CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!
Gündem, 24 Ağustos 2025 03:30
CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK.!!!?
Lütfen yazımı çok dikkatlice ve baştan sonuna kadar okumanızı öneriyorum.
1923, Cumhuriyet`in ilk kurulduğu yıllardır. Mustafa Kemal Atatürk yurt dışından gelen bir devlet başkanını Türkiye'de ağırlayacaktır.
Resmi törenler için tüm hazırlıklar önceden yapılır. Türkiye'ye gelecek olan konuk devlet başkanının temsili bir flaması vardır. Fakat, T.C. Devleti yeni kurulduğu için, bizde böyle bir sembol henüz yoktu.
Bu durumu fark eden dönemin Türk yetkilileri, konuyu hemen Mustafa Kemal paşa'ya bildirirler, ve ne yapılması gerektiği konusunda Atatürk'ün emrini sorarlar.
Mustafa Kemal Atatürk aynı gün konu ile ilğili bir çalışma yapar. Ortasında güneş ve bu güneşin etrafında 20 yıldız bulunan tasarımı hazırlar. Bir gün sonra da bizzat kendisinin üzerinde çalıştığı ve tasarladığı Cumhurbaşkanlığı flamasının hazırlanması için emir subaylarına talimatını verir.
Mustafa Kemal'in Emir subayları, İstanbul'da bulunan askeri dikim evine müracaat eder. Dönemin askeri dikim evi yetkilileri, Mustafa Kemal'in tasarladığı bu flamayı yani forsu dikebilmeleri için, bunun bir ressam tarafından önceden çizilmesi gerektiğini belirtir. Hemen bir araştırma yapılır ve aranan kişi bulunur.
Arapça, Farsça ve İngilizce bilen, hat ve şiirle ilgilenen, kanun çalan, ney üfleyen, Bahriye Matbaası'nın duayen ressamı Hüseyin Hüsnü Beye müracaat edilir.
1950 yılında ölen ve bugün Kasım paşa kulaksız mezarlığında kabri bulunan soyadı kanunu çıkınca Tengüz (Deniz) soyadını alan Hüseyin Hüsnü Bey, bu çizimi yapabilmesi için yetkililerden ertesi gününe kadar bir gün müsaade ister.
Duayen ressam Hüseyin Hüsnü Bey, söylediği gibi bir gün sonra, ortasında güneş ve bu güneşin etrafında 20 yıldız bulunan tasarımı hazırlar ve dikim evi'ne gönderir.
FORSUN ANLAMI NE ?
Altın sarısı renkteki 20 ışınlı güneş ve bu güneşin çevresindeki 20 yıldızın anlamı şu;
Armanın ortasında yer alan güneş, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözünü destekler nitelikte sonsuzluğu ve Türkiye'yi. 20 yıldız ise, tarih boyunca kurulan 20 büyük Türk devletini sembolize eder.
BU DEVLETLERİN ADLARI NELER ?
Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Ak Hun İmparatorluğu, Göktürk Kağanlığı, Avar Kağanlığı, Hazar Kağanlığı, Uygur Kağanlığı, Karahanlı Devleti, Gazne Devleti, Büyük Selçuklu Devleti, Harezmşahlar Devleti, Altın Orda Devleti, Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu, Safevi Devleti, Memlük Devleti, Karakoyunlular Devleti, ve Akkoyunlular devleti.
ŞİMDİ DİKKAT !
YILDIZ SAYISI 20'DEN 16'YA DÜŞÜRÜLÜYOR..
Bizzat, Mustafa Kemal Atatürk tarafından tasarlanan ve Bahriye ressamı Hüsnü Tengüz'ün çizimini yaptığı Cumhurbaşkanılğı flamasında ki güneşten çıkan ışınların ve yıldızların sayısı 1959 yılında, 20 iken, bu sayı ne hikmetse bir anda 16'ya düşürülüyor.
Hemen hatırlatalım; 1959-1960 yılları arasında Adnan Menderes dönemin başbakanı idi.
Cumhurbaşkanı ise, 1957 yılından 1961 yılına kadar Celal Bayar'dı.
PEKİ NEDEN ?
Bu korkunç gerçeği biraz sonra aşağıda detaylı bir şekilde sizlere anlatacağım. Ancak gelin isterseniz bu konuda en yetkin kişi Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapmış
Olan
Prof.Dr.YusufHalaçoğlu'na kulak verelim.
TARİHÇİ HALAÇOĞLU,GERÇEĞİ FARK EDİYOR..
Atatürk'ün 1922'de İzmir'e giderken üzerinde 20 yıldız olan Cumhurbaşkanlığı forsunu kullandığını belirten Yusuf Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu Başkanı iken bu yanlışı fark ediyor. 1959 yılından sonra fors sayısının 20'den 16'ya düşürüldüğünü belirten Halaçoğlu, bunun düzeltilmesi için hemen girişimlere başlıyor.
DEMİREL İLE GÖRÜŞÜYOR..
Halaçoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e bu konu ile ilgili özel rapor gönderiyor.
Gönderilen bu raporda, Cumhurbaşkanlığında bulunan forstaki yıldız sayısının 16'dan 20'ye çıkarılması gerektiğini belirtiyor.
Raporda ayrıca, şu devletler temsil ediliyor, şu devletler eksiktir ve şu 4 devletin de forsa girmesi gerektiğinin altına çiziyor.
Ancak, tüm çabalara rağmen Demirel'den ne yazık ki bir yanıt gelmiyor.
BİTMEDİ..
8 Aralık 2014 tarihinde, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Safavi Devleti'nin de Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alması hakkında bir kanun teklifi veriyor.
Bu kanun teklifinden de bir sonuç alınamıyor.
ŞİMDİ SIKI DURUN !
ÇIKARTILAN O DEVLETLER HANGİSİ ?
Peki, en yetkin kurum olan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Halaçoğlu'nun bahsettiği o Türk devletleri kimler ?
HEMEN SÖYLEYELİM..
Şah İsmail'in başında olduğu, tarihte ilk Kızılbaş-Alevi devleti olan Safevi Devleti. Ve Şah İsmail'in akrabaları olan Memlük, Karakoyunlular ile Uzun Hasan'ın başında olduğu Akkoyunlular.
Bunların dördü de tarihte ilk Türk- Alevi- Kızılbaş- devletleridir.
Şimdi anladınız mı? 1959 yılında, neden bu 4 Alevi-Kızılbaş-Türk devletinin Cumhurbaşkanlığı flamasından çıkarıldığını...
BU TARİHİ BİR KATLİAMDIR...
Yöneticisinden komutanına, askerinden ahalisine kadar soyu, sopu Türk olan Safeviler ve diğer 3 devlet ne yazık ki sırf -Alevi -Şii – Kızılbaş olduklarından dolayı Türk tarihindeki haklı yerlerinden çıkartılıyor.
Dahada ileri gidersek, bu devletler yok sayılmakla beraber, Cumhurbaşkanlığı Forsunu meydana getiren 16 yıldızdan biri olmayı dahi layık görülmüyor.
DİLLERİ TÜRKÇE...
Safevilerde resmi yazışmalarda dil Türkçedir. Safevi sarayının Türk kenti Tebriz’den, Fars kenti İsfahan’a taşınmasından sonra dahi resmi dili Türkçedir.
Farslaşmış, Fars-İran-Arap kültürünün ve dillerinin Türk Kültüründen daha çok yer aldığı büyük selçuklu yer alırken, halkı Hindu olan babürler yer alırken, halkı Türk, ordusu Türk, töresi Türk ve öz be öz Türk olan Safavi ve diğer devletler, sırf Alevi inancında oldukları için, 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı forsundan ne yazık ki çıkartılıyor.
Bu göz göre göre tarihi bir katliamdır.
ŞAH İSMAİL'İ KISACA TANIYALIM
Şah İsmail, Türk tarihinin yetiştirdiği en önemli hükümdarlardan biridir. Şah İsmail, Safevî Taɾikatı'nın lideɾi ve Safevi Devleti'nin kuɾucusu ve ilk hükümdaɾıdır.
Azeɾbaycan Tüɾkçesi ilk defa devlet dili olaɾak Şah İsmail'in kuɾduğu Safevî Devletinde kullanılmıştıɾ.
Şah İsmail, 17 Temmuz 1487 taɾihinde Eɾdebil şehɾinde Safevî Taɾikatı'nın şeyh ailesinin çocuğu olaɾak dünyaya geldi. İsmail'in babası Şeyh Haydaɾ, dedesi ise Şeyh Cüneyd'diɾ. İsmail'in annesi Alemşah Halime Begüm, Akkoyunlu hükümdaɾı Uzun Hasan'nın kızıdıɾ.
Şah İsmail, (Hatai) mahlasıyla birçok şiirler yazdı. Sanatçı kişiliği ςok zor koşullar altında geςen çocukluğu sırasında oluştu. Aruz ve heceyle yazdığı şiirler Azerbaycan edebiyatının Nesimi ve Fuzuli arasındaki döneminin en güςlü temsilcisidir.
Özellikle heceyle yazdığı şiirler Anadolu'da gelişen tekke edebiyatını büyük ölςüde etkilemiş, Alevi-Bektaşi edebiyatının en güzel örneklerini sunar.
Türkiye'de ve dünya'da Şah İsmail'i seven milyonlarca insan var. Safavi Devletini Cumhurbaşkanlığı forsundan kaldırsalar da, bizim gönlümüzde Şah İsmail'in her zaman ayrı bir yeri vardır. Bu sevgi, dünya var oldukça devam edecektir.
BAYRAĞI'DA VARDI..
Öz be öz Türk olan Şah İsmail'in kurduğu bu devletin o tarihte kendine ait bir bayrağı da vardı.
Bilmeyenler için yazıyorum. Büyük bir gururla 10 yıldır kullandığım, benim şuan ki facebook'da bulunan kapak resmi atalarımın yani, Safavi Devletinin bayrağıdır.
Selam olsun, o güzel Şah'a... selam olsun onu seven milyonlarca yürekli, cesur ve yiğit insanlara..
SON SÖZ :
Ulu önderimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat kendisinin hazırladığı ve 1959 yılında bayraktan çıkartılan, 20 yıldızlı Cumhurbaşkanlığı forsunun eski haline dönmesini arzu ediyor, son sözü ben değil, ulu pirimiz Şah İsmail (HATAYİ) ye bırakıyorum.
Sufi mezhebimin nesin sorarsın
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz
Gözlüye gizli yok ya sen ne dersin
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz
Eğnimize kırmızılar giyeriz
Halimizce her manadan duyarız
Katarda İmam Cafer'e uyarız
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz
Her kimin ki çerağını Hak yakar
Mümin olanları katara çeker
Aslımız On İki İmama çıkar
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz
Biz tüccar değiliz alıp satmayız
Erkan gözetiriz yoldan sapmayız
Gönlümüz ganidir kibir tutmayız
Biz Muhammed Ali Diyenlerdeniz
Muhammed Ali'dir kırkların başı
Uralım Yezid'e laneti taşı
Hünkar Hacı Bektaş Veli'dir eşi
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz
Baharda açılır gonca gülümüz
Ol dergaha doğru gider yolumuz
On İki İmam ismin okur dilimiz
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz
Şah Hatayi'm eydür Muhammed Ali
Onlardan öğrendik erkanı yolu
Ali Muhammed'dir Muhammed Ali
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz
Şah İsmail (Şah Hatayi )
Araştırma ve inceleme : Aliseydi KARAGÖZ / ANTALYA
Gündem, 24 Ağustos 2025 03:30
Yorumlar (0)

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK

MALATYA'DA Kİ SORUNLAR 10 BAŞLIKTA TOPLANACAK VE ANKARA'YA SUNULACAK

MALATYA'YI DÜNYA HARİTASINA YERLEŞTİREN HEKIM

BAŞKAN GEÇİT " °KIRSAL GÜÇLENİRSE ŞEHIR DE GUÇLENİR "

BASKAN MİKAİL SÜLÜK, İŞ BULMAKTA ZORLANAN PÜTÜRGELILERI GERİ DÖNMEYE DAVET ETTİ


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.
