Başkan Geçit, “Dünyayı İyilik Değiştirir”
Gündem, 25 Mayıs 2024 14:11Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘İyilik Elçisi’ Projesi kapsamında, Korgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi ‘İyilik Kulübü’ öğrencilerini Emanet Çarşıda ağırladı.
Başkan Geçit öğrencilere Yeşilyurt İlçesinde başarıyla devam eden ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerini anlattı.
Korgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi ‘İyilik Kulübü’ öğrencileri, bölgenin en büyük sosyal yardımlaşma noktasında olan Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşıda incelemelerde bulundular. Okul idarecileriyle birlikte geldikleri Emanet Çarşıda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik gerçekleşen sosyal yardımlar hakkında yetkililerden bilgiler alan öğrenciler, daha sonra sosyal sorumluluk projelerinin yer aldığı görsel sunumu izlediler.
Emanet Çarşı Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme programını öğrencilerle birlikte takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, ‘İyilik Elçisi’ projesinin öğrencilere erken yaşlarda sosyal yardımlaşma kültürünün aşılanması bakımından özel bir proje olduğunu söyledi. İyilik, yardımseverlik ve paylaşma kültürünün insan ve toplum huzuru açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Geçit, sosyal yardım hizmetlerinde öne çıkan yerel bir yönetim anlayışını benimsediklerinin altını çizerek, ihtiyaç sahibi herkesin yanında güçlü bir şekilde yer almaya devam edeceklerini de hatırlattı.
‘İyilik Elçisi’ Projesinin ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerine farklı bir değer kattığını dile getiren Başkan Geçit, “ ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerinde öne çıkan bir belediyeyiz, bu alanda çok etkin çalışmalar yapıyoruz. Bölgenin en büyük sosyal yardımlaşma noktası olan Emanet Çarşımızda sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerimizle yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kültürünü canlı tutmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz hizmetler neticesinde bir yandan hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüleri kurarken diğer taraftan da belediyemizin imkanlarıyla paylaşma ve yardımlaşma kültürünü daha geniş kesimlere ulaştırmaktayız.”
Başkan Geçit’ten Öğrencilere Altın Tavsiyeler
Konuşmasının devamında iyilik ve yardımseverliğin önemi üzerine öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Geçit, “İleriki yaşantınızda hangi okulu okursanız okuyun, hangi mesleği yaparsanız yapın iyi ve güvenilir insan olmaya çalışın. Hayatının merkezine iyilik, yardımseverlik ve paylaşma olgusunu yerleştiren bir insan topluma yararlı birey olur, insanlığa faydası olur. Akademik başarılarınızı iyilik anlayışı etrafında geliştirirseniz, yolunuz daha açık olur. Belediye olarak sizleri bu anlayış etrafında yetiştirip geleceğe hazırlamak içinde bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık oluşturuyoruz, bugün ki gayretler inşallah gelecekte çok güzel sonuçların ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Sizler hem okuyup ülkemize ve tüm insanlığa yararlı bireyler olurken diğer taraftan herkese saygılı olmayı, iyiliği, yardımseverliği ve paylaşmayı tüm dünyaya yayarak kadim değerlerimizin sağlam taşıyıcıları olacaksınız. Sizlerden umutluyuz, bir yandan okuyacak diğer taraftan sosyal sorumluluk projelerine katılarak insanlarla aranızdaki bağı güçlendirip, yaşadığınız hayatı daha değerli hale getirmelisiniz.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, konuşmasından sonra öğrencilerinin yakalarına ‘İyilik Elçisi’ rozetlerini taktı.
Gündem, 25 Mayıs 2024 14:11
Yorumlar (0)
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
