MİLLETVEKİLİ TUTDERE: IRGATLIĞA MAHKUM ETTİĞİNİZ EMEKÇİLERİMİZİN HAKKINI VERİN
Ekonomi, 24 Temmuz 2022 00:51TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, hasat döneminin başlamasıyla Adıyaman’dan Türkiye’nin dört bir yanına mevsimlik tarım işçisi olarak giden emekçilerin aldıkları ücretlerde yaşadıkları mağduriyetler hakkında açıklamalarda bulundu.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, hasat döneminin başlamasıyla Adıyaman’dan Türkiye’nin dört bir yanına mevsimlik tarım işçisi olarak giden emekçilerin aldıkları ücretlerde yaşadıkları mağduriyetler hakkında açıklamalarda bulundu.
Mevsimlik tarım işçilerinin aldıkları ücretlerde yaşadığı adaletsizlikleri dile getiren Milletvekili Tutdere, Adıyaman’dan Türkiye’nin dört bir yanına giden emekçilerin alın terlerinin karşılığınının verilmesi ve haklarının ödenmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çalışma Koşulları Her Sene Daha da Zorlaşıyor, Emeklerinin Karşılığı Verilmiyor
Adıyaman’daki binlerce yurttaşın AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanına mevsimlik tarım işçisi olarak gitmek zorunda kaldığına dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “Adıyaman nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u çevre şehirlerde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışıyor.
Hemşerilerimiz sosyal güvencesi ve sosyal hakkı olmadan günde yaklaşık 10 saat çalışarak ekmek parası için büyük bir mücadele veriyor.
Mevsimlik tarım işçilerinin zor olan çalışma koşulları her sene daha da zorlaşmakta, buna karşın emekçilerimizin hakları verilmemektedir.” dedi.
Yaşam Mücadelesi Veren Emekçilerimize Üç Kuruş Karşılığında Çalışmaları Dayatılmaktadır
Kayısı hasat döneminin başlamasıyla Adıyaman’dan Malatya’ya giden mevsimlik tarım işçilerine hak ettikleri paranın verilmediğini, verilen ücretlerden ise kesintiler yapıldığının altını çizen Milletvekili Tutdere, “Adıyaman’dan Malatya’ya kayısı toplamak için giden hemşerilerimize günlük olarak sadece 216 lira verilmektedir.
Bu 216 liranın içinde yol masrafı, konaklama ve çavuş ücretleri de dahil edilmiştir. Bu kesinlikle doğru bir uygulama değildir. Bu şekilde emekçilerimizin eline hiç para geçmemektedir.” ifadelerini kullandı.
Adıyamanlı hemşerilerinin alın terinin verilmediğini ve emeklerinin sömürüldüğünü ifade eden Milletvekili Tutdere, “Hemşerilerimize alın terlerinin karşılığı verilmemekte, emekleri adeta sömürülmektedir. Parası pula dönen, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı kıskacında yaşam mücadelesi veren emekçilerimize üç kuruş karşılığında çalışmaları dayatılmaktadır.” dedi.
Parası Pula Dönen Hemşerilerimize Emeklerinin Karşılığı Verilmeli
Tarım emekçilerinin alın terlerinin karşılığının verilmesi, haklarının teslim edilmesi noktasında gerekli ücret iyileştirilmelerinin yapılması için yetkililere çağrıda bulunan CHP’li Tutdere,“Parası pula dönen, iş ve aş bulamadığı için Adıyaman’dan başka şehirlere mevsimlik tarım işçisi olarak gitmek zorunda bırakılan hemşerilerimizin emeklerinin karşılığı verilmelidir.
Tarım Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Yaşanan enflasyon, hayat pahalılığı karşısında verilen ücret emekçilerimizin alın terinin karşılığı değildir.Bu konuda gerekli iyileştirmelerin bir an evvel yapılması gerekmektedir..
Zor koşullarda barınan, sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veren tarım işçilerinin düşük ücretlerle çalıştırılması aynı zamanda bir insan hakkı ihlalidir. Bu konuda tüm yetkililerin, ilgili ziraat odalarının ve bakanlığın harekete geçmesi gerekiyor.
Tarım işçisini enflasyona ve hayat pahalılığı karşısında ezdirmemesi gerekiyor. Milletin alın terinin karşılığı mutlaka ödenmelidir.” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 24 Temmuz 2022 00:51
Yorumlar (0)
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI
AĞBABA " ESNAFIN DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI EKSİK YAPILMIŞTIR.
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
