Köln’de Alevi mitingi: Alevi Bektaşi Daire Başkanlığı kurulmasına reddediyoruz
Yaşam, 13 Kasım 2022 18:06Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından Almanya’nın Köln kentinde yapılan mitingte İktidarın Alevi Bektaşi Kültür Dairesi başkanlığına kurmasına tepki gösterildi.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından Almanya’nın Köln kentinde yapılan mitingte İktidarın Alevi Bektaşi Kültür Dairesi başkanlığına kurmasına tepki gösterildi.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Köln’de miting yaptı.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) tarafından bugün Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilen gösteriye binlerce kişi katıldı. Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın deyişik ülkelerinden Alevilerin katıldığı ve Deutzer Werft'te yapilan mitingde Türkiye'de kabul edilen Alevi Bektaşi Kültür Dairesi başkanlığına tepki gösterildi.
Taşınan pankartlar ve dövizlerde “Aleviler vardır”, “Alevilik haktır eşit haklar istiyoruz” talepleri öne çıktı.
AABK Inanç Kurumu başkanı Cafer Kaplan'ın açılış konuşmasının ardından Avrupa Alevi gençliği adına Türkiye'deki gelişmeleri değişik dillerde anlatan konuşmalar yapıldı. Daha sonra Avrupa Alevi kurumlarının yöneticileri hep birlikte sahneye çıktılar.
AABK eşit başkanları Nevin Kamilağaoğlu ve Hüseyin Mat yaptıkları konuşmalarda Avrupa Alevileri olarak AKP'nin kanun hükmünde kararnamesiyle Alevi Bektaşi Daire Başkanlığı kurulmasına reddettiklerini söylediler.
Mitingin son konuşmasını yapan AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat kanun hükmünde kararnamenin kendileri için yok hükmünde olduğunu belirterek; “Bunu reddediyoruz. Bu kuruma atanacak Aleviler düşkündür.
Hiçbir şekilde bizim kapımıza gelmesinler. Cumhurbaşkanı tarafından atanan bu kurumun amacı Alevileri bölmekten başka bir şey değildir. Biz ise buradan bir kez daha ilan ediyoruz: ‘Alevilik haktır Aleviler vardır’.
Tarihten gelen bir inancı kolay bir şekilde yok sayamazsınız. Tıpkı Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de Aleviliğin bir inanç olarak tanınmasını talep ediyoruz. Madem Türkiye Cumhuriyeti Anayasal sosyal hukuk devleti ise bütün inançların sosyal haklara sahip olması gerekiyor.
Bu bir lütuf olmaması gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle pazar günü Türkiye'de sokağa çıkacak Alevilere selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Dayanışmayı içinde olduğumuzu bir kez daha İlan ediyoruz" dedi.
Miting daha sonra söylenen türküler ve çekilen halaylarla son buldu.
Yaşam, 13 Kasım 2022 18:06
Yorumlar (0)
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
