BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Gündem, 11 Ağustos 2025 07:18
BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra mesire alanlarıyla ilçenin en fazla tercih edilen bölgelerinden Banazı, Konak ve Horata’nın doğru ve planlı gelişiminin Yeşilyurt’un güçlü bir geleceğe ulaşmasında ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Konak Çok Amaçlı Sosyal Tesislerinde düzenlenen ‘Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ toplantısında Banazı, Konak ve Horata’nın tüm sorunları masaya yatırıldı ve çözüm metodları ele alındı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in Başkanlığında gerçekleşen toplantıda söz alan mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri, kalıcı konutlar, ulaşım, yol yenileme, doğalgaz ve taş duvar başta olmak üzere tüm taleplerini ilettiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyerek not alan Başkan Geçit, doğal ve kültürel zenginlikleriyle turizm potansiyeline sahip Banazı, Konak ve Horata’nın her yönden gelişimi ve değişiminin Yeşilyurt’un bugünü ve yarınları için önemli olduğunu söyledi.
“Duzdaşı Rezerv Alan Konutları Hızla Yükseliyor”
İlçenin bütün bölgelerinin kendileri için aynı değere ve kıymete sahip olduğunu hatırlatan Başkan Geçit, Konak mahallesi Duzdaşı bölgesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 516 konutluk ‘Rezerv Alan’ projesinin %65 seviyesinde olduğunu, konutların tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte bölgeye olan rağbet ve ilginin artacağını söyledi.
“Birlikte Hareket Ediyoruz”
Doğal ve tarihi zenginliklere sahip Banazı, Konak ve Horata’nın doğru ve planlı gelişimi için bu bölgenin kanaat önderleri, muhtarları ve mahalle sakinleriyle bir ve beraber hareket ettiklerini belirten Başkan Geçit, toplantıya katılan mahalle sakinlerine yönelik yaptığı konuşmada, “Yeşilyurt’umuzun bütün yaşam alanları olduğu gibi Konak, Banazı ve Horata gibi turizm potansiyeli yüksek, doğal ve tarihi zenginliklere sahip en önemlisi de misafirperver ve güler yüzlü hemşerilerimizin yaşadıkları bir bölgenin yaşam seviyesini yükseltmek bizim için büyük önem taşıyor. 6 Şubat depremlerinde sonra bu bölgedeki hak sahiplerine teslim edilmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ait Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 516 konutluk ‘Rezerv Alan’ projesinde artık sona doğru yaklaşıyoruz. Konutlarımızın teslim edilmesiyle birlikte hem vatandaşlarımız depreme dayanıklı yeni evlerine kavuşmuş olacak hem de bu bölgede ciddi bir hareketlenme olacak. Belediye olarak ta konutlarımıza giden yolların düzenlenmesi ve yenilenmesi başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri yerine getirmekteyiz. Bizim için aslolan vatandaşlarımızın güvenle, huzurlu yaşayacağı alanların bir an önce tamamlanması ve teslim edilmesidir.” dedi.
Gündem, 11 Ağustos 2025 07:18
Yorumlar (0)
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI
AĞBABA " ESNAFIN DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI EKSİK YAPILMIŞTIR.
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
