BARIS YILDIZ " 24 OCAK 31 OCAKADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI
Gündem, 24 Ocak 2025 13:32
24 ocak 31 ocak Adalet ve Demokrasi Haftası
Değerli basın mensupları,
Bugün, Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele eden, hakikatin peşinde koşan ve Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun aramızdan koparıldığı günün yıl dönümü. 24 Ocak 1993’te Uğur Mumcu’yu, 31 Ocak 1990’da ise “hocaların hocası” olarak tanınan Prof. Dr. Muammer Aksoy’u hain saldırılara kurban verdik. İşte bu iki tarih arasında yer alan hafta, “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak anılmakta ve bizlere bu mücadelelerin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır.
1980’li yıllardan itibaren, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ideolojisi olan Kemalizm’i karalamaya çalışan karanlık zihniyetler, onu çarpıtarak kendi çıkarlarına uygun bir şekle sokmaya çalışmışlardır. Ancak bu çabalara karşı, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlarımız Atatürk’ün düşüncelerini savunmak ve doğru anlatmak için canla başla çalışmışlardır. Onlar kalemleriyle, fikirleriyle ve cesaretleriyle Kemalizm’in; tam bağımsızlık, demokrasi, özgürlük ve eşitlik olduğunu her fırsatta dile getirmişlerdir.
Uğur Mumcu, tam bağımsız Türkiye’yi savunan duruşuyla, yazıları ve konuşmalarıyla FETÖ gibi yapılanmaların tehlikesine yıllar öncesinden dikkat çekmiştir. Türkiye’nin gerçeklerini cesurca dile getirdiği için şer odaklarının hedefi olmuştur. Aynı şekilde, Ahmet Taner Kışlalı da laik ve demokratik Cumhuriyetin savunucusu olarak aynı karanlık güçlerin saldırısına uğramıştır. Bu aydınlarımızı hedef alanlar, Türkiye’nin bağımsızlığına, Cumhuriyet değerlerine ve halkın özgür iradesine düşmanlık eden zihniyetlerdir.
Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Uğur Mumcu’nun, Muammer Aksoy’un, Ahmet Taner Kışlalı’nın ve tüm aydınlarımızın kararlılıkla savunduğu tam bağımsız Türkiye mücadelesinin neferleri olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin kurtuluşu ve gerçek anlamda özgür, eşit bir geleceğe ulaşması ancak onların izinde yürümekle mümkün olacaktır.
Bu vesileyle, laik, demokratik Cumhuriyetimiz için bedel ödeyen tüm aydınlarımızı saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde minnetle eğiliyoruz. Onların bize bıraktığı mücadele bayrağını taşımaya devam edeceğiz.
Saygılarımızla,
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı
Gündem, 24 Ocak 2025 13:32
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
