MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK
Gündem, 29 Temmuz 2025 13:30
Malatya'nın 2 İlçesine Doğalgaz Alımı Yapılacak!
Malatya'nın Arguvan ve Kale ilçeleri için doğalgaz arzını sağlamak üzere harekete geçen Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş., CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) veya LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) alımını kapsayan iki ayrı ihale ilanı yayımladı. Her iki ihale de açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek.
Arguvan’a 2,4 Milyon Sm³’lük Doğalgaz Tedariki Planlanıyor
Arguvan ilçesi için yapılacak doğalgaz tedarik ihalesi, 29 Ağustos 2025 tarihinde saat 14.00’te düzenlenecek. İhaleye katılmak isteyen firmaların teklif dosyalarını en geç aynı gün saat 13.30’a kadar teslim etmeleri gerekiyor. Yaklaşık 3 yıl 10 ay sürecek tedarik sürecinde toplam 2.429.822 Sm³ doğalgaz alımı hedefleniyor.
Tedarik, doğrudan Arguvan’a taşınarak mevcut dağıtım şebekesine aktarılacak. Alım miktarları yıllar içinde kademeli olarak artacak. 2025 yılı için planlanan miktar 14.251 Sm³ iken, bu miktar 2029 yılında 759.468 Sm³’e ulaşacak.
Kale İlçesi İçin 1,4 Milyon Sm³’lük Doğalgaz Alımı
Kale ilçesine yönelik ihale ise aynı gün saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 3 yıl 10 ay sürecek bu tedarik kapsamında ise toplam 1.453.231 Sm³ doğalgaz alımı öngörülüyor. Dosya teslim saati bu ihale için de 13.30 olarak belirlendi.
Yalnızca Lisanslı Firmalar Başvurabilecek
Her iki ihaleye yalnızca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından CNG veya LNG faaliyetleri için lisanslandırılmış firmalar katılabilecek. Aday firmaların, son 24 ay içerisinde, dağıtım şirketlerine ihale kapsamında belirlenen miktarın en az %20’si oranında ya da son kullanıcılara %40’ı oranında CNG temin ettiklerini belgelemeleri gerekiyor.
LNG taşıması için teklif verecek firmaların, taşıma sözleşmesi ve ilgili taşıyıcının LNG iletim lisansını sunmaları zorunlu. Aksi takdirde, bu firmaların teklifleri değerlendirmeye alınmayacak.
Aksa Malatya, ihale şartnamesinde ortak girişim veya konsorsiyumların başvurularının kabul edilmeyeceğini açıkça belirtti. Her iki ihale de 4734 ve 4735 sayılı Kamu İhale Kanunları kapsamında yürütülmeyecek olup, EPDK'nın güncel düzenlemeleri çerçevesinde gerçekleştirilecek.
İhale Dokümanları Nereden Temin Edilecek?
İhale dokümanları, Aksa Malatya tarafından elden ya da elektronik posta yoluyla temin edilebiliyor. Ayrıca dokümanlara, şirketin resmi internet sitesi olan www.aksadogalgaz.com.tr adresinden de erişim sağlanabiliyor. Ancak, belge alımında eksik bilgi verilmesi durumunda, ileride yapılacak açıklamalardan doğabilecek sorumluluk katılımcıya ait olacak.
Gündem, 29 Temmuz 2025 13:30
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
