Malatya’da Kuru Kayısı Toplantısı Düzenlendi
Ekonomi, 24 Haziran 2022 21:49Malatya Ticaret Borsası ev sahipliğinde sektörün temsilcileri ile Kuru Kayısı Toplantısı düzenlenerek Kuru Kayısı başta olmak üzere kuru meyve ihracatının sorunları ve çözüm yolları tartışılırken, kuru kayısı ve kuru meyvenin ihracatının arttırılması için yapılan adımlar konuşuldu.

Malatya Ticaret Borsası ev sahipliğinde sektörün temsilcileri ile Kuru Kayısı Toplantısı düzenlenerek Kuru Kayısı başta olmak üzere kuru meyve ihracatının sorunları ve çözüm yolları tartışılırken, kuru kayısı ve kuru meyvenin ihracatının arttırılması için yapılan adımlar konuşuldu.
Malatya Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (EİB), Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) ve İstanbul Kuru Meyve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin (KUMİB) katıldığı toplantıda kuru kayısı ile beraber kuru meyve ihracatında yaşanan sorunlar ve sıkıntılar, bu sıkıntıların giderilmesine yönelik atılacak adımlar, çözüm yolları, kuru meyve ihracatının arttırılması yönünde öneriler değerlendirilerek sektör temsilcileri tarafından ayrıntılı bir şekilde konuşuldu.
Selamlama konuşmalarının ardından konuşan Vali Hulusi Şahin; kuru meyvenin üretiminden son aşamasına olan kadar yaşanan süreci bir zincirin halkasına benzeterek zincirin bir halkasında yaşanacak aksaklık tüm süreci etkileyecektir, ‘her zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür’ dedi. Zincirin ilk halkasını oluşturan çiftçi boyutu sonrasında tarımsal üretim boyutu, pazara taşınma boyutu, lojistik boyutu, pazarlama boyutu, fiyat istikrarı boyutu vediğer faktörlerin önemine değinen Vali Şahin,“Hepsini çok iyi planlamalı ve yerine getirmemiz lazım. Allah bize büyük bir lütuf, ihsan etmiş Malatya kayısının merkezi, Ege incirin ve kuru üzümün merkezi, Karadeniz fındığın merkezi. Dünyayı biz bu ürünlerle domine ediyoruz ve ciddi ihracat rakamlarına ulaşıyoruz” dedi.
Daha önceki yıllarda fındık için de söylenen ‘üretimi arttırmayalım satamayız’ düşüncesinin tam tersi ürettiğinizi iyi pazarlarsanız o kadar hızlı satarsınız. Türkiye'nin kutlu davası 500 milyar dolar ihracat hedefi bizim milli meselemiz.
O yolda tarım sektörü, tarıma dayalı sanayi sektörü üzerine düşeni fazlasıyla yapmış olur. Bu çalışmalar çok önemli. Birbirimizin rakibi değiliz, hep beraber dünya piyasalarında varlığımızı güçlü şekilde ifade edecek bir takımın mensuplarıyız. Bunun bilinciyle hareket edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Ekonomi, 24 Haziran 2022 21:49
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
