Meral Danış Beştaş: Diyarbakır Cezaevi kapatılıyor ama zihniyeti hâlâ ayakta
Siyaset, 25 Ekim 2022 04:13HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Cezaevi'nin müze yapılması hamlesi için "O ceza evinde işkence yapan zihniyet, bugün sistematik bir şekilde devam ediyor" dedi.
HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Cezaevi'nin müze yapılması hamlesi için "O cezaevinde işkence yapan zihniyet, bugün sistematik bir şekilde devam ediyor" dedi.
HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Mecliste düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti hakkında yorum yapan Beştaş “Gece yarısı öğrencilere, memurlara zorunlu tutulan bir mitingden söz ediyoruz. Her plakadan Sivas’tan Konya’ya, Trabzon’a birçok otobüs ve minibüs Diyarbakır’a taşındı. Diyarbakır mitinginde Diyarbakırlılar sayılamayacak kadar azdı.
Ben uzun yıllar Diyarbakır’da yaşayan biri olarak bunu çok iyi biliyorum telefonda da bunu öğrendik. İyi bir turizm faaliyeti de oldu, esnaflar belki bundan faydalanmıştır. Erdoğan’ın Diyarbakır mitingleri artık psikolojik işkenceye dönüştü.
Gelen mesajlarda, fotoğraf çekmenin bunun ispatlanması mecburiyeti de aldığımız duyumlar arasında. Bu nasıl bir şey açıkçası kimse Diyarbakır’ın bu şekilde tartışılmasından mutlu değil. Diyarbakırlılar mutlu değil” dedi.
"5 NO’LU ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR"
Diyarbakır Cezaevinin boşaltılması ve konuyla ilgili Erdoğan’ın açıklamalarını da yorumlayan Beştaş, “Ben hem avukat hem de milletvekili olarak ziyarete gittiğim zaman uçsuz bucaksız bir alan, A tipinden alfabenin birçok tipleri var, bir de Nolu var, bu da yetmiyor güvenlikli, bu da yetmiyor kadın cezaevi.
Diyarbakır’da 5--6 km ötede binlerce insanın yattığı cezaevi hâlâ duruyor. Kürtler hâlâ kendi kimliklerini korudukları, hak talep ettikleri için bu iktidar tarafından baskı altına ve cezaevine alınıyor" dedi.
"Diyarbakır’da bu cezaevi kapatılınca zihniyet bitti mi" diye soran Beştaş, şöyle devam etti:
"Diyarbakır Cezaevi'nde işkence yapan zihniyet bugün sistematik bir şekilde devam ediyor. 12 Eylül’de bir anda yüz binlerce insan alındı, yargılanmalar yapıldı ama burada AKP-MHP iktidarıyla sistematik ve devam eden bir Diyarbakır 5 No’ lu Cezaevi zihniyeti devam ediyor.
Bu müzede ne yapacaklar? Bu vahşet hâlâ güncel, işkence devam ediyorken insanların cenazeleri cezaevinden çıkıyorken, bu müzede ne sergilenecek? Müze demek bir daha o sürece dönülmemesi demektir, onun tarih olması demektir, işkenceye karşı direnmeye ihtiyaç duyulmayan bir sistemin yaşama geçirilmesi demektir. Ama böyle bir olgu yok, geçmişte de değil günümüzde yaşıyoruz 5 No’ lu vahşeti.”
Siyaset, 25 Ekim 2022 04:13
Yorumlar (0)
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
