MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ
Spor, 20 Nisan 2025 16:31
MALATYA YEŞİLYURTSPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ
Malatya Yeşilyurtspor, Bölgesel Amatör Futbol Ligi 3.Grubu şampiyon tamamlayarak 3.Lige yükseldi. Sivasgücü Belediyespor önünde alınan 2-1’lik galibiyetin ardından maçı izleyen binlerce taraftar, şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.
Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 3.Grupta büyük bir başarının altına imza atan Malatya Yeşilyurtspor, grubunu zirvede tamamlayarak 2025-2026 sezonunda TFF 3. Lig’e yükselme hakkı kazandı. Yeşil-beyazlı ekip, sezon boyunca sergilediği istikrarlı performans ve mücadeleci futboluyla taraftarlarının gururu oldu.
Grubun 28.Haftasında Yeşiltepe Stadyumunda oynanan Sivasgücü Belediyespor maçı büyük bir heyecana sahne oldu. Binlerce taraftarın seyrettiği karşılaşmayı, AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, İlçe Belediye Başkanları yanı sıra siyasi partilerin il ve ilçe başkanları da taraftarlarla birlikte izlediler.
Binlerce taraftarın yoğun destekleriyle sahada üstün bir futbol ortaya koyan Malatya Yeşilyurtspor, Nizamettin Akgül ve Muzaffer Özcanlı’nın attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrılarak Bölgesel Amatör Futbol Ligi 3.Grubu şampiyon tamamladı. Ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Malatya Yeşilyurtspor, 2025-2026 sezonunda TFF 3. Lig’de Malatyalı temsil etme hakkı kazandı.
Maç sonrası oyuncular, teknik heyet ve taraftarlar büyük sevinç yaşadılar.
Taraftarların şampiyonluk coşkusuna katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit, elde edilen şampiyonluğun Malatya’ya hayırlı olmasını temenni etti. Sivasgücü Belediyespor maçında tribünleri tamamen dolduran taraftarlara teşekkürlerini sunan Başkan Geçit, “ Şampiyonluğumuz tüm Malatya’ya öncelikle hayırlı olsun. Bu başarı sadece bir takımın değil, tüm Malatya halkının zaferidir. Biz bir hayali gerçekleştirdik. Sivagücü Belediyespor maçında takımı yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sezon boyunca büyük bir başarı gösteren, bugün ki maçı da 2-1 kazanarak şampiyonluğunu ilan eden Yeşilyurtspor’un yönetimi, teknik heyeti ve futbolcularını canı gönülden kutluyorum. Bu takım her zaman inandı, hayaller bugün gerçek oldu ve şampiyon olduk, çok mutluyuz. Sahada 11 kişi değil, binler vardı! Tribünde, sokakta ve yürekten dualar vardı. Bu şampiyonluk tüm Malatyalılara hediye olsun. İnşallah önümüzdeki sezonda 3.Ligde şehrimizi başarıyla temsil eden bir takım olacaktır. Bu şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Birlikte inandık, birlikte başardık ve şampiyon olduk.” diye konuştu.
Yeşiltepe Stadyumundaki şampiyonluk kutlamalarına katılan AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, elde edilen şampiyonluktan dolayı Malatya Yeşilyurtspor Yönetimi, teknik heyeti ve futbolcularını kutlarken, tribünleri dolduran taraftarlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini sundular.
Gelen şampiyonluğun ardından gözyaşlarını tutamayan Malatya Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Adnan Çoban ise, “Bugün muhteşem bir atmosfer vardı, tribünleri dolduran tüm taraftarlarımıza canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim için final maçı, şampiyonluk maçıydı, birlik ve beraberlik halinde belirlediğimiz hedefe ulaştık, şampiyon olduk. Hocamızı, futbolcularımızı canı gönülden kutlarım, şampiyonluğumuz Malatya’ya hayırlı olsun. Sezon başından bugüne kadar takıma her türlü desteği veren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr.İlhan Geçit başta olmak üzere Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm Malatyalılara saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
Malatya Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Osman Fırat, “ Bizler şampiyonluğa inanmıştık, sezon başından beri futbolcularımız ellerinden geleni yaptılar, bugüne muhteşem bir taraftar topluluğu önünde çok güzel bir galibiyet alarak şampiyonluğumuzu ilan ettik, çok sevinçliyiz, mutluyuz, Malatya’ya hayırlı olsun.” diye konuştu.
3.Lige yükselme başarı gösteren Malatya Yeşilyurtspor takımı maç sonunda şehir turu atarak şampiyonluğunu Malatyalılarla paylaştı.
Spor, 20 Nisan 2025 16:31
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
