Tek adama karşı ortak aday eğilimi
Siyaset, 04 Şubat 2023 22:51
Emek ve Özgürlük İttifakı, seçimlere yönelik stratejisini çeşitli sendikalar ve kurumlarla görüştü. Heyete iletilen görüşlerin, tüm muhalefet güçlerinin ortak adayda uzlaşması olduğu öğrenildi.
Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanlığı adayı çıkarma konusunda yaptığı son değerlendirmenin ardından sendika, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleriyle görüşeceğini açıklamıştı. İttifakta yer alan parti ve örgütlerin heyetleri İstanbul ve Ankara’da yaptığı ziyaretlerde, hem ittifak politikasını anlatmak hem de seçimlere yönelik fikirlerini almak için sendika, meslek örgütleriyle ve partilerle görüştü.
Bu kapsamda KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Türkiye Barolar Birliği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Halkevleri ve Sol Parti ziyaret edildi. İttifak heyeti, ülkenin temel sorunları ve bunlara karşı ortak mücadele platformunu paylaştı.
Edinilen bilgiye göre sendika ve meslek örgütleri, Emek ve Özgürlük İttifakının mücadele platformunun hem toplumun birçok kesiminin taleplerine yer vermesiyle daha kapsayıcı olduğunu, hem de kendi görüşlerinin daha doğru karşılık bulduğunu ifade ettiler.
Bu anlamda ülkenin ekonomik ve siyasi sorunlarına yaklaşımın yanı sıra işçilerin, meslek kuruluşlarının, inanç çevrelerinin özgün talepleri için ortak mücadele de gündeme geldi.
MİLLET İTTİFAKININ TUTUMU ELEŞTİRİLDİ
Yaklaşan seçimler konusunda ise Emek ve Özgürlük İttifakının stratejisi ve ülkenin değişim ihtiyacı konuşuldu. Millet İttifakının başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere HDP ile arasına mesafe koyması, ortak aday konusunda Emek ve Özgürlük İttifakıyla kamuoyu önünde açık bir müzakereye girmemesi eleştiri konusu oldu.
Bu nedenle Emek ve Özgürlük İttifakının kendi mücadele programına uygun bir cumhurbaşkanı adayı çıkarma hakkı olduğu belirtilen görüşmelerde, sendika ve meslek örgütlerinin dile getirdiği görüşün ortak aday konusunda ısrar olduğu öğrenildi.
Tüm muhalefet güçlerinin tek adam yönetimi karşısında sorumluluk alması gerektiği görüşünü dile getiren sendika ve meslek örgütleri, tüm muhalefetin üzerinde uzlaştığı bir cumhurbaşkanlığı adayı ve programla seçimlerin ilk turda kazanılması yönünde eğilim gösterdi.
Siyaset, 04 Şubat 2023 22:51
Yorumlar (0)

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK
