GELECEĞİN BİLİM VE TEKNOLOJİ YILDIZLARI BATTALGAZİ’DE YETİŞECEK
Siyaset, 07 Kasım 2022 13:10Geleceğin teminatı gençlere ve onların eğitimine büyük destekler veren Battalgazi Belediyesi, 7-15 yaş arası çocukların robotik kodlama ve yazılım alanlarında daha iyi eğitim alabilmeleri amacıyla hayata geçirdiği “Battalgazi Beceri Atölyeleri”ni faaliyete geçirdi. 21. yüzyılın becerilerine katkıda bulunacak bu atölyelerden geleceğin bilim adamları ve teknoloji yıldızları yetişecek.
Battalgazi Belediyesi’nden eğitime teknoloji desteği
Geleceğin teminatı gençlere ve onların eğitimine büyük destekler veren Battalgazi Belediyesi, 7-15 yaş arası çocukların robotik kodlama ve yazılım alanlarında daha iyi eğitim alabilmeleri amacıyla hayata geçirdiği “Battalgazi Beceri Atölyeleri”ni faaliyete geçirdi. 21. yüzyılın becerilerine katkıda bulunacak bu atölyelerden geleceğin bilim adamları ve teknoloji yıldızları yetişecek.
Çocukların teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler haline getirmesi için harekete geçen Battalgazi Belediyesi, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, kodlamayı öğretmek ve hayal güçlerini üretime dönüştürme becerilerine katkı sağlamak amacıyla Battalgazi Beceri Atölyeleri kurdu.
Sosyal Yaşam Merkezi’nde açılan Üretim becerileri atölyesi, Robotik kodlama atölyesi ve 3B yazıcı atölyesi, 7-15 yaş arasındaki genç yeteneklere hizmet verecek. Çarşamba ve Cuma günleri 09.00 ile 11.00 saatleri arasında beceri atölyelerinden uygulamalı eğitim alan çocuklar, üretimin gücünü keşfederek hayallerini ürüne dönüştürmenin keyfine doyasıya varma imkanı bulacak.
21. yüzyılın becerilerine katkıda bulunacak Battalgazi Beceri Atölyeleri’nin açılış programına; Battalgazi İlçe Kaymakamı Erkan Savar, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve çok sayıda davetli katıldı.
İL MÜDÜRÜ KAYHAN: “BATTALGAZİ’DE GÜZEL BİR ATÖLYE HİZMETE GİRDİ”
Battalgazi’de çok güzel işlere imza atıldığına dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, “Malatya’mız tesisleşme noktasında alt yapısı çok güçlü bir şehir olma noktasında hızlı adımlarla ilerliyor. Özellikle Battalgazi bölgemizde Belediyemiz ile birlikte gençlerimiz geleceği adına önemli işlere imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz.
En çok tesislerimizin bulunduğu bölgelerimizden biri olan Battalgazi’mizde durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Battalgazi Belediyemiz bugünde güzel bir atölyeyi ilçeye kazandırdı. Gençlerimizin yoğun şekilde istifade edecekler. Tüm gençlerimizi bekliyoruz.”
BAŞKAN GÜDER: “BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA YENİ YILDIZLAR ÇIKACAK”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, öğrencilerin atölye sayesinde bilim ve teknoloji alanında daha başarılı çalışmalar yapabileceğini belirtti. Başkan Güder, “Battalgazi’mizi geleceğe hazırlama noktasında belediye olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz. Gençlerimiz yeteneklerini ortaya çıkartsınlar, kendilerini geliştirsinler ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmaları için yepyeni kurslar açmaya da devam ediyoruz. Bugünde burada yeni atölyelerden bir tanesinin açılışını yapıyoruz.
Bu atölyelerimizden alınacak eğitimlerle teknoloji tüketen değil, teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bir yandan da bu atölyelerin yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Bugün bir Selçuk Bayraktar gerçeği var ve yaptığı işler sayesinde asırlar sonrasında insanlık tarihi Türkiye’den bahsedecek, Selçuk Bayraktar’dan bahsedecek. Battalgazi’mizde de yeni Selçuk Bayraktarlar neden yetişmesin.
Battalgazi Belediyesi olarak gençlerimizin her daim emrindeyiz. Bu çalışmalarımız gençlerimiz için devam edecek. Bugün açılışını yaptığımız kursumuzun tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
KAYMAKAM SAVAR: “GENÇLERİMİZ İÇİN GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR ADIM”
Gençlerimiz adına çok önemli atölyelerin açılışını yaptıklarını belirten Battalgazi İlçe Kaymakamı Erkan Savar, “Gençlerimiz bu yararlı atölyelerden gönüllerinde faydalanmaları açısından Battalgazi Belediyesi tarafından çok önemli bir adım atıldı.
Çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesi ve gelişmesi açısından çok önemli atölyeler. Gençlerimize yapılan yatırımlar geleceğimize yapılan yatırımlardır. Gençlerimize yönelik yatırımlarımız artarak devam edecektir. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’i tebrik ediyorum. Çocuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.
Siyaset, 07 Kasım 2022 13:10
Yorumlar (0)
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
