Çevreci gazeteciden Çevre İl Müdürüne “Lal olma” çağrısı
Yaşam, 27 Temmuz 2022 17:08Darendeli ünlü ekonomi yazarı Mehmet Uluğtürkan, doğup büyüdüğü mahalleye Darende Belediyesi’nin altyapı bahanesiyle uygulayacağı betonlaştırma projesini savunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu’na ateş püskürdü. Uluğtürkan, İl Müdürü Laloğlu’nun Valilik makamına yazdığı ‘vatandaşın CİMER başvurularını dikkate alınmamasını öneren’ yazısına “Bu konuya ‘lal olma’ diyerek cevap verdi.
Darendeli ünlü ekonomi yazarı Mehmet Uluğtürkan, doğup büyüdüğü mahalleye Darende Belediyesi’nin altyapı bahanesiyle uygulayacağı betonlaştırma projesini savunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu’na ateş püskürdü. Uluğtürkan, İl Müdürü Laloğlu’nun Valilik makamına yazdığı ‘vatandaşın CİMER başvurularını dikkate alınmamasını öneren’ yazısına “Bu konuya ‘lal olma’ diyerek cevap verdi.
Darende’nin Nadir, Mehmet paşa, Sayfiye, Kılıçbağı, Bey bağı ve Gün pınar mahallelerinin oluşturduğu Gün pınar Vadisi’nde Darende Belediyesi’nin gerçekleştirmek istediği projeye vatandaşın tepkisi devam ediyor.
Tartışmaya katılan ünlü ekonomi yazarı ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Uluğtürkan, “Dünyanın en güzel, en doğal vadilerinden biri altyapı getirilecek bahanesiyle kötü bir projeyle katledilmek üzere.
Elbette 6 mahallemiz başta kanalizasyon olmak üzere her türlü altyapı hizmetini istiyor ve bekliyor. Ama Darende Belediyesi’nin uygulamak istediği katliam projesiyle değil. Akılcı, bölgede yaşayanların rızası alınan bir proje istiyoruz. Çocukluğumun geçtiği Küçük Tohma çayı,yeşili, havası, endemik bitkileri ve kuş türleriyle dünyanın en güzel vadisinin katledilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
VALİYE ÇAĞRIDA BULUNDU
Uluğtürkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Darende Belediyesi’nin uygulayacağı betonlaşma projesini savunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu’na tepki gösterirken, Malatya Valisi Hulusi Şahin’e de çağrıda bulundu. Uluğtürkan’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:
“Devletin her şehirde; suyu, havayı, börtü böceği yani çevreyi korumak için yetkilendirdiği ‘Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ var. Bu il müdürlükleri, yasalar çerçevesinde doğaya zarar veren kişileri, şirketleri hatta kamu kurumlarını engeller ve cezalandırır.
Darende Belediyesi’nin akılcı olmayan, bilimden uzak, vatandaşın rızasını almadan uygulamaya çalıştığı, dünyanın en güzel bölgelerinden biri olan Günpınar Vadisi’ni talan edecek, doğayı katledecek projesi karşısında Darendeliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CİMER aracılığıyla ulaştı.
Doğal olarak CİMER çok sayıda şikayeti Malatya Valiliğine iletti. Valilik de konuyu doğaya sahip çıkması gereken ‘Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne iletti. İl Müdürü Ali Laloğlu, güya Günpınar Vadisi’nde incelemelerde bulunmuş. Sonra 05.07.2022 tarihinde Malatya Valilik Makamı’na son cümlesi şöyle biten bir yazı yazmış:
“Yapılan iş ve işlemlerin kamu yararı gözetilerek tesis edilmesi nedeniyle söz konusu (CİMER) başvuruların işleme konulmamasını ‘Olur’larınıza arz ederim."
Bak Laloğlu!
Yazdığın birbirini tekrar eden cümleler içeren, gerçeklerden uzak, anlaşılması güç, durumu objektif olarak değerlendirmek yerine şahsi yorumlarından oluşan ve kamu iç yazışma kurallarından uzak yazını burada yayınlayıp seni rencide etmek istemiyorum.
Bu konuda ‘lal’ olma.
O vadide yaşayanlar kanalizasyon dahil her altyapıyı acil olarak talep ediyor. Talep edilmeyen şey altyapı getirme bahanesiyle doğanın katledilecek olması. Zahmet buyur CİMER başvurularını detaylı oku.
Seni böylesine akıl dışı, gelecekte doğanın katledilmesine destek olacak bir yazıyı yazmaya kim zorladı?
Bu sorunun yanıtını ver.
Bu yanıttan sonra da ekibinle gel Günpınar Vadisi’ni baştan sona gez. Burada yaşayanlarla konuş. Gün pınar Vadisi Koruma Derneği yetkilileriyle istişare et. Yazıp Valilik makamına sunduğun gibi değil, objektif, vicdan ve doğa sevgisi içeren hakkaniyetli yeni bir yazıyı ilgili mercilere ulaştır.
Ali Laloğlu müdürüm. Seni merceğime aldım. Lütfen işini düzgün yap.
Bu arada sayın Valim Hulusi Şahin’e de bir hususu arz ediyorum.
İl müdürünüzün yazdıklarına güvenerek ‘Olur’ verdiğiniz yazı zatı âlinizi zor durumda bıraksın istemeyiz. Lütfen fırsat bulduğunuz ilk zamanda Gün pınar Vadisi’ne sadece birkaç saat misafir olun. GÜNDER’ deki arkadaşlarımız size ‘Şeker Köprüsü’ mevkiinde bir çay ısmarlasın. Arkadaşlarımızın tek kelime şikâyette bulunmasına gerek kalmadan, bir devlet adamı olarak siz “Böyle bir projeyi buraya uygulamak katliam OLUR’ diyeceksiniz zaten.
Yaşam, 27 Temmuz 2022 17:08
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
