DEVA PARTİSİ MALATYA İL BAŞKANI ONUR GÜNEŞ “ EMANETE İHANET Mİ EDİLİYOR? “
Siyaset, 16 Kasım 2022 07:34DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yazılı açıklama yaparak Sayıştay'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkındaki raporlarında belirtilen personel alımlarında ve araç teminlerinde yaşanan usulsüzlüklerin emanete ihanet olduğunu söyledi.

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yazılı açıklama yaparak Sayıştay'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkındaki raporlarında belirtilen personel alımlarında ve araç teminlerinde yaşanan usulsüzlüklerin emanete ihanet olduğunu söyledi.
“ Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkında, belediye tarafından gerçekleştirilen iki yapım işinin, Kamu ihale kurumunun 21’inci maddesinin (b) bendinde öngörülen şartlar oluşmadığı halde iki işi pazarlık usulü ile ihale edildiğini ve belediye tarafından özel kalem müdürlüğü kadrosuna gerçekleştirilen atamaların, usulsüz bir şekilde memur kadrosuna atandığını Sayıştay'ın raporlarında görmekteyiz.
Bu usulsüzlükler ve kanun, adalet tanımaz anlayış ne yazık ki yeni değildir. AKP iktidarında sıradanlaşan bir vurdumduymazlığa ulaşmıştır. Ama unutmamalıdır ki milletin oyları ile seçilenlerin kendilerine emanet edilen kurumları adeta aile çiftliğine çevirmelerine millet asla tahammül etmeyecektir ve bunun hesabını mutlaka soracaktır.
Gerek ulusal basında gerekse yerel basında geniş yankı uyandıran ve tarafımızca da yakından takip edilen Sayıştay raporlarına belediyenin verdiği yanıt ise adeta tüm suçları kabul edercesine kaleme alınmıştır. Raporda bahsi geçen araçların arazi araçları olduğu vurgulanırken usulsüz personel alımlarına yönelik herhangi bir açıklama yapılmaması ise manidar bulunmuştur.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın daha öncede MOTAŞ çalışanlarının toplu iş sözleşmesindeki hak ettikleri alacaklarının ödenmemesi sorununu çözmemesi, adli süreci bahane edip belediye çalışanlarının adeta haklarının gasp edilmesine göz yumduğunu da hatırlatarak bu son yaşananların vatandaş bazında tahammül sınırlarını zorlandığını sahada gözlemlemekteyiz.
Kim nerede ne unvan ile bulunursa bulunsun milletin emanetine ihanet ediyorsa adalet erki buna mutlaka yaptırım uygulanmalıdır. DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bu ve benzeri tüm kanun dışı eylemlerin takipçisi olarak milletimizin emanetine sahip çıkacağız"
Siyaset, 16 Kasım 2022 07:34
Yorumlar (0)

HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI
