BATTALGAZİYE YENİ NEFES; ÇARŞI BAŞI REKREASYON ALANINDA SONA DOĞRU
Sağlık, 09 Mart 2025 01:13
BATTALGAZİ’YE YENİ NEFES: ÇARŞIBAŞI REKREASYON ALANINDA SONA DOĞRU
Battalgazi Belediyesi, Orduzu Göleti ile Çınar Park arasında 160 bin metrekarelik alanda hayata geçirdiği Çarşıbaşı Rekreasyon Alanı Projesi'nde sona yaklaştı. Yaz aylarında tamamlanacak proje ile bölgeye yeni bir soluk getirilmesi hedefleniyor.
Battalgazi Belediyesi, hızla büyüyen ilçede vatandaşlara daha fazla yeşil ve sosyal alan sunmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Orduzu Göleti ile Çınar Park arasında devam eden rekreasyon projesinde sona yaklaşıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Mart ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada, çalışmanın yaz aylarında tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.
Başkan Taşkın: ‘’Proje Bölgeyi Canlandıracak’’
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, projenin önemine dikkat çekerek, 'Bildiğiniz gibi, bölgemizde yeni bir şehir kuruluyor. Bölge trafiğinin hemen üzerinde inşa edilen TOKİ konutları ile Pınarbaşı, adeta 50 bin nüfuslu yeni bir şehir haline gelecek. Bu, neredeyse Bayburt veya Tunceli gibi bir şehrin nüfusuna eşdeğer bir kalabalığın burada yaşamaya başlaması anlamına geliyor. Dolayısıyla, yeni yerleşim alanlarında vatandaşlarımızın nefes alabileceği, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği yeşil alanlar oluşturmak belediyemizin öncelikli görevlerinden biridir. Bu amaçla, Orduzu Göleti'nin alt sınırından Çınar Park'a kadar uzanan rekreasyon çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.' dedi."
Çalışmalar kapsamında bölgedeki düzensiz yapılaşma ve çevre kirliliğine neden olan unsurların temizlendiğini belirten Başkan Taşkın, 'Daha önce göletin alt kısmında düzensiz park edilen araçlar, kontrolsüz alkol tüketimi gibi sebeplerle ailelerin rahatça vakit geçirebileceği bir ortam yoktu. Bu alanı tamamen düzenledik ve göletin kenarına bir duvar inşa ederek güvenliği artırdık. Araç trafiğini aşağıya aldık ve yürüyüş yolları, oturma alanları, çardaklar gibi dinlenme alanları oluşturuyoruz. Mevcut vadideki ağaçları koruyarak, vatandaşlarımızın doğayla iç içe keyif alabileceği bir alan inşa ediyoruz.' ifadelerini kullandı.
Yaz aylarında tamamlanması planlanan proje ile birlikte, Orduzu Göleti ve Pınarbaşı Göleti çevresi, ailelerin huzur içinde vakit geçirebileceği modern bir park alanına dönüşecek. Battalgazi Belediyesi, bölgedeki doğal güzellikleri koruyarak, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak projelere imza atmaya devam edecek.
Sağlık, 09 Mart 2025 01:13
Yorumlar (0)
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
