‘Kayısı: Fırsatlar Ve Riskler’paneli Düzenlendi
Gündem, 16 Temmuz 2024 19:17Bu yıl 26’ıncısı gerçekleştirilen Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında farklı birçok etkinlik düzenleniyor.
Festival kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Kayısı: Fırsatlar ve Riskler’ konulu bir panel gerçekleştirildi.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı festivalimizi tekrar başlatmış olmanın heyecanını bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bir taraftan şehrimizi ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışırken bir taraftan da şehrimizin ve insanımızın normalleşmesi için adımlar atmaya devam ediyoruz. Bir taraftan yaraları sararken, bir taftanda normalleşmemiz gerekiyor. Herkes bir deprem travması yaşıyor, bu travmadan da kurtulmamız lazım. Bu nedenle kayısı festivalimizi normalleşme adımlarımızın da biri olarak önemli buluyoruz. 26’cı Kayısı Festivali’mizin kapsamında Malatya’nın En İyi Yaş Kayısı’sını seçmek için bugün buradayız. Aynı zamanda alanında özel tecrübelere sahip panelistlerimizle bilgi alışverişi yapıyor olacağız” dedi.
İhracat Gelirimizi Artırmak İçin Gereken Tüm Adımları Atacağız
Malatya kayısısının dünya üzerinde önemli bir yeri olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı deyince Malatya, Malatya deyince kayısı akla gelir. Malatya Kayısının Başkentidir. Dünya’daki kuru kayısı ihtiyacının %80’ini Malatya’mız karşılıyor. Bu bizim için çok çok önemli bir durum. Malatya 2023 verilerine göre 70 bin tonun üzerinde kayısı ihracatı yaparak 408 milyon doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirmiştir.
Yeni bir Kayısı Merkezi’miz var. İnşallah Ticaret Borsamız ile birlikte orayı çok daha aktif bir şekilde hale getireceğiz. Bizim seçim vaatlerimiz arasında da vardı; biz ihracat gelirimizi artırmak için atılması gereken tüm adımları atacağız. Lisanlı Soğuk Hava Depomuz içerisinde yer alan işleme tesisini kısa sürede açarak üreticimizin hizmetine sunmuş olacağımızı buradan sizlerle paylaşmak isterim. Lisanslı depomuzda şu ana kadar 200 ton kayısı depolandı. Lisanlı Soğuk Hava depomuzun 5 bin tonluk kapasitesi var. İnşallah tesisimizin eylül ayı itibari ile tam kapasiteye ulaşmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra yine üreticilerimize Organik Kayısı Deposu kurmak için çalışıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında olacağız. Tüm Malatyalıları ve Malatya’yı sevenleri 19-20-21 Temmuz tarihlerinde festivalimize bekliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Başkan Er’in konuşmasının ardından panele geçildi. Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım Moderatörlüğün de gerçekleştirilecek olan Panele konuşmacı olarak, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ‘Kuru Kayısıda Lisanslı Depoculuk ve Kayısıda Orta Asya Tehlikesi’, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan ‘İklim Değişikliğinin Kayısı Üzerine Etkileri’, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ‘Kayısıda Kontrolsüz İlaç Kullanımı’, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ramazan Çınar ‘Coğrafi İşaretin Kayısıdaki Önemi’ hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar.
Gündem, 16 Temmuz 2024 19:17
Yorumlar (0)
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
