılan evin hemen 1.5 milyon TL’ye çıkartılması insanları şaşırttı, insanları bunalttı, ‘ne oldu, nasıl bir iş oldu?’ 24 saat içerisinde değil, Sayın Cumhurbaşkanı kürsüden iner inmez konut fiyatlarına 300-400 bin TL artırım yapıldı.
Bu ne adalettir ne bir ahlaktır, bu tamamen bir gasptır, insanları gasp etmek, insanları sömürmekten başka bir şey değildir. Böyle bir başıboşluk olmaz. Ülkede kontrol yok. Devletin sorması lazım; ‘Sen bu konutu düne kadar 1 milyon TL’ye veriyordun, 24 saat geçmeden neden 1.5 milyon TL’ye yükselttin?, nerde zam geldi, ne yaptın? Sen binayı bitirmişsin, her şeyini yapmışsın, 1 milyon TL’ye binayı satamazken, bugün kalkmış 1,5 milyon TL’ye satmaya kalkıyorsun.’ Hükümetin bu durumun üzerine gitmesi lazım.
Böyle bir durumda ekonominin düzelmesi mümkün değil. Bunu herkes biliyor, köydeki Ahmet Ağa’da biliyor, çarşıdaki Mehmet Efendi’de biliyor. Hepimiz de bunun bilinci içerisindeyiz. İlk defa ev alacaklar için uygulanacak olan konut desteğinin ekonomiye destek sağlayacağına inanmıyorum, bu biraz daha stokçuların iştahını kabartacak, onlara heyecan verecek bir uygulama. Bu yine zenginin işine gelecek, fakir-fukaraya pek bir şey olmayacak.”
Keskin, “Siz eğer mazotun fiyatını 24 TL yaparsanız, siz Antalya’da domatesi, biberi, salatalığı 1 TL’den de verseniz bile biz bunu burada 7-8 TL’ye yemek zorundayız.
Akaryakıt fiyatlarında ÖTV ve KDV’de oranlar düşürülmeli. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında oranlar düşürülmeli. Tabanı rahatlatacak uygulamalar yapılmalı. Çitçiyi, köylüyü, esnafı kalkındırmadan, müteahhitlerle ekonominin düze çıkacağına ben inanmıyorum.” diye konuştu.
Ekonomi, 11 Mayıs 2022 18:22
Yorumlar (0)

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDJ

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ RUHUNUN ZAFERIDIR "

İMAMOĞLU " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI "

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL UN GONDEREMIYOR

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK
