Malatyalı Korkmaz Tedik Barış Parkı Antalya Murat paşa’da açıldı

Kültür, 23 Haziran 2022 00:42

            Antalya Murat paşa'da 10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden Emek Partisi GYK üyesi korkmaz Tedik adına "Korkmaz Tedik Barış Parkı" açılışı yapıldı.

Malatyalı Korkmaz Tedik Barış Parkı Antalya Murat paşa’da açıldı

 

 

            Antalya Murat paşa'da 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Emek Partisi GYK üyesi korkmaz Tedik adına "Korkmaz Tedik Barış Parkı" açılışı yapıldı.

           10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Emek Partisi GYK üyesi korkmaz Tedik adına Antalya Murat paşa’da "Korkmaz Tedik Barış Parkı" adı verilen park açıldı.

             Açılışta 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Mehtap Sakinci Coşkun, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Sarı, Korkmaz Tedik’in annesi ZöhreTedik, babası Erdoğan Tedik konuştu.

 

"EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ YANIMIZDA HİSSEDEREK YÜRÜYORUZ"

            Av. Mehtap Sakinci Coşkun konuşmasında “49 ilimize cenazesi giden 10 Ekim 2015’de katledilen 104 insanın yaşamını yitirdiği bir katliam sonrası Antalya’da yaşamını yitiren korkmaz Tedik adının verildiği park açılışında bulunuyoruz.

                81 aydır her ay Ankara Garı’nın önünde anma gerçekleştiriyoruz. Her iki ayda bir Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden firari sanık yargılamalarının sonrasında yaptığımız basın açıklamalarına rağmen burada bu kürsüde konuşmakta zorluk çekiyorum.

              Çünkü biz 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren insanların aileleri geride kalanlar olarak çok büyük bir sorumluluğu göğüsledik. 81 aydır devam eden metanetle sürdürülen acı bir süreç bu.

            Bu ülkede katliamlardan sonra ne yazık ki en büyük iş, ocağına ateş düşenlerin mücadelesiyle şekillenen bir duruma eviriliyor. Biz de Türkiye’deki emek ve demokrasi güçlerinin tamamını yanımızda hissederek yürüyoruz bu yolda“ dedi. Coşkun konuşmasını “Bir parka bir canımızın isminin sonsuza dek yaşatılacağını bilmek inanın kendi kaybımızın isminin yaşatılacağı anlamına geliyor. Biz acımız görülsün, acımıza saygı duyulsun istiyoruz” diyerek sonlandırdı.

 

"İŞÇİLERE HAYATINI ADAMIŞ BİR ÖMÜRDÜ"

 

            “İnsanların hafızaları gibi kentlerin de hafızaları var” diyen Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, konuşmasına şöyle devam etti. “Çünkü şehirler toplumsal hafızaları ile birlikte geleceğe yürürler. Maalesef bizim tarihimiz katliamlar tarihi oldu.

             Maraş, Çorum, Sivas, Madımak Oteli yakıldı. 30’un üzerinde aydınımız bir yangında katledilerek öldürüldü. 10 Ekim Gar Katliamı yakın tarihte Suruç ve Diyarbakır HDP mitinginde yine canlı bombaların patlamasıyla hayatını kaybeden yüzlerce insanımız. Türkiye bunu hak etmiyor. Bizim insanlarımız, bizim halkımız bunları hak etmiyor. Ve Hrant Dink ve Tahir Elçi, aydınlarımız… “

             Ercüment Akdeniz sonrasında “ Ne için oldu bunlar? Ceberut bir düzen egemenliğini sürdürsün, zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul olsun diye. Kimse bunlara ses çıkarmasın diye oldu bu kötülükler ülkemizde.

             Burada özellikle 104 insanımızı anıyoruz korkmaz Tedik ile birlikte. Hepsinin ailelerine sevgilerimizi, saygılarımızı, dirençlerinden dolayı tabi ki tebriklerimizi sunuyoruz. Bugün bu parka adı verilen korkmaz Tedik kardeşimiz bizim partimizin üyesiydi. Emek Partisi olarak bu değerli anıdan dolayı Muratpaşa Belediyesine teşekkür ediyoruz.

             Korkmaz Tedik Akdeniz Üniversitesi mezunu bir gençti, bir gençlik önderiydi. Demokrasiye, bağımsızlığa, laikliğe, eşitliğe, sosyalizme inanmış ve partimizin Genel Yönetim Kurulu ‘da görev almış bir arkadaşımızdı.

               Onu termik santralindeki işçiler, maden ocaklarındaki işçiler iyi tanır. İşçilere hayatını adamış bir ömürdü. Bu parkta onun adını görmek artık mutluluğu paylaşmak. Acıyı çok paylaştık. Bu kadar acıyı yaşayan bu ailelere bu mutluluğu yaşatmakta çok önemli bir değerdi. Bu açıdan da teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

              Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmalarından olan “Üç  Fidan Parkı” için Ercüment Akdeniz düşüncelerini şöyle ifade etti. “Korkmaz Tedik Barış Parkı’nın biraz ilerisinde yine belediyemizin çok değerli bir çalışması olmuş.

              Üç Fidan Parkı ve rölyefi çok manidardır. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan bu güzel çocuklar, bu devrimciler, yurtseverler idam edildiklerinde maalesef son dilekleri olan yan yana gömülme vasiyetine uyulmadı.

               Aralarına mezarlar konuldu. Bu rölyef çok manidar bir cevaptır. Rölyefte emeği olan Seyhan Erdem ve Çağ Polat Sarıkan’a çok teşekkür ediyorum. Korkmazın rölyefine imza atan çok değerli sanatçımız Yılmaz Aras’a da çok teşekkür ediyorum“

 

"KARDEŞLİĞİN VE İNSANCA YAŞAMIN SEMBOLÜ"

 

             Kürsüye konuşması için gelen Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Sarı “Bugün bizler için günlerden bir gün, takvimlerden bir yaprak değildir. Korkmaz Tedik yaşasaydı belki burada onun için bir araya gelen insanlarla 39. yaş gününü kutlayacaktı ama olmadı, olamadı.

              7 yıl önce Ankara’da yaşanan bir terör saldırısı onu bizlerden aldı. Korkmaz mesai arkadaşımız Zöhre ve Erdoğan Tedik çiftinin biricik evladı. 10 Ekim 2015’de anayasal haklarını kullanan binlerce insanımız gibi o da Ankara Garı’ndaydı.

               Halaylarla başlayan gösteride patlayan bombalarla birlikte, Korkmazla birlikte 104 canımızı bizden kopardı. Antalya’mız için her zaman barışın, kardeşliğin ve insanca yaşamın sembolü olarak Korkmaz Tedik evladımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Korkmaz Tedik Barış Parkı’nın Antalya’mıza, Murat paşamıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

 "HERKES HEYECANLA BURYA GELDİ"

 

              Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik parkın açılış konuşmasında düşüncelerini şöyle ifade etti “10 Ekim'i unutmamak, unutturmamak için Ankara’dan, İstanbul’dan, Malatya’dan 10 Ekim aileleri kendi canlarından bir parça koptuğu için, bugün Korkmaz için 104 insan için dünden beri yollardalar.

               Onların her biri o kadar heyecanlı ki Mehtap başkanın söylediği gibi sanki kendi çocuklarının adları, sanki kendi kayıplarının adları kondu. Herkes heyecanla buraya geldi. Korkmaz 7 yıl önce barış için, demokrasi için, insan hakları için, bu ülkeye özgürlük gelsin diye, işçilerin-emekçilerin hakları yenilmesin diye, insanlar insanca yaşasın diye yapılan mitingde katledildiler.

             Antalya demokrasi güçleri gerçekten o gün 2015’te bu mücadele için Ankara Gar’ına gitti, bugün de Korkmaz için buradalar.“

 

"BARIŞ, EMEK İSTİYOR"

 

              Son olarak konuşan baba Erdoğan Tedik, “Yerel yönetimler 10 Ekim Katliamı’nda kaybettiklerimizin isimlerini kütüphanelere, parklara, kuş yuvalarına, konferans salonlarına isim vererek biz ailelerin acılarını bir nebze hafifletiyorlar. Bugün Muratpaşa Belediyesi başkanıma, emeği geçenlere teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

             İzmir’de bir anıt yapıldı, Ankara’da çalışmalar devam ediyor katliam alanına anıt yapılması için. Barış, barış demekle gelmiyor, barış emek istiyor, bedel istiyor. Savaş çığırtkanlıklarının karşısında bir araya gelerek güçlerimizi birleştirerek bu ceberut iktidarı, bu düzeni alt edebiliriz” dedi.

              Erdoğan konuşmasını Nazım Hikmetin şiiriyle sonlandırdı. “Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar/ Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır./ Safları sıklaştırın çocuklar,/ Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.“

              Korkmaz Tedik Barış Parkı açılışında 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğinin hazırladığı yitirilen 104 insanın siluetlerinin kuşlarla ifade edilen resim sergisi açıldı. Park açılışı şiir ve müzik dinletisiyle son buldu.

 

Kültür, 23 Haziran 2022 00:42

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI

MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI

MUHARREM ORUCU  ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ

MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ

AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "

AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "

BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET

BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR  SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK

BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI

BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI

CHP 13 İLÇE  BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK

CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK

ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN

TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN

ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA  SPORCU YETİŞTİ

ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ

BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN  E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "

BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "

BARIŞ YILDIZ "  BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "

BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "

BARIŞ  YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR

BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR

DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET

DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET

CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "

CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "

MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ

MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ

CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI

CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI

AĞBABA " ESNAFIN  DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI  EKSİK YAPILMIŞTIR.

AĞBABA " ESNAFIN DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI EKSİK YAPILMIŞTIR.

PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..

PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..

KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER

KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER

KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.

KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.

MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR

MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR

Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi  BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR

Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR

BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA

BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA

HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI

HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI

GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ  MUDAHALELERİNSONA ERMESİ  AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.

GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.

ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.

ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.

BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL

BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL

VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM  VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.

VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.

MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR

MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR

MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!

MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!

" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ

" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ

TMO  alım fiyatlarını açıkladı  MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK

TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK

KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI

KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI

ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI

ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI

CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI

CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI

HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ

HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ

MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK  ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "

MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "

DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ

DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ