
BAŞKAN GEÇİT, “KIRSAL GÜÇLENİRSE ŞEHİR DE GÜÇLENİR”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Bindal, Çayırköy, Karahan ve Özal mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle Muhtarları ile mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Geçit, “Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana, şehrimizin sadece merkezine değil, en uzak köyüne, mezrasına kadar her noktasına hizmet götürmeyi bir görev, bir sorumluluk bildik. Kırsal güçlenirse şehir de güçlenir.” diye konuştu.
Yeşilyurt’u bir bütün halinde kalkındırmak için göreve geldiği günden beri merkez ile kırsal arasınki hizmet eşitliğinin sağlanmasına büyük bir hassasiyet gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kırsal mahallelere yönelik başlattığı ziyaretler kapsamında; Bindal, Çayırköy, Karahan ve Özal mahallelerinde incelemelerde bulunurken, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Yeşilyurt Belediyesinin kırsal bölgeleri kalkındıracak yatırımları hakkında muhtarlar ve mahalle sakinlerine detaylı bilgiler paylaşan Başkan Geçit, altyapı, ulaşım ve tarımsal destek konularında belediyenin çalışmaları anlatırken, kırsal kalkınma projeleri kapsamında çiftçilere yönelik desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti.
Vatandaşlar ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, sorunlarının birinci ağızdan dinlenmesinden dolayı teşekkür ettiler.
Yeşilyurt’un kırsal bölgelerinin kalkındıracak yatırımlara ayrıcalık tanıdıklarını söyleyen Başkan Geçit, ziyaretlerin ardından yaptığı konuşmada; “İlçemizin her köşesine eşit hizmet götürme anlayışımız doğrultusunda kırsal mahallelerimizi düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerinde dinleyerek çözüm üretiyoruz. Her mahallemize dokunmak, birlikte üretmek ve birlikte yönetmek önceliğimizdir.” dedi.
Başkan Geçit, göreve geldikleri günden bugüne kadar ilçenin sadece merkezine değil, en uzak köyüne, mezrasına kadar hizmet götürmeyi bir görev, bir sorumluluk bildiklerini ifade ederken, “ Çünkü biz biliyoruz ki; gerçek kalkınma, yalnızca şehir merkezinde değil, köyde de tarlada da başlamalıdır.” sözleriyle kırsal alanların gelişmesine verdikleri önemi gözler önüne çıkardı.
Kısal mahalle ziyaretlerinde iletilen taleplerin çözüme kavuşması için çalışmalara hemen başlayacaklarını dile getiren Başkan Geçit, gösterilen yoğun ilgiden dolayı mahalle sakinlerine teşekkürlerini sunarken, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak kırsal bölgelerin kalkınmasına ve gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız artık sadece üretim yapan değil, aynı zamanda yönetime katılan, kalkınmada söz sahibi olan bireylerdir. Bu süreci birlikte yöneteceğiz, birlikte büyüyeceğiz. Belediye olarak alt ve üst yapı yatırımlarından yol açma ve yenilemeye, çiftçilerimize yönelik ücretsiz fidan, fide, arpa ve buğday desteklerine kadar kırsal mahallelerimizin yaşam seviyesini artıracağız. Yeni tarım destekleri, kırsal turizm projeleri, gençlere yönelik meslek edindirme kursları ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza özel destek paketleri ile hizmetlerimizi büyüterek sürdüreceğiz. Kırsal mahallelerimizin çehresini değiştirmeye, yaşam kalitesini yükseltmeye kararlıyız. Unutmayalım ki; kırsal güçlenirse şehir de güçlenir. Bu inançla çıktığımız yolda hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Yorumlar (0)

MALATYA'DA Kİ SORUNLAR 10 BAŞLIKTA TOPLANACAK VE ANKARA'YA SUNULACAK

MALATYA'YI DÜNYA HARİTASINA YERLEŞTİREN HEKIM

BASKAN MİKAİL SÜLÜK, İŞ BULMAKTA ZORLANAN PÜTÜRGELILERI GERİ DÖNMEYE DAVET ETTİ


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR
