Keskin, “Sigorta şirketleri neredeyse milletin malına ortak olacak durumda”
Gündem, 20 Aralık 2022 15:36Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kasko ve sigorta fiyat tarifelerinin son 1 yıl içinde neredeyse yüzde 300 oranında artış gösterdiğini belirterek, “Denetim ve kontrolle yükümlü kurumlar kapatılsa aylarca kimse fark etmez, çünkü ortada yoklar” dedi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kasko ve sigorta fiyat tarifelerinin son 1 yıl içinde neredeyse yüzde 300 oranında artış gösterdiğini belirterek, “Denetim ve kontrolle yükümlü kurumlar kapatılsa aylarca kimse fark etmez, çünkü ortada yoklar” dedi.
Keskin yaptığı yazılı açıklamada “Kasko ve sigorta fiyatlar son 1 yılda yüzde 300’e yakın oranda artmıştır. Resmi enflasyon rakamlarının 3 katı oranda bir artış söz konusu.
Yeni yılda, 2023’de ise sektörü kasko ve sigorta poliçeleri için yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam yapmaya hazırlıyorlar. Bu işin sonu nereye varacak? Sigorta şirketleri neredeyse milletin malına ortak olacak durumda. Sigorta piyasasının bir an önce denetim ve kontrole alınması gerekiyor.” dedi.
Keskin, “Türk Borçlar Kanunu'na eklenen geçici madde ile getirilen yüzde 25'lik kira artış sınırlaması, konutlarla sınırlı olarak getirildi. Peki, esnafın işyeri kirası ne olacak? Esnaf şu anda yüzde 100’e geçen kira artış uygulamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Kirada bulunan esnafımız çok zor günler geçiriyor. Konutlardaki yüzde 25 kira artış sınırlaması mutlaka işyeri kira artışı içinde uygulanmalı.” İfadelerini kaydetti.
Keskin şunları söyledi. “Asgari ücret yükseltilecek diye bütün büyük sektörler acımasız bir şekilde fiyat artırımına gidiyorlar. Yeni asgari ücret uygulamaya konulmadan içi boşaltılmış oldu. 3 yıldan beri söyleye söyle ye dilimizde tüy bitti, piyasa maalesef denetlenmiyor, kontrol edilmiyor, gözden geçirilmiyor.
Denetim ve kontrolle yükümlü kurumlar kapatılsa aylarca kimse fark etmez, çünkü ortada yoklar. Başta araç yedek parçası olmak üzere birçok sektörün yedek parçası veya hammaddesi ya piyasaya sunulmuyor ya da fiyatı 2-3 kat artırılarak, yüzde 100’ü geçen fiyatlardan satışa sunuluyor. Maalesef para babaları vatandaşa ölümü gösterip sıtmaya, yani istedikleri fiyata razı ediyor. Denetim sistemi tıkanmış durumda.”
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, şoför esnafının ve vatandaşların geçen yıla göre fiyatı yüzde 100 artan araç lastiğini değiştirmekte zorlandığını belirterek, “Kış lastiği uygulaması nedeniyle şu anda hem esnafımız hem de vatandaşımız artan araç lastiği fiyatlarından dolayı çok mağdur.” dedi.
Keskin; “Esnaf ve sanatkârımıza çağrıda bulunuyorum, biliyorum, görüyorum ve şahidim ki, hepiniz pandamı döneminden beri zor ve sıkıntılı günler geçiriyorsunuz. Esnaf bu toplumun temel direğidir. Bizler aynı zamanda sıkıntıda olan halkımızın yanında durmak zorundayız.
Lütfen, ürünlere gerçek fiyatın üzerinden zam yapmayınız, gerçek etiket fiyatının üzerine fiyat koymayın. Fiyatları sürekli arttıran toptancılardan ve markalardan mal ve ürün almayın, onların ürünlerini satmayın.” diye konuştu.
Gündem, 20 Aralık 2022 15:36
Yorumlar (0)
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
