ADD “ 24 Haziran 2022 günü ekranlardan yayınlanan bir cenaze töreni izledik milletçe….”
, 28 Haziran 2022 03:49
ADD genel merkezi yazılı bir açıklama yaparak 24 Haziran da hayatını kaybeden İsmail ağa cemaati liderinin cenaze törenine katılan Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bazı bakanları da eleştirerek “ O cenaze töreninde; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. maddesinde belirtilen devletimizin temel niteliklerinden Laiklik ilkesinin, hazır bulunan ve “Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına” namusu ve şerefi üzerine ant içmiş olan Cumhurbaşkanı, bazı parti genel başkanları, bakanlar, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı ve diğer devlet memurları tarafından alenen yok sayıldığını büyük üzüntü ile gördük.
O cenaze töreninde; Anayasamızın 174’ncü maddesi ile korunan 30 Kasım 1925 tarih ve 677 sayılı devrim yasası ile yasaklanmış Nakşibendî tarikatının Halidi Bağdadi kolundan İsmailağa Cemaati adlı gerici bir yapılanmanın ölen şeyhi yerine yenisinin atanmasına sessiz kalarak zımnen onaylayan devlet görevlilerinin, milyonlarca yurttaşımızın gözleri önünde Anayasamızı ihlâl ettiklerine tanık olduk.
O cenaze töreninde; “Ne zaman hasta olmuşsam, bilin ki hanımlarınızdan biri çarşafını çıkarmıştır” beyanı ile Anayasaya ve yasalara meydan okuyan, “KADIN sokağa çıkacak bir ŞEY değildir. KADIN erkeğe görünecek bir ŞEY değildir.”, “Kızlar katiyen orta, lise, üniversiteye gitmez, avanaklık etmeyin, 124 bin peygambere danışsanız, 104 kitabı arasanız bunun fetvası yoktur.
Melek gibi kızlarınızı nasıl o gibi yerlere teslim edersiniz?” ve benzeri çağ ve akıl dışı söylemleri ile tanınan bir Laik Cumhuriyet, Bilimsel Eğitim, Türk, Atatürk ve Kadın düşmanı bizzat Devlet Erkânı tarafından takdir edilmiş, bir anlamda milletimize rol model olarak sunulmuştur.
O cenaze töreninde; bazı çevrelerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bir Teokratik Devlete dönüştürme niyetleri bir kez daha milletin gözüne sokulmuştur.
O cenaze töreninde; şeyhlerinin ayaklarını öpen, tabağındaki yemek artıklarını, ısırıp verdiği meyveyi yemeyi kutsal sayan, sümüklü mendilinden, kokmuş çorabından medet uman, “Şeyhini düşünmek, Allah’ı düşünmekten daha sevaptır” sapkınlığı ile malûl kimi zavallıların, devlete başkaldırdıklarında korunup kollandıkları görülmüştür, ne acı!
O cenaze töreninde; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dahil Türk Yargısının, Laik Cumhuriyeti ve devletimizi koruma görevini yerine getir(e)mediği görülmüştür, çok acı!
Daha acısı da, o cenaze töreninde; Türk Milleti’ne meydan okunmuş, Kadınlarımız aşağılanmış, Laik Demokratik Hukuk Devleti yerine Din Devleti, Evrensel Hukuk yerine Şer’i Hukuk çağrısı yapılmışken, Siyaset Kurumundan Basına, Sendikalardan Meslek kuruluşlarına, anlı şanlı iş adamları örgütlerinden üniversiteler ve özellikle Hukuk Fakültelerine, Genel Kurmaydan MİT’e, Emniyetten Jandarmaya Cumhuriyet kurumlarından tek bir sesin yükselmemiş olmasıdır.
Atatürkçü Düşünce Derneği; Atatürk’ün “Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki; Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz.
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” sözleri, Anayasamızın her kurum ve kişiyi bağlayan hükümleri ve her yurttaşın uymak zorunda olduğu yasalarımız doğrultusunda, Gençliğe Hitabe’den aldığı görevle bu ve benzeri Laik Cumhuriyet ve Hukuk Devleti karşıtı söylem ve eylemlere karşı bütün gücüyle mücadele edeceğini ve o cenaze töreni ile ilgili olarak yasal yollara başvuracağını kamuoyuna saygı ile duyurur.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
