Keskin: TOKİ ve bakanlik mutahitleri malzemeleri Malatyadan almali
Ekonomi, 21 Aralık 2024 03:35
Keskin, “TOKİ ve Bakanlık müteahhitleri malzemeyi Malatya’dan almalı”
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, TOKİ konutları ve kalıcı deprem konutları için kullanılan malzemelerin Malatya piyasasından temin edilmesini istediklerini ve bu talebi de bu hafta Malatya’ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a aktardığını belirtti.
Başkan Keskin, Sanayi Sitesinde esnaf ziyaretinde bulundu.
Keskin, “Biran önce kalıcı işyerlerinin yapılmasını bekliyoruz. Akpınar bölgesi yakında teslim edilecek., ancak çarşımız tamamen handan ibaret oldu. İnşallah bir sıkıntı yaşanmaz.” dedi.
Malatya’da yıkımların gelişi güzel yapıldığını, insanların sabah gittiği yoldan akşam tekrar geri dönemediğini belirten Başkan Keskin, “Esnafımıza konteyner veriliyor, esnafımız masraf yapıyor, 5 gün sonra rezerv alan ilan ediyor, esnafımızı konteynerini tekrar söküyor ve masrafı çöpe gidiyor. Zaten esnafımız çok zor geçiniyor. Yıkımlar ada ada, bölge bölge yapılmalı.” ifadelerini kaydetti.
Başkan Keskin, “Geçtiğimiz gün Malatya’mızı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, ‘Ticareti ayağa kaldıramazsanız, Malatya’yı ayayağa kaldıramazsınız. TOKİ binlerce konut yapıyor, bu konutların kapı, pencere, mobilya gibi malzemeleri Malatya’dan alınız’ ifadesinde bulundum. Sayın Bakanımızdan bu konuya bir çözüm bulmalarını talep ettim. Müteahhitlerin Malatya piyasasında malzemelerin yüksek olduğu ifadesi tamamen yalandır. Malatya’nın ayağa kalkması için ticaretin canlanması için inşaat ve konut malzemeler Malatya’dan alınmalı. Eğer yüksek fiyat veren varsa müteahhitler gelip bizi bulsun, biz gider konuşuruz.” diye konuştu.
Keskin, mücbir sebebin tekrar uzayacağını, bu konuda Ankara’da yapılan görüşme ve ziyaretlere deprem bölgesindeki iller arasında esnaf camiasından sadece Malatya Esnaf ve sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı olarak kendisinin hazır bulunduğunu hatırlatarak, “Deprem bölgesindeki küçük esnaf için ayrım yapılmasını ilk günden beri biz ifade ediyoruz. Mücbir Sebep Hali’nde esnaf için pozitif ayrım yapılması bekliyoruz” dedi.
Başkan Keskin, verilen kredi ve hibelerin sıcak para olarak piyasaya girmesi gerektiğini de belirterek şöyle devam etti;, “KOSGEB’ten sadece 9 bin esnafımıza 3.5 milyar TL kredi Malatya esnafına aktarıldı. Diğer kurumlar ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinden verilen kredileri söylemiyorum. Bu krediler mutlaka piyasaya girmeli. Faiz oranları mutlaka düşürülmeli, çünkü faizler yüksek olursa insanlar yatırım yapmaz, ticarete yönelmez, parasını faize yatırır.”
Ekonomi, 21 Aralık 2024 03:35
Yorumlar (0)
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
