BASIN KONSEYI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ VERDİ
Gündem, 02 Mayıs 2025 06:08
Basın Konseyi Dünya Basın Özgürlüğü ödülü verdi
Basın Konseyi Dünya Basın Özgürlüğü ödülü gazetecilere ve gerçek gazeteciliğe verildi
Basın Konseyi, her yıl bir gazeteci ya da kuruma verilen 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Ödülü'nü 2025 yılında gözaltına alınan, ayağına kelepçe takılarak ev hapsine mahkum edilen, günlerce gözaltında bekletilen, Silivri Cezaevi'nde tutulan, işsiz bırakılan, haklarında davalar açılan ama her şeye rağmen inatla gazetecilik diyen, direnen tüm gerçek gazetecilere adadı.Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Hukuk siyasallaşınca, domino taşları gibi ekonominin, üretimin yıkımı yaşanır. Sonuçta, her kesim zarar görür. Kendine yol açanların ise geçici oldukları ve sonunda kaybettiklerini tarih kitaplarından örnekleriyle biliriz. Kuralsız, hukuksuz, hakkarın askıya alındığı sözde demokrasilerde yaşamsal özgürlükler yok sayılınca düzenin bozulduğu ve çökmenin yaşandığı tarihsel bir gerçektir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi için ve halkın haber alma özgürlüğü için gazetecilere müdahale kabul edilemez" dedi.
Basın Konseyi 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Beyoğlu Pera Müzesi’nde bir ödül töreni düzenledi.
Basın özgürlüğünün önemine dikkat çekmek, bu alanda emek veren gazetecileri onurlandırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlenen ödül bu yıl, gazetecilere ve gerçek gazeteciliğe verildi.
Etkinliğe; Basın Konseyi Yüksek Kurul (BKYK) Üyeleri, duayen gazeteci ve Basın Konseyi önceki Başkanı, CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hürrem Sönmez, gazeteciler Turgay Noyan, Atilla Gökçe, Timur Soykan, Barış Terkoğlu, 12punto yazarları Dr. Elfin Tataroğlu, Dr. Şenol Çarık, İstanbul Barosu önceki Genel Sekreteri ve BKYK Üyesi Av. Burcu Öztoprak Alsulu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şube Başkanı ve BKYK Üyesi Ali Ayaroğlu, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Barosu önceki Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Köprülü, Av. Onur Cingil, medya, akademi, iş ve hukuk dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Sunuculuğunu Levent Yıldız'ın yaptığı törenin açılış konuşmasını yapan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Kuralsız, hukuksuz, hakkarın askıya alındığı sözde demokrasilerde yaşamsal özgürlükler yok sayılınca düzenin bozulduğu ve çökmenin yaşandığı tarihsel bir gerçektir" dedi.
23 yıl önce Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında ülkemizin 99. olduğunu hatırlatan Türenç, geçen sürede 59 sıra gerileyerek bugün 158. sıraya geldiğimiz gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzu belirtti.
Türenç, şunları ifade etti:
"Gazeteciler, halkın habere, gerçeğe serbestçe ulaşabilme hakkına saygıyla, bu görevi yerine getirendir. Ve bu hakların teminatıdır. Halk ve gazetecilik bu nedenle ayrılamaz bir bütündür.
Ne var ki, bu hakkın kullanılabilmesi için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, son dönemde hiç yaşanmadığı kadar güçlüklerle karşı karşıyalar.
Her yıl, tam da bu günde söylediklerimizi sürekli yinelemek zorunda kalmaktayız.
Demokrasiden uzaklaşıldığı dönemlerde, yasakların, ekran karartmalarının tutuklamaların, basının üstüne balyoz gibi indirildiğine bu salondaki herkes
Gündem, 02 Mayıs 2025 06:08
Yorumlar (0)
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI
AĞBABA " ESNAFIN DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI EKSİK YAPILMIŞTIR.
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
