BASIN KONSEYI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ VERDİ
Gündem, 02 Mayıs 2025 22:06
Basın Konseyi Dünya Basın Özgürlüğü ödülü verdi
Basın Konseyi Dünya Basın Özgürlüğü ödülü gazetecilere ve gerçek gazeteciliğe verildi
Basın Konseyi, her yıl bir gazeteci ya da kuruma verilen 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Ödülü'nü 2025 yılında gözaltına alınan, ayağına kelepçe takılarak ev hapsine mahkum edilen, günlerce gözaltında bekletilen, Silivri Cezaevi'nde tutulan, işsiz bırakılan, haklarında davalar açılan ama her şeye rağmen inatla gazetecilik diyen, direnen tüm gerçek gazetecilere adadı.Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Hukuk siyasallaşınca, domino taşları gibi ekonominin, üretimin yıkımı yaşanır. Sonuçta, her kesim zarar görür. Kendine yol açanların ise geçici oldukları ve sonunda kaybettiklerini tarih kitaplarından örnekleriyle biliriz. Kuralsız, hukuksuz, hakkarın askıya alındığı sözde demokrasilerde yaşamsal özgürlükler yok sayılınca düzenin bozulduğu ve çökmenin yaşandığı tarihsel bir gerçektir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi için ve halkın haber alma özgürlüğü için gazetecilere müdahale kabul edilemez" dedi.
Basın Konseyi 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Beyoğlu Pera Müzesi’nde bir ödül töreni düzenledi.
Basın özgürlüğünün önemine dikkat çekmek, bu alanda emek veren gazetecileri onurlandırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlenen ödül bu yıl, gazetecilere ve gerçek gazeteciliğe verildi.
Etkinliğe; Basın Konseyi Yüksek Kurul (BKYK) Üyeleri, duayen gazeteci ve Basın Konseyi önceki Başkanı, CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hürrem Sönmez, gazeteciler Turgay Noyan, Atilla Gökçe, Timur Soykan, Barış Terkoğlu, 12punto yazarları Dr. Elfin Tataroğlu, Dr. Şenol Çarık, İstanbul Barosu önceki Genel Sekreteri ve BKYK Üyesi Av. Burcu Öztoprak Alsulu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şube Başkanı ve BKYK Üyesi Ali Ayaroğlu, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Barosu önceki Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Köprülü, Av. Onur Cingil, medya, akademi, iş ve hukuk dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Sunuculuğunu Levent Yıldız'ın yaptığı törenin açılış konuşmasını yapan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Kuralsız, hukuksuz, hakkarın askıya alındığı sözde demokrasilerde yaşamsal özgürlükler yok sayılınca düzenin bozulduğu ve çökmenin yaşandığı tarihsel bir gerçektir" dedi.
23 yıl önce Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında ülkemizin 99. olduğunu hatırlatan Türenç, geçen sürede 59 sıra gerileyerek bugün 158. sıraya geldiğimiz gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzu belirtti.
Türenç, şunları ifade etti:
"Gazeteciler, halkın habere, gerçeğe serbestçe ulaşabilme hakkına saygıyla, bu görevi yerine getirendir. Ve bu hakların teminatıdır. Halk ve gazetecilik bu nedenle ayrılamaz bir bütündür.
Ne var ki, bu hakkın kullanılabilmesi için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, son dönemde hiç yaşanmadığı kadar güçlüklerle karşı karşıyalar.
Her yıl, tam da bu günde söylediklerimizi sürekli yinelemek zorunda kalmaktayız.
Demokrasiden uzaklaşıldığı dönemlerde, yasakların, ekran karartmalarının tutuklamaların, basının üstüne balyoz gibi indirildiğine bu salondaki herkes
Gündem, 02 Mayıs 2025 22:06
Yorumlar (0)

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDJ

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ RUHUNUN ZAFERIDIR "

İMAMOĞLU " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI "

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL UN GONDEREMIYOR

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR
