Mersin’de 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar: Failler serbest bırakıldı!
Asayiş, 02 Ocak 2023 13:31CHP’li Vekil Alpay Antmen, Mersin'de 6 yaşındaki çocuğun imam, akraba ve komşusu tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını açıkladı.
CHP’li Vekil Alpay Antmen, Mersin'de 6 yaşındaki çocuğun imam, akraba ve komşusu tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Anamur’da 6 yaşındaki bir kız çocuğunun önce imam ardından çocuğun akrabaları ve komşusu tarafından sistematik istismara uğradığını açıkladı.
"FAİLLER SERBEST BIRAKILDI"
Sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile istismarı aktaran Antmen, "12 yaşındaki bir kız çocuğumuz, 6 yıl önce köyün imamı tarafından cinsel istismara uğramış. İki eniştesi ve bir komşuları da çocuğumuzu istismar etmeye, cinsel istismara maruz bırakmaya devam etmişler.
Faillerin dördü de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık tutuklama istedi, fakat mahkeme dördünü de serbest bıraktı. Çocuğumuz koruma altında. 4 kişi serbest ama savcılık itiraz etti" dedi.
Antmen, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Mersin Anamur ilçesinde maalesef üzücü bir olay yaşandı. 12 yaşındaki bir kız çocuğumuz 6 yıl önce köyün imamı tarafından cinsel istismara uğramış.
Ve 6 yıl sonra bugün 12 yaşındayken, öğretmenleri fark ediyor. İki eniştesi ve bir komşuları, 3 kişi daha, çocuğumuzu istismar etmeye, cinsel istismara maruz bırakmaya devam etmişler. Bu konuda öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, olayı takip ettiler, son derece ısrarcı oldular.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Mersin İl Müdürlüğü, Anamur Sosyal Hizmet Müdürlüğü de bu konuda yardımcı oldu. Çocuğumuz alındı. Yurda yerleştirildi. Çocuğumuzun babası yok, annesi de kendine bakamayacak durumda; o da devlet korumasına alındı. Faillerin dördü de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Savcılık tutuklama istedi, fakat mahkeme dördünü de serbest bıraktı. Şimdi Anamur Başsavcılığı bu karara itiraz ediyor. Bu çok acı bir olay. Öğretmenlerin dikkati olmasa bu olay ortaya çıkmayacaktı.
Ve işin en kötü tarafı, bu hep 'Bir kereden bir şey olmaz' denilen zihniyetin tezahürleri. İktidar sahiplerinin eylem ve söylemleri, yandaşların eylem ve söylemleri çocuklarımızı buna maruz bırakıyor. Bu konuda adalet bekliyorum, adalet istiyorum ve olayı sonuna kadar takip edeceğimizi buradan bildiriyorum."
Asayiş, 02 Ocak 2023 13:31
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
