Keskin, “Sigorta şirketleri neredeyse milletin malına ortak olacak durumda”
Gündem, 20 Aralık 2022 19:33Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kasko ve sigorta fiyat tarifelerinin son 1 yıl içinde neredeyse yüzde 300 oranında artış gösterdiğini belirterek, “Denetim ve kontrolle yükümlü kurumlar kapatılsa aylarca kimse fark etmez, çünkü ortada yoklar” dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kasko ve sigorta fiyat tarifelerinin son 1 yıl içinde neredeyse yüzde 300 oranında artış gösterdiğini belirterek, “Denetim ve kontrolle yükümlü kurumlar kapatılsa aylarca kimse fark etmez, çünkü ortada yoklar” dedi.
Keskin yaptığı yazılı açıklamada “Kasko ve sigorta fiyatlar son 1 yılda yüzde 300’e yakın oranda artmıştır. Resmi enflasyon rakamlarının 3 katı oranda bir artış söz konusu.
Yeni yılda, 2023’de ise sektörü kasko ve sigorta poliçeleri için yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam yapmaya hazırlıyorlar. Bu işin sonu nereye varacak? Sigorta şirketleri neredeyse milletin malına ortak olacak durumda. Sigorta piyasasının bir an önce denetim ve kontrole alınması gerekiyor.” dedi.
Keskin, “Türk Borçlar Kanunu'na eklenen geçici madde ile getirilen yüzde 25'lik kira artış sınırlaması, konutlarla sınırlı olarak getirildi. Peki, esnafın işyeri kirası ne olacak? Esnaf şu anda yüzde 100’e geçen kira artış uygulamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Kirada bulunan esnafımız çok zor günler geçiriyor. Konutlardaki yüzde 25 kira artış sınırlaması mutlaka işyeri kira artışı içinde uygulanmalı.” İfadelerini kaydetti.
Keskin şunları söyledi. “Asgari ücret yükseltilecek diye bütün büyük sektörler acımasız bir şekilde fiyat artırımına gidiyorlar. Yeni asgari ücret uygulamaya konulmadan içi boşaltılmış oldu. 3 yıldan beri söyleye söyle ye dilimizde tüy bitti, piyasa maalesef denetlenmiyor, kontrol edilmiyor, gözden geçirilmiyor.
Denetim ve kontrolle yükümlü kurumlar kapatılsa aylarca kimse fark etmez, çünkü ortada yoklar. Başta araç yedek parçası olmak üzere birçok sektörün yedek parçası veya hammaddesi ya piyasaya sunulmuyor ya da fiyatı 2-3 kat artırılarak, yüzde 100’ü geçen fiyatlardan satışa sunuluyor. Maalesef para babaları vatandaşa ölümü gösterip sıtmaya, yani istedikleri fiyata razı ediyor. Denetim sistemi tıkanmış durumda.”
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, şoför esnafının ve vatandaşların geçen yıla göre fiyatı yüzde 100 artan araç lastiğini değiştirmekte zorlandığını belirterek, “Kış lastiği uygulaması nedeniyle şu anda hem esnafımız hem de vatandaşımız artan araç lastiği fiyatlarından dolayı çok mağdur.” dedi.
Keskin; “Esnaf ve sanatkârımıza çağrıda bulunuyorum, biliyorum, görüyorum ve şahidim ki, hepiniz pandamı döneminden beri zor ve sıkıntılı günler geçiriyorsunuz. Esnaf bu toplumun temel direğidir. Bizler aynı zamanda sıkıntıda olan halkımızın yanında durmak zorundayız.
Lütfen, ürünlere gerçek fiyatın üzerinden zam yapmayınız, gerçek etiket fiyatının üzerine fiyat koymayın. Fiyatları sürekli arttıran toptancılardan ve markalardan mal ve ürün almayın, onların ürünlerini satmayın.” diye konuştu.
Gündem, 20 Aralık 2022 19:33
Yorumlar (0)

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!
