"Malatya da artık İkinci Milletvekillini İstiyoruz"
Siyaset, 20 Eylul 2022 15:35CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Malatya'da STK temsilcileri, iş dünyası mensupları, kanaat önderleri ve muhtarların katılımıyla yaptığı 'basına kapalı' toplantıda, çeşitli sorunların dile getirildiği ve Kılıçdaroğlu'nun da kendi değerlendirmelerini açıkladığı bildirildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Malatya'da STK temsilcileri, iş dünyası mensupları, kanaat önderleri ve muhtarların katılımıyla yaptığı 'basına kapalı' toplantıda, çeşitli sorunların dile getirildiği ve Kılıçdaroğlu'nun da kendi değerlendirmelerini açıkladığı bildirildi.
Adıyaman'dan Malatya'ya gelen Kılıçdaroğlu'nun, Mövenpick Oteli'nde düzenlenen toplantıyı, "Eleştirmekten ve farklı fikirleri söylemekten çekinmeyiniz. Biz hiçbir şekilde siyasi görüş üzerinden etnik kimlik üzerinden inanç ve yaşam biçimi üzerinden siyaset yapmayacağız. Devletin temeline adaleti koyacağız" sözleriyle açtığı bildirildi.
Toplantıda söz alanlardan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Bazen bize diyorlar ki, ‘Oradaki programda ne işiniz var?’ Arkadaş biz sivil toplum örgütüyüz, biz her programa katılırız. Görüşümüz farklı olabilir, farklı partiye oy verebiliriz, ama biz medeni cesaretimizle, hiç kimseden de bir korkumuz yok, istediğimiz yere katılırız, istediğimiz soruyu eğer medenice sormamız gerekiyorsa sorarız.” sözleriyle tüm dikkatleri üzerinde topladı.
Kılıçdaroğlu, ekonomik olarak ülkenin her geçen gün fakirleştiğini, ülkenin çok ciddi bir yönetim sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, 'Millet İttifakı'nın sorunları çözmeye talip olduğunu anlattı.
CHP lideri, tarımda yaşanan olumsuzluklar ve çiftçilerin mağdur edildiği yolundaki bir şikayet üzerine, "Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık. Ürün bazlı bölgesel üretim projesini devreye sokacağız.
Çiftçimizi mağdur etmeyeceğiz, mazot başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz. Özelliklede tarımda çalışan kadın çiftçilerimizi sosyal güvence kapsamına alarak bunları primlerini devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. İktidar olduğumuzda çiftçilerin ve küçük esnafın kredi faizlerinin tamamını sileceğiz yeni bir sayfa aça çağız."dedi.
Göçmenlerle ilgili bir soru üzerine, "Suriye devleti ile görüşmelere başlayarak Suriyelileri Türkiye ye yakışır bir şekilde insanı ölçülerde iki yıl içinde ülkelerine geri dönmelerini sağlayacak adımları atacağız. Onları komşularımız akrabalarımız olarak görüyoruz" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, yargıda yaşanan siyasallaşma üzerine sorulan bir soruya millet ittifakı olarak hâkimler ve savcılar kurulunu ayırması konusunda mutabakata vardıklarını belirterek bu tür yapılanmalara imkân vermeyeceklerini belirtti.
Bir dernek başkanın, "Size Türkmen yeleği giydirmek istiyoruz" sözleri üzerine, bundan gurur duyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu kendi ailesinin de Horasan'dan Anadolu'ya gelen bir Türkmen ailesi olduğu ifade etti.
FETÖ' nün siyasi ayağı ile ilgili gelen bir soruya, bunun üzerine en baştan beri gittiklerini buna iktidar olduklarında bu konuda hiçbir ayrım yapmadan gerekli adımlarını atacakları yanıtını veren Kılıçdaroğlu, KHK mağdurları ile ilgili ile ilgili soruyu da, “Bu konudaki görüşümüzü daha önce açıklamıştık. Bir kez daha söylüyorum, hukuk çerçevesinde suçsuz olup berat edenleri görevlerine iade edeceğiz.” sözleriyle yanıtladı.
Şehit aileleri ve gazilerin mağdur oldukları yolundaki şikayetlerin dile getirilmesi üzerine, mağduriyetin önlenmesi konusunda mevcut uygulamaları yetersiz bulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında hiçbir ayırım yapmayacağız" dedi.
Usta öğreticiler ve atama bekleyen öğrenciler konusunda gerekli adımı atacaklarını ve devlette liyakati esas alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, devlete personel alımlarda mülakatı kaldıracaklarını söyledi.
Bir katılımcının, "İşsiz çok fakat biz işçi hatta çobanlık yapacak kimse bulamıyoruz" sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu, plansız programsız bir şekilde her ile üniversite açılması ile niteliksiz eğitim nedeniyle gençlerin yeterli eğitim alamadığını belirterek bunun toplumu ve ekonomiyi olumsuz etkilediği söyledi.
CHP lideri, toplantıya katılan muhtarların soruları üzerine muhtarlığın önemli bir kurum olduğunu belirterek muhtarların özlük hakları konusunda iyileştirme yapacaklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, ayrıca Malatyalılara, merhum milletvekili Mevlit Aslan oğlu üzerinden sistem etti. Aslanoğlu’nun Malatya için çok çalıştığını gitmedik köy bırakmadığını, fakat ikinci bir milletvekilini Malatya'nın CHP'ye vermediğini buna çok üzüldüğü belirterek, "Siz yıllardır bize ikinci milletvekilini neden vermiyorsunuz? Artık ikinci milletvekili istiyoruz" dedi.
Bu toplantının ardından CHP İl binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra Elazığ'a hareket etti.
KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNÜNÜ KESTİ, HELALLEŞTİ..
Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il merkezinin açılışına giderken önüne çıkan ve AKP’li olduğunu söyleyen vatandaş, "Size sosyal medyadan çok hakaret ettim, hakkınızı helal edin" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "helal olsun" diyerek vatandaşa sarıldı.
Gerçek Gündem'de yer alan görüntülerde, Malatyalı vatandaş Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek "Sizinle helalleşmeye geldim. Ben AK Partiliyim. Size sosyal medyadan çok hakaret ettim, hakkınızı helal edin. Sizden şahsen helallik almak istiyorum.
Sabahtan beri köşede bekliyorum. Bana nasip oldu hakkınızı bana helal edin." dedi. Kılıçdaroğlu da "helal olsun" yanıtını verdi.
Siyaset, 20 Eylul 2022 15:35
Yorumlar (0)
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
