Malatya ADD “ Öğretmenlik, bütün mesleklerin temelidir, en kutsal meslektir. “
Gündem, 24 Kasım 2022 19:10Malatya ADD Başkan ve yöneticileri Yazılı Bir Açıklama Yaparak 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. Yapılan yazılı açıklama da “ Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi, ülkemizde 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Malatya ADD Başkan ve yöneticileri Yazılı Bir Açıklama Yaparak 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.
Yapılan yazılı açıklama da “ Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi, ülkemizde 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Öğretmenlik; emek, sevgi ve sabır isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek değerde olan, sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğidir.
Akademisyenlerden sanatçılara, doktorlardan hukukçulara, mühendislerden ekonomistlere tüm meslek sahipleri, kendilerini insan yetiştirmeye adamış öğretmenlerin eseridir.
Öğretmenlik, bütün mesleklerin temelidir, en kutsal meslektir.
Bir öğretmenin en büyük mutluluğu başarılı, ülkesine ve insanlığa yararlı öğrencilerini görmektir.
Büyük Atatürk; “Öğretmenler! Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” sözleriyle Öğretmenlere, Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliği’ni fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür ve yüksek karakterli nesiller olarak yetiştirme görevi vermiş, bu nedenle de Onlardan “İkinci Ordu - İrfan Ordusu” diye söz etmiştir.
Atatürk’ün Türk Ulusu’na hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini aşmak için, öncelikle nitelikli, laik ve bilimsel bir “Milli Eğitim Sistemi”nin ve görevinin bilincinde olan bir “İrfan Ordusu”nun gerekliliği açıktır.
Siyasi iktidarların devleti; öğretmenlik mesleğinin onur ve itibarını yükseltecek, eğitim emekçilerinin özlük haklarını ve emeklerinin karşılığını görevlerinin önemi ile uyumlu hale getirecek ve Milli Eğitim Sistemi’ni laik ve bilimsel temellere oturtacak bir anlayışla yönetmelerinin, Ulusun ve ülkenin geleceği açısından yaşamsal önemde olduğu unutulmamalıdır.
Ebedi Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başında şehit olan bütün öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızı akıl ve bilim yolunda eğiten sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Saygılarımızla.”
Gündem, 24 Kasım 2022 19:10
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
