YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI
Gündem, 25 Mayıs 2025 14:41
YEŞİLYURT BELEDİYESİ YETİM, ÖKSÜZ VE İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN ‘KURBAN BAĞIŞ’ HİZMETİNİ BAŞLATTI
Yeşilyurt Belediyesi, Kurban Bayramı’nda yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere ‘Paylaşmanın Tam Zamanı’ temalı Valilik onaylı ‘Kurban Bağış’ hizmetini başlattı. Kurban Bağış bedeli 22 Bin 700 TL. olarak belirlenirken, hayırsever vatandaşların bağışladıkları kurbanlar, hijyenik ve güvenli bir şekilde kesildikten sonra yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Son başvuru tarihi ise Kurban Bayramı Arife Günü olan 5 Haziran 2025 olarak belirlendi.
Yeşilyurt Belediyesi, ‘Sosyal Belediyecilik’ alanında hayata geçirdiği örnek hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Yeşilyurt İlçesindeki dar gelirli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla bugüne kadar çok sayıda sosyal yardım hizmeti ve projeyi gerçeğe dönüştüren Yeşilyurt Belediyesi, bu kez de Kurban Bayramı öncesinde dayanışma ve yardımlaşma ruhunu güçlendirmek amacıyla Valilik onaylı “Kurban Bağış” hizmetini gerçeğe dönüştürdü.
Gül Ağacı Sosyal Yardımlaşma Derneğiyle ortaklaşa başlatılan kurban bağışı ile hayırsever vatandaşların bağışladığı kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak bayram sevincinin toplumun tüm kesimlerinde hissedilmesi hedefleniyor.
Kurban bağışında bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlar, 5 Haziran 2025 Perşembe gününe kadar Ziraat Bankası 183-Malatya Şubesi Gül Ağacı Sosyal Yardımlaşma Derneğinin TR69 0001 0001 8388 8371 1750 02 nolu iban numarasına 22 Bin 700 TL. olan kurban bağış bedelini yatırabilecekler.
Kurban etlerinin dağıtımı, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne kayıtlı yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelerinin listesi doğrultusunda yapılacak ve sürecin her aşaması şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacak. Kurbanlar, Yeşilyurt Belediyesi yetkilileri ve veteriner hekim denetiminde satın alınacak olup, kesimleri önceden anlaşma yapılan et kombinalarında veteriner hekim kontrolünde, hijyenik koşullarda, İslami usullere uygun şekilde gerçekleşecek. Kurban kesimlerinin kamera kayıtları ise bağışçılara ulaştırılacak.
Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar için ayrıntılı bilgi ve başvuru koşulları Yeşilyurt Belediyesi 444 8 910 Nolu Çağrı Merkezi üzerinden öğrenilebilir.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Kurban Bağış” hizmetiyle, ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerine bir yenisini daha eklediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, projenin detaylarını paylaşarak hem bağışçılara hem de ihtiyaç sahiplerine çağrıda bulundu.
Başkan Geçit, Kurban Bayramı’nın manevi atmosferini hep birlikte yaşamak ve bu bayramda da yardımlaşma ruhunu büyütmek amacıyla kurban bağış hizmetini başlattıklarını söyledi.
Başkan Geçit, bağış sürecinde şeffaflığa büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Kurban Bayramı, yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği özel bir dönemdir. Yeşilyurt Belediyesi olarak toplumsal dayanışma, paylaşma ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin ve ailelerimizin bayramı bayram tadında yaşamaları için kurban bağış hizmetini başlattık. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüzün organizasyonunda hayata geçen bu hizmetimize bağışlarıyla katkı sunacak olan hayırseverlerimizin desteğiyle bayramda daha fazla insanın yüzünü güldürmeyi umut ediyoruz. Kurduğumuz sistem neticesinde vatandaşlarımızın kurban bağışlarını toplayarak, doğru adreslere ulaştırmayı hedefliyoruz. Hijyenik koşullarda kesilecek olan etler, titizlikle paketlenerek belediyemize kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacaktır. Vatandaşlarımız, bağışlarının nereye ulaştığını diledikleri zaman takip edebilecek olup, kesim işlemlerinin kamera kayıtları ise bağışçılara ulaştırılacaktır. Bu hizmetle birlikte yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, bizler için büyük bir mutluluk olacaktır. Maddi durumu elveren vatandaşlarımızı bu anlamlı hizmete destek olmaya davet ediyorum. Kurban Bayramı'nın bereketini birlikte paylaşalım. Birlikte daha güçlü, daha dayanışmacı bir toplum olacağız." dedi.
Açıklamasının sonunda hayırsever vatandaşlara seslenen Başkan Geçit, “Kurban, Allah’a yaklaşma arzusu ile yapılan mali ve sosyal içerikli bir ibadettir. Toplumda kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve sosyal adaletin gelişmesine vesile olur. Bu bayram, bir yetimin yüzünde tebessüm, bir öksüzün sofrasında bereket olmak için birlikte hareket etme, paylaşma zamanıdır. Vekaletle kurban bağışlarınızla gönüllere dokunabilir, ihtiyaç sahiplerine umut olabilirsiniz. Bayramın manevi atmosferini, heyecanını ve mutluluğunu birlikte yaşamak hepimizin elinde. Kurbanlarınız, nice kardeşlerimizin sofrasında dua, sevgi, dostluk, aş ve katık olacak, toplumsal paylaşma ruhumuzun güçlenmesine vesile olacaktır. Tamamen ibadet, yardımlaşma ve sosyal amaca yönelik olan bu hizmetin her safhası tam bir sorumluluk anlayışıyla yerine getirilecektir. Gelin bir olalım, beraber olalım, birlikte olalım.” ifadelerine yer verdi.
Gündem, 25 Mayıs 2025 14:41
Yorumlar (0)

HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI
