BAŞKAN ÖZCAN YETİŞTİRİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Ekonomi, 31 Ocak 2023 13:32Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Damızlık hayvancılık konusunda hassasiyetin ön plana çıkması lazım. Hayvansal gıda fiyatlarının çok yüksek olmasına sebep olmuştur. Süt hayvanı kesimini ciddi anlamda kontrol altına alınıp zorlaştırılması gerekmektedir.
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Damızlık hayvancılık konusunda hassasiyetin ön plana çıkması lazım. Hayvansal gıda fiyatlarının çok yüksek olmasına sebep olmuştur. Süt hayvanı kesimini ciddi anlamda kontrol altına alınıp zorlaştırılması gerekmektedir.
Bugün yaşadığımız en büyük sorun inek yok. İnek yoksa dana da sütte yok. Geçici tedbirler yerine kalıcı tedbirler almak bize daha doğru bir yol gösterir” dedi.
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek yetiştiricilerle bir araya geldi.
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Aralıklarla canlı hayvan pazarını ziyaret ederek yetiştiricilerimiz ile bir araya geliyoruz. Hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunları ve sıkıntıları yerinde yetiştiricilerimizle istişare yaparak yetkili kurumlara iletiyoruz.
Son yıllarda hayvancılık sektörünün ciddi anlamda birtakım sıkıntılar yaşadığını her fırsatta dile getiriyor, bunları da çözmek için gayret gösteriyoruz. Malatya Ticaret Borsası olarak göreve geldiğimiz 2018 yılından itibaren önemli çalışmalara ev sahipliği yaptık.
Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi ile beraber Süt Toplama Merkezleri ve Soğuk Zinciri Projesini Fırat Kalkınma Ajansı ve Süt Üreticileri Birliği ile tamamladık. Önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak” ifadelerini kullandı.
“HEM VATANDAŞIMIZ UYGUN FİYATA ET YEMELİ HEM DE YETİŞTİRİCİ KAZANMALIDIR”
Özcan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Hayvancılık sektöründe girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu her fırsatta dile getiriyorduk. Tarım Bakanlığı’nın, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üzerinde sağladığı arpa desteğinden yetiştiricilerimiz faydalanmaktadır. Özellikle yem fiyatlarının mutlaka kontrol ve denetim altına alınması konusunu her fırsatta dile getiriyoruz.
Devletimiz tarafından, son Bakanlar Kurulu toplantısında nisan ayının sonuna kadar yem ve gübre fiyatlarında bir artış olmayacağını ifade ettiler. Ocak ayı içerisinde yem fabrikaları kısmi bir artış gerçekleştirmiş. Yem fiyatları artıkça maliyetler artıyor.
Maliyet artıkça et fiyatlarında ciddi bir artışı söz konusu. Bunların mutlaka denetim altına alınması gerekiyor. Hem vatandaşımız uygun fiyata et yemeli hem de yetiştiricilerimizde maliyetinin altına hayvanlarını kesmeye zorlanmamalıdır.
Burada piyasaları regüle edici destekleri Tarım ve Orman Bakanlığı birçok kalemden ziyade, birkaç kaleme indirip yetiştiricilerimizi bu konuda desteklemesi gerekmektedir.”
“SÜT HAYVANI KESİMİ KONTROL ALTINA ALINARAK, ZORLAŞTIRILMALIDIR”
“Damızlık hayvancılık konusunda hassasiyetin ön plana çıkması lazım” yorumunu yapan Özcan, “Hayvansal gıda fiyatlarının çok yüksek olmasına sebep oluşturdu. Süt hayvanı kesimini ciddi anlamda kontrol altına alınıp zorlaştırılması gerekmektedir.
Bugün yaşadığımız en büyük sorun inek yok. İnek yoksa dana da sütte yok. Geçici tedbirler yerine kalıcı tedbirler almak bize daha doğru bir yol gösterir” ifadelerini kullandı.
Programa; Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan’ın yanı sıra Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya Ticaret Borsası yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.
Ekonomi, 31 Ocak 2023 13:32
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
