PSAKD TÜRKİYE GENELİNDE 8 MART EMEKÇILER GÜNÜNÜ KUTLADI
Gündem, 08 Mart 2025 13:52
PSAKD TÜRKİYE GENELİNDE 8 MART EMEKÇILER GÜNÜNÜ KUTLADI
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun!
Kadınlar Yaşamdan ve Adaletten Vazgeçmeyecek!
Kadınlar, tarih boyunca hayatın her alanında var olmuş, üreten, direnen ve toplumu şekillendiren kimlikleriyle mücadeleye öncülük etmiştir. 8 Mart 1857’de çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 40 bin dokuma işçisinin hakları İçin verdiği mücadeleye, canları pahasına ödedikleri bedelle yarattıkları mirasa sahip çıkıyoruz.
Alevi Kızılbaşların örgütlü kadın yapısı olan Bacıyan-ı Rum’a Kadıncık Ana’dan günümüze, kadınların sesi ve mücadelesi hiçbir zaman susturulamamıştır. O, Anadolu’da Alevi-Bektaşi yolunun mayasını kadın erenleriyle birlikte yoğurmuş, kadınların toplumdaki yerini ve söz hakkını simgelemiştir. Bugün bizler de onun mirasına sahip çıkıyor, kadınların yok sayılmasına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz!
Kadınlar hâlâ en temel insan hakkı olan yaşama hakkı için mücadele etmek zorunda bırakılıyor. Her gün kadın cinayetleri işlenirken, failler cezasız kalıyor, şiddet gören kadınlar korunmuyor. Mahkemelerde iyi hal ve tahrik indirimleriyle kadın katilleri ödüllendirilirken, koruma kararları uygulanmadığı için kadınlar göz göre göre ölüme terk ediliyor. Bizler, kadın cinayetlerinin ve şiddetin cezasız kalmasına, kadınların yaşam hakkının tartışma konusu edilmesine asla razı olmayacağız!
Adaletin sağlanmadığı bir diğer acı gerçek ise Madımak Katliamı’dır. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta diri diri yakılan canlarımızın failleri serbest bırakılmış, adalet bir kez daha katilleri korumuştur. Kadın cinayetlerinde olduğu gibi, bu katliamda da gerçek sorumlular cezasız bırakılmış, halkın vicdanında mahkûm olanlar hukuk önünde hesap vermemiştir. Ancak biz unutmayacağız, unutturmayacağız! Madımak’ta yanan ateş, kadınların adalet ve eşitlik mücadelesinin de bir parçasıdır.
Biz kadınlar, baskıya, şiddete, hukuksuzluğa ve eşitsizliğe karşı direniyoruz! Kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni feshedenlere, kadın emeğini ucuz iş gücü olarak görenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Aile yılı diyerek kadının özgürlük mücadelesini aile içerisinde boğan, kadını eve mahkum eden karanlığa karşı kadınlar isyanımızda birleşeceğiz.
Dünyada ezilen halklar savaşlara, açlığa , yoksulluğa karşı birleşme ve mücadele etme gerçekliğini unutmuyor. Lokal de olsa çalışma koşullarının zorluğuna, düşük ücrete, artan iş cinayetlerine karşı işçi sınıfı üretimden gelen gücünü kullanıyor, iş bırakmalarla, Grevlerle bu böyle gitmez diyor.
Emeğimizin karşılığını alana, özgürlüğümüzü kazanana ve adalet yerini bulana kadar vazgeçmeyeceğiz!
Bugün, bizleri susturmaya çalışanlara karşı Kadıncık Ana’nın mücadelesi, Pir Sultan Abdal’ın sesiyle sesleniyoruz: “Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan!” Çünkü biliyoruz ki bu mücadele yalnızca kadınların değil, insanlığın mücadelesidir.
Yaşasın kadın dayanışması!
Yaşasın özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelemiz!
Yaşasın 8 Mart!
Jin, Jiyan, Azadi!
Kadın, Yaşam, Özgürlük!
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi
Kadın Meclisi
Gündem, 08 Mart 2025 13:52
Yorumlar (0)

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI
