CHP'den Arguvan ve Hekimhan belediye başkanlarının istifası ile ilgili açıklama
Siyaset, 09 Şubat 2024 03:16CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Arguvan ve Hekimhan belediye başkanlarının istifası ile ilgili yaptığı basın açıklaması metni aşağıdadır:
Son günlerde Hekimhan ve Arguvan belediye başkanlarının açıklamaları üzerine istemeyerek de olsa bu açıklama yapma gereği duyuyoruz.
Her iki belediye başkanının Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri için aday yapılmadıkları başlı başına manipülasyondur. Türkiye’nin dört bir yanında önceki genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nu destekleyen onlarca belediye başkanı tekrar aday gösterilmiştir. Çok uzağa gitmeye gerek yok Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Arapgir Belediye başkanımız Haluk Cömertoğlu kamuoyu yoklamasında yüksek memnuniyet aldığı için tekrar aday yapılmıştır. Hem Hekimhan’da hem de Arguvan’da yapılan anket çalışmaları, kamuoyu yoklamaları, kanaat önderleri ile yapılan görüşmeler sonucunda adaylarımız belirlenmiştir.
Mehmet Kızıldaş 2014’te, 2019’da aday gösterilince iyiydi de 2024’te aday gösterilmeyince mi kötü olduk. Turan Karadağ 2019’da aday gösterilirken CHP ve Veli Ağbaba iyiydi de 2024’te aday gösterilmeyince mi kötü oldu.
Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ istifa ederken yaptığı açıklamalar halkımızı yanıltmaktan öte değildir. İfade ettiği gibi belediye meclis üyelerinin ve ilçe örgütünün tamamının istifa ettiği iddiası gerçek değildir. Algıdan ibarettir. İlçe başkanı ve 2 yönetim kurulu üyesi istifa etmiş olup, istifa etmeyen örgütümüz görevinin başındadır. Bugün itibariyle kendi aralarında başkan seçerek yollarına devam edeceklerdir. Meclis üyelerimiz de görevlerinin başındadır. Bugüne kadar tarafımıza ulaşan bir istifa belgesi yoktur. Hele de üyelerimizin istifa etmiş olduğu söylem doğru değildir.
Mehmet Kızlıdaş’ın kin, nefret ve öfke dolu açıklamalarına ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz.
Hoşgörünün merkezi olarak görülen Arguvan ilçesine bu konuşmalar yakışmamıştır. Malatya’nın değil Türkiye’nin parmakla gösterdiği, Malatya’da her kesimin çalışmalarını taktir ettiği Milletvekilimiz Veli Ağbaba’yı ve CHP’yi yuhalattırmak ayıptır, günahtır.
Arguvan’a Veli Ağbaba’nın yaptıklarını herkes bilir. Mehmet Kızıldaş 10 yıldır yaptığı belediye başkanının her aşamasında Veli Ağbaba’nın desteği vardır. Belediyeciliği ile övündüğü her şeyde Veli Ağbaba’nın desteği vardır. Sayın Veli Ağbaba genel başkan yardımcısı olduğu dönemde Türkiye çapında yaptığı kardeş belediyeler sayesinde greyderinden kamyonuna, çöp arabasından aracına kadar tüm araç gereçlerin Veli Ağbaba sayesinde alındığını en çok da Kızıldaş biliyor.
Türkü Festivallerinin ana sponsoru Veli Ağbaba ve onun bulduğu sponsorlardır. Türkiye’deki bütün kapıları Veli Ağbaba sayesinde açılmıştır. Bu kadar nankörlük olamaz. Arguvan ne dediyse Veli Ağbaba onu yapmıştır.
Yıllarca ve defalarca “Türkiye’de böyle bir vekil yoktur, Allah herkese böyle vekil nasip etsin” diyen Mehmet Kızıldaş’ın aday gösterilmeyince Veli Ağbaba’yı yuhalatmasını Arguvan’ın ve Malatya’nın vicdanına havale ediyorum.
Arguvan'ın ve Hekimhan’ın büyümesine, gelişmesine, modernleşmesine eşsiz katkıları olan Veli Ağbaba'ya söylenen her söz olsa olsa vefasızlık ve nankörlüktür.
Aday gösterilmediği için partiden istifa edenler sadece partinin hafızasında kötü bir şekilde anılacak ve öyle kalacaklar. Şunu unutmasınlar hem Arguvanlılar hem de Hekimhanlılar biliyor; hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük ve üstün değildir.
Herkes geldi geçti ama asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kalıcı olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Halkımızın, bazılarının bireysel çıkarları yüzünden Cumhuriyet Halk Partisi’ne küseceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Halkımız seçim günü bu hırsa, nefrete, egoya sandıktan gereken cevabı verecektir. Hem Arguvan hem de Hekimhan için önemli olan Mustafa Kemal Atatürk’tür, Cumhuriyettir, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
Bireysel çıkarları için partimizi, milletvekilimizi ve örgütümüzü tartışmaya açmak kimsenin haddi değildir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bununla birlikte özellikle Arguvan’da belediye çalışanlarımızın bilmesini isteriz ki uğradıkları ve uğrayacakları her türlü baskıya karşı yanlarında olacağız.
Siyaset, 09 Şubat 2024 03:16
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
