Denizli'de gazeteciler sansür yasasını değerlendirdi: Mücadele okur dayanışmasıyla birleşmeli
Gündem, 30 Ekim 2022 20:23Sansür yasası olarak bilinen "dezenformasyon Yasası”nı Denizli’de gazetecilik yapan Haberci kuş İmtiyaz Sahibi Mehmet Özden ve Ayna Haber İmtiyaz Sahibi Ayhan Çimendağ ile konuştuk.

Sansür yasası olarak bilinen "dezenformasyon Yasası”nı Denizli’de gazetecilik yapan Haberci kuş İmtiyaz Sahibi Mehmet Özden ve Ayna Haber İmtiyaz Sahibi Ayhan Çimendağ ile konuştuk.
Gazetelerin ve meslek örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen "dezenformasyon yasası" Meclisten geçti. Kamu oyunda sansür yasası olarak bilinen dezenformasyon yasasını, 10 yılı aşkın süredir Denizli’de gazetecilik yapan Haberci kuş İmtiyaz Sahibi Mehmet Özden ve Ayna Haber İmtiyaz Sahibi Ayhan Çimendağ ile konuştuk.
"HANGİSİNDEN CEZA ALACAĞIM?"
Ayna Haber İmtiyaz Sahibi Ayhan Çimendağ "Sadece 29. madde sıkıntılı geri kalanı düzgün" diyenler olduğunu ama yasanın gazeteciler, sosyal medya kullanan vatandaşlar, youtub erlar vs. için gerçekten büyük sorunlar barındırdığını belirterek Üsküdar’daki patlama örneğini verdi: “Örneğin İstanbul Üsküdar’da bir apartmanda patlama oldu, doğal gaz vardı yoktu... Valilik doğal gaz dedi, belediye yok dedi. Bakanlığın yaptığı açıklamalarla çelişen şeyler vardı. Ben bir gazeteci olarak hangisini yayımlarsam ceza alacağım ya da almayacağım?”
"VAZGEÇME ŞANSIMIZ YOK"
Okurun cezalandırılmasına da tepki gösteren Çimendağ, “Bir milletvekilinin sözlerini noktasına virgülüne dokunmadan haber yapacağım onu yargılayamayacak beni yargılayacak. Yetmeyecek Ayna Haber’e güvenen okurum bunu beğendiği ve paylaştığı için ceza alacak. Burada akla uymayan durum söz konusu” ifadelerini kullandı.
Çimendağ “İktidar korku iklimi yayarak seçime girmek istiyor. Bizim vazgeçme gibi bir şansımız yok. Okur mücadelesiyle birleşerek ilerleyebiliriz. Bedel ödenecekse ödeyeceğiz, mücadele edeceğiz. Önümüzdeki süreçte sarı öküzü vermememiz gerekiyor. Okurlar gazetecilere maddi manevi destek olmaya devam etmeli” dedi.
SEÇİM ÖNCESİ KORKU YAYMAK…
Gazeteci Mehmet Özden ise yasanın seçim öncesi gelmesinin halk arasında korku yayacağını ve oto sansürü daha ileri bir noktaya taşıyacağını belirterek şunları söyledi: “Siyasilerden medet ummaktansa meslektaşlarımızla örgütlenerek bu işin arkasını araştırmamız gerekiyor. Vatandaşa soru sorma hakkımıza oto sansür getirildi. Bu yasa insanlara korku aşılamak için getirildi. İnsanlar boyun eğmesin, susmasınlar herkese vereceğimiz mesaj budur. Konuşmaktan, tartışmaktan, bilgiden kaçmasınlar.”
"BASIN KARTLARI ZATEN SORUNLUYDU"
Basın kartları ile ilgili kısma dair konuşan Çimendağ, “Basın kartları zaten sorunluydu. Dünyanın hiçbir ülkesi yoktur ki devlet bir kişinin gazeteci olup olmadığına karar versin. O basın kartının şahsen bana verilip verilmemesi benim için çok önem taşımıyor.
Henüz basınla alakası olmamış herhangi bir derneğin, cemaatin üyesine ‘Görünen lüzum üzerine’ tek şartı basılı ürünleri olması, diyerek bunlara basın kartı verilebilecek. Fakat biliyoruz ki, Evrensel, Bir gün gibi gazetelerdeki gazetecilerin sadece muhalif tutumları nedeniyle basın kartları iptal edildi” diyerek, basının bağımsız özerk yapıda olması gerektiğini vurguladı.
Gündem, 30 Ekim 2022 20:23
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
