Meral Danış Beştaş: Tutuklananlar gazetecidir, bizzat tanığım
Siyaset, 03 Kasım 2022 00:43HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada MA ve JINNEWS çalışanı gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.
HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada MA ve JINNEWS çalışanı gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.
HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabirlerinin tutuklanmasına tepki göstererek, “Tutuklananlar gazetecidir, ben bizzat tanığım” dedi.
Gazetecilerin, mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını belirten Beştaş, “Türkiye’de iktidara muhalif olan herkes terörist olarak yaftalanıyor. Her zaman söylüyoruz, bugün ülkenin yarısından fazlası iktidar ölçülerine göre terörist muamelesi görüyor, herkese bu söyleniyor. Biz gayet iyi biliyoruz ki tutuklananlar gazetecidir” şeklinde konuştu.
Beştaş, şunları söyledi:“Türkiye’de gazetecilik özgürce yapılamıyor, özellikle muhalif gazeteciler, iktidarın yargıyı silah olarak kullanmasıyla cezaevine kapatılıyor. 11 gazetecinin gazetecilik yaptıklarına ben bizzat tanığım.
Berivan Altan ve Diren Yurtsever’e defalarca röportaj vermiş bir milletvekiliyim. Diğer milletvekilleri de eminim, özgürce konuşabilselerdi, bu röportajları kendileri de vermiş olurdu. Ben, sadece Berivan ve Diren’in adını verdim, diğer gazetecilere de tanıklığımı buradan ifade ediyorum.”
NE OLMUŞTU?
25 Ekim'de düzenlenen ev baskınlarında MA ve JINNEWS çalışanı gazeteciler gözaltına alınmıştı. 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne getirilen MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. "Terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklanan gazetecilerin yaptıkları haberler ve görüşmeleri suçlama konusu olmuştu.
Siyaset, 03 Kasım 2022 00:43
Yorumlar (0)
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI
AĞBABA " ESNAFIN DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI EKSİK YAPILMIŞTIR.
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
