BTS “Mevcut Promosyonlar Güncellensin, Promosyonlar Her Yıl Ocak Ayında Ödensin!”
Ekonomi, 08 Kasım 2022 15:38Birleşik taşıma sendikası (BTS) üyeleri Gar önünde bir basın açıklaması yaparak Mevcut promosyon güncellensin ve her yıl ocak ayında ödensin dediler
Birleşik taşıma sendikası (BTS) üyeleri Gar önünde bir basın açıklaması yaparak Mevcut promosyon güncellensin ve her yıl ocak ayında ödensin dediler
Her Yıl İçin Kurumda Alınan En Yüksek Ocak Ayı Maaşı Kadar Promosyon İstiyoruz!
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan BTS Malatya şube başkanı Hasan Akdemir “ Bugün ülke genelinde Şubelerimizin olduğu illerde eş zamanlı olarak banka promosyonlarıyla ilgili olarak taleplerimizi dile getirmek üzere buradayız.
Bilindiği gibi kamu görevlilerinin aylık ücretleri bankalar yoluyla ödenmekte ve anlaşma yapılan bankalar yatırılan maaşlar karşılığında promosyon ödemeleri yapmaktadırlar.
TCDD ve TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. ile bağlı ortaklıklarına ilişkin 2023‐2026 yıllarını kapsayan promosyon sözleşme tespit komisyonu yarın toplanacaktır.
Bilindiği üzere bizler maaşımızı promosyon ihalesini kazanan bankadan alırken, birçok bankacılık işlemini ihaleyi kazanan bu banka üzerinden yapmakta, var olan birikimlerimizi de bu bankada tutmaktayız. Bizlere ödenen maaş ve ücretler ciddi bir yekûn oluştururken, bankalar bu yolla önemli bir mevduat elde etmektedir. Ayrıca; bankanın kredi kartını, ek kartlarını ve kredi de kullanarak bankaya gelir sağlamaktayız.
Yakın zamana kadar ülkemizdeki belli bir seviyede seyreden enflasyon oranı bir süredir ciddi bir yükseliş göstermiştir. Resmi verilere göre yıllık tüketici fiyat enflasyonu (TÜFE) %85,51’in, üretici fiyat enflasyonunun (ÜFE) %157,69’nin üzerine çıkmıştır.
Enflasyonun kontrolden çıktığı, işçi ve emekçiler başta olmak üzere geniş halk kitlelerinin geçim derdine düştüğü bu süreçte daha önce imzalanan ve halen yürürlükte olan banka promosyon sözleşmeleri ile kamu emekçileri ciddi anlamda zarara uğramıştır, alınan promosyon ücretleri anlamını yitirmiştir.
Keza; bu dönemde kamu çalışanlarının maaşlarına Ocak ve Temmuz 2022 aylarında %40’ın üzerinde enflasyon farkı ile ek zam ödemeleri yapılmış, memur maaşlarına yapılan bu artışlarla birlikte bankalara gönderilen aylık nakit miktarı da aynı oranda artmıştır.
Bu süreçte artan enflasyon nedeniyle özel ve kamu bankaları tarafından emeklilerle imzalanmış olan promosyon anlaşmaları güncellenmiş ve önceki promosyon bedelinin 2‐3 katına yakın bir promosyon bedeli belirlenerek yeni sözleşmeler imzalanmaktadır.
Diğer yandan yakın zamanda kamu kurumlarının bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarında 3 yıl için peşin ödenmek üzere 40 bin TL ve üzeri tutarlar ödenmektedir.
Promosyon sözleşmelerinin 3‐5 yıl gibi uzun süreleri kapsayacak şekilde imzalanması ve enflasyonun göz önünde bulundurulmaması bizlerin aldığı promosyonların erimesine neden olmakta, mağdur etmektedir. Oysaki hükümet müteahhitlere olan borçlarda dahi enflasyon farkını ödemektedir.
Yapılacak olan promosyon ihalesinde, bizler mevcut ekonomik krizin etkilerinin de dikkate alarak promosyon protokolünün günün koşullarına uygun miktarda, personelin mağdur olmadığı bir şekilde yapılmasını istemekteyiz.
Banka promosyon anlaşmalarında taleplerimiz karşılanmadığı koşullarda, ilgili bankanın kredi kartlarını, bireysel kredilerimizi ve otomatik ödeme talimatlarını iptal edeceğimizi, ilgili bankalardan herhangi bir hizmet almayacağımızın bilinmesini isteriz.
BTS olarak; kurum çalışanlarının Ocak ayı tahmini en yüksek sözleşme ücreti (20 bin TL) baz alınarak bu tutar üzerinden 3 yıllık maaş toplamı 60 bin TL’nin tek seferde ödendiği her yıl Ocak ayında da yıllık enflasyon farkının da ödeneceği bir promosyon anlaşmasının yapılmasını istiyoruz
BTS olarak; işkolumuzda yer alan tüm kurumların banka promosyon süreçlerinin takipçisiyiz. Takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Çalışanların hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için de mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi
Hasan AKDEMİR
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Yaşasın KESK, Yaşasın BTS! Şube Başkanı
Ekonomi, 08 Kasım 2022 15:38
Yorumlar (0)
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
